facturi mai mici la energie, cu un sistem de încălzire pe lemne - Seminee Expert

facturi mai mici la energie, cu un sistem de încălzire pe lemne

facturi mai mici la energie, cu un sistem de încălzire pe lemne

facturi mai mici la energie, cu un sistem de încălzire pe lemne

Publicat de Mugur Mazilu09.11.2021

Contextul politic și cel economic ne îngrijorează, mai ales din punct de vedere al gestionării crizei de energie și a prețurilor care au crescut simțitor în ultima perioadă. În acest sens, am ales să discutăm despre