2021, anul semineului pe lemn si al cresterilor spectaculoase - Seminee Expert

2021, anul semineului pe lemn si al cresterilor spectaculoase

2021, anul semineului pe lemn si al cresterilor spectaculoase

2021, anul semineului pe lemn si al cresterilor spectaculoase

Publicat de Mugur Mazilu21.01.2022

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat obiceiurile si ne-a facut sa ne dorim mai mult confort in case, atat la nivel practic, cat si la nivel estetic. Timpul indelungat petrecut acasa ne-a facut sa privim cu mai multa atentie locuinta si sa ne implicam mai mult in crearea unui spatiu primitor. Acest aspect a avut un impact pozitiv si asupra cifrelor de afaceri ale SEMINEE EXPERT, la finalul anului putand spune ca am avut o crestere de aproximativ 95%.

Semineele personalizate, extrem de apreciate

Pe langa cifrele in crestere, ne-am bucurat ca piata semineelor personalizate a prins contur si in Romania. Am avut de-a lungul lui 2021 o serie de proiecte unde a fost necesar sa realizam seminee custom made astfel incat sa se potriveasca perfect cu solicitarile clientilor si cu recomandarile arhitectilor. Ne mandrim cu Proiectul Pipera, unde am instalat cinci seminee, Proiectul Braila, unde am creat alaturi de cei de la Boley cele mai impresionante sisteme de incalzire din istoria Seminee Expert.

 

Nu doar semineele realizate pe comanda s-au bucurat de cereri mai multe, ci si mainile talentatilor nostri colegi din Atelierul de Creatie au fost mai cautate. Astfel, putem spune cu mandrie ca departamentul nostru de creatie a inregistrat o crestere de 100%. Ne-am bucurat de proiecte speciale, unde sculptorii Seminee Expert au creat rame unice, cu personalitate si detalii incredibile. Dupa cum ne place sa spunem – am spart calcar si marmura pana am realizat ceea ce si-au dorit arhitectii parteneri, dar si beneficiarii acestor minutate seminee.

Colaborari cu Boley si The Flame

Anul 2021 a insemnat si noi colaborari cu unele dintre cele mai speciale branduri de seminee din lume. Boley a inceput sa creeze seminee deschise inca din 1970, iar modelele lor sunt potrivite pentru oricare varianta – lemn, gaz, bioetanol si chiar electrice. Depinde de ceea ce iti doresti pentru ca produsele lor ofera cea mai buna experienta a focului si asta pentru ca nu are sticla. Fiecare semineu Boley este o poveste frumos transpusa in design, flacari si calitate, iar acest lucru s-a vazut in proiectul pe care l-am realizat la Braila.

 

Ce a insemnat Proiectul Braila? Pana acum este cel mai de amploare si cel mai special proiect din istoria Seminee Expert si asta datorita faptului ca un astfel de semineu a masurat intre 3, 6 metri. Astfel, au fost create la comanda doua seminee pe gaz, cu parti decorative de 4,5 si 5 metri. Apoi, au fost montate doua sisteme de evacuare CONVESA si doua ventilatoare speciale Exodraft. Ambele seminee au fost realizate conform randarilor arhitectilor si a fost un proiect finalizat cu doua saptamani in avans fata de termenul stabilit

In plus, anul ce tocmai s-a incheiat a reprezentat si o colaborare excelenta cu cei de la the Flame, companie austriaca ce creeaza seminee la comanda. Ne-am bucurat de experienta si expertiza lor in Proiectul Pipera, acolo unde am instalat un semineu de exterior. Astfel, am realizat o premiera dotand terasa cu un astfel de semineu realizat in intregime la comanda.  Gas Box 240cm – The Flame include arzator pe gaz si partea decorativa din ceramica speciala, placata pe un suport metalic. Producatorul austriac a adaptat 2 randuri de sticle protectie si un sistem special ce conecteaza semineul cu sistemul Smart Home al casei.

Accent puternic asupra gradinilor si teraselor

Cum pandemia a lovit puternic in zona restaurantelor si a spatiilor inchise, proprietarii de localuri au investit puternic in amenajarea teraselor si a gradinilor, acolo unde a existat spatiul necesar. Astfel, o crestere importanta s-a observat la capitolul semineelor pe gaz pentru exterior. Dorinta de a crea spatii confortabile si primitoare a reprezentat comenzi mai mari de produse din aceasta zona, nu doar pentru Horeca, ci si pentru uzul personal. Oamenii si-au creat mici locuri in care sa se relaxeze si sa petreaca timp cu familia, iar semineele de exterior au fost produsele perfecte pentru a obtine atmosfera visata.

