Focare seminee

Cât costă
un focar?

Costurile focarelor din gama Seminee Expert sunt cuprinse intre 500 euro si 5000 euro, in functie de dimensiuni, tipul arderii, eficienta, accesorizari si materialele din care sunt fabricate. Consideram semineele cu costuri sub 800-900 euro seminee doar cu rol de design, mai putin ca surse principale sau alternative de caldura. Semineele de calitate, semineele ficiente au focare placate la interior, dezvolta fenomenul de postcombustie si ardere curata, au cosum de lemn de 2/3,5 kg lemn la o alimentare si necesita un maxima de 3/4 alimentari pe zi, au eficienta de peste 80% si autonomie de pana la 8-10 ore.

Focarele, indiferent de tipul acestora, pot avea geam frontal - Seminee cu geam drept, geam frontal si lateral-Seminee laterale, geam pe semitorund-Seminee panoramice, cu fata dubla-Seminee tip tunel, sau seminee cu 3 geamuri-Seminee Speciale. Seminee Expert lucreaza cu producatori ce pot executa si seminee la comanda, la dimensiunile impuse de stilul arhitectural si spatiul alocat acestuia. Gama Seminee Expert contine peste 250 de modele de focare.

Cerere de ofertă

Alege modelul preferat de șemineu și completează formularul de contact. Odată înscrisă cererea de ofertă, un reprezentant Șeminee Expert va prelua comanda și vei fi contactat pentru consultanță specializată pentru a determina condițiile tehnice pentru a beneficia de confortul unui șemineu la tine acasă.

  Cum alegem focarul semineului?

  Semineele pe lemn se impart in doua mari categorii: seminee cu vatra inchisa/cu geam si seminee cu vatra deschisa. Cele cu vatra inchisa sau cu geam fac parte dintr-o categorie foarte vasta si complexa, pe care o puteti descoperi in cadrul catalagoului Seminee Expert, alaturi de o gama variata de focare seminee din care puteti alege:

  • Focare din fonta - Acestea sunt considerate deja focare traditionale, in general cu o garantie de 5-7 ani de catre producatori, cu randament cuprins intre 60% si 75%, fara postcombustie (gazeificare), dezvolta temperaturi de cca 450 °C in interior si peste 300 °C pe evacuare si, de multe ori, nu au posibilitatea arderii “non-stop” sau “en feu continu” (cum spun francezii care le-au si implementat in urma cu 20-30 ani la nivel european).
  • Focare seminee din fonta placate la interior cu samota sau cu fonta dubla - Aceste focare au o constructie robusta si degaja un nivel minim de noxe, fiind considerate Seminee Eco sau Bio. Semineele din aceasta categorie au un randament de peste 82 % -85 %, autonomie de pana la 10 ore si au o garantie de utilizare, in conditii normale, extinsa pana la 10 ani. Temperatura dezvoltata la interior depaseste 600-700 °C, iar temperatura la evacuare nu depaseste 230-270 °C.

  Radiatie sau Convectie?

  Cum produce confort raditia de caldura? Incalzirea prin radiatie asigura transferul de caldura de la soba/semineu catre zonele reci ale incaperii. O soba care radiaza caldura va incalzi o singura camera, uniform, incepand de la podea pana la tavan, inclusiv obiectele de mobilier.

  Spre deosebire de radiatie, convectia sustine mai putin incalzirea obiectelor din incapere. Aceasta este incalzeste aerul in circulatie dintre doua suprafete.

  Aerul rece din incapere este “tras” sub focar semineu, incalzit, apoi este impins catre tavan dupa care este impins in jos de un alt strat mai putin cald. Convectia (in cazul sobelor) creeaza o diferenta mai mare intre temperatura tavanului in comparatie cu cea a podelei.

  Convectia este folosita mai mult pentru camerele care nu au pereti termorezistenti, directionand si circuland caldura catre tavan si podea, cu strat de aer suplimentar, mai putin cald.

  Necesar termic oferit de Seminee Expert

  Scopul pentru care folosim focare seminee este acela de a incalzi eficient locuintele sau anumite incaperi din acestea. Alegerea unui focar semineu potrivit se face in functie de mai multi parametri, dar mai ales tinand cont de dimensiunile spatiului care trebuie sustinut termic.

  Seminee Expert va pune la dispozitie toate resursele necesare implementarii celor mai bune solutii pentru incalzirea casei dumneavoastra. Fie ca doriti sa achizitionati o soba sau un semineu, focarele noastre asigura atat confortul termic si, implicit, placerea de a va relaxa ori de cate ori utilizati produsele noastre.

  Semineul este si trebuie vazut ca sursa alternativa de caldura a casei, intrucat acest sistem sursa nu depinde de alimentarea cu electricitate sau gaz natural. La fel ca orice sistem de incalzire, semineele sunt construite pentru a degaja caldura si a mentine o temperatura potrivita. De aceea folosim focare seminee care sunt atent selectionate pentru a se integra perfect in proiectul dumneavoastra.

  Tot ceea ce facem este ca pasiunea noastra sa incante prin calitatea produselor si sa lasam in urma noastra o opera de arta care ne va purta numele mai departe.

  Modul in care abordam lucrarile tine de truda cu care am fost initiati sa lucram in orice moment al carierei nostre. Actionam cu incredere, calculam si proiectam intreg procesul de instalare a unui semineu.