Vedeta anului – semineul pe lemn

Pandemia de coronavirus si criza din energie a facut ca semineul pe lemn sa devina o adevarata vedeta. si spunem asta pentru ca am avut clienti care au apartamentul situat la ultimul etaj si au facut eforturi majore pentru a-si instala seminee pe lemn. Desigur, dorim sa punctam faptul ca sistemele de incalzire performante pe lemne nu sunt poluante si au capacitatea de a scadea factura lunara. In loc de concluzie, suntem convinsi ca oamenii vor continua sa investeasca in semineele pe lemne, iar cresterea noastra de 100% la vanzari se va mentine si in 2022.

Tot la capitolul vedeta a anului se incadreaza si fire-pit-ul, gratarul de gradina. La fel ca in cazul semineelor de exterior pe gaz, aceste produse au prins teren in contextul pandemiei si din dorinta de a crea curtii functionale si cu un design sofisticat. Fire-pit-ul este excelent atat pentru pregatirea mancarii, cat si pentru obtinerea unei atmosfere calde si intime.

 

 

Continuam cu programul buy – back

Chiar daca a fost o decizie grea in contextul economic, am pastrat si in 2021 serviciul buy – back si nu ne pare rau. Foarte multi oameni si-au facut curaj si ne-au contactat pentru a renunta la sobele vechi si neperformante si le-au inlocuit cu unele sigure, eficiente si moderne. Surpriza a venit din mediul rural, unde multi au inceput sa renunte la sobele invechite si cu randament scazut si au optat pentru unele eficiente si sigure.

 

Ne dorim ca anul acesta sa continuam si sa punem si mai mult accent pe acest serviciu, care nu doar ajuta la reducerea poluarii, ci reprezinta un pas spre o viata mai sigura, cu mai putine incendii.

Inoxul, in trend in materie de cosuri de fum

Seminee Expert are in portofoliul sau un produs cu o garantie de 25 de ani, CONVESA, care poate fi mutat in cazul unei eventuale vanzari. Aceste caracteristici au avut un impact major asupra vanzarilor. Cifra la final de an arata o crestere neasteptata de 120%, lucru care credem ca se va mentine si acest an.

 

Planuri pe care le vom continua si in 2022

 

Anul ce tocmai s-a incheiat a reprezentat si o investitie continua in departamentul de service dedicat semineelor pe gaz, fiind foarte putine firme care asigura un serviciu specializat si bun. De-a lungul anilor, am pus un accent pe scolarizarile externe si pe deplasarile la fabricile de seminee tocmai pentru a impune un anumit standard si pentru a oferi cele mai bune servicii. Calitatea si siguranta sunt cele mai importante aspecte pentru compania noastra si niciodata nu am face rabat de la ele.

 

In plus, am marit echipa de montaj si am reusit sa avem un numar dublu de proiecte fata de 2020. A fost un efort comun, cu multe ore de munca, dar impreuna, ca echipa, am reusit. A crescut si reteaua de distribuitori, multi specialisti venind spre Seminee Expert datorita produselor de calitate din portofoliul nostru. Asadar, ne gasiti si in Piatra Neamt, Bacau, Bistrita, Targoviste, Sebes, Craiova, Cluj si Timisoara. Despre colaboratorii nostri gasiti informatii suplimentare in articolele noastre dedicate.

 

Chiar daca preturile au explodat in 2021 si am inregistrat cele mai multe cresteri de pret din toata istoria Seminee Expert din cauza crizei materialelor de constructii si a preturilor marite ale materiilor prime, 2021 a fost un an fabulos pentru noi.

 

Ne propunem sa oferim aceleasi servicii de calitate ca si pana acum si sa venim cu proiecte indraznete pe piata semineelor!

 

 

 

Alte articole de blog

Seminee la Expo Ambient-Romexpo 2017 12.04.2017

Seminee la Expo Ambient-Romexpo 2017

Anul acesta am prezentat Semineele si Cosurile de fum Profesionale pentru a saptea oara la cea mai mare expozitie din Romania , expozitie de materiale de constructii si amenajari interioare : Expo Am...

Cos ceramic Tona san. Prezentare.

TONA san Potrivit tuturor tipurilor de combustibili indiferent de umiditate, condens, agresivitatea acizilor si temperaturi ridicate, TONAsan ofera cea rapida, usoara si inteligenta metoda de reabilit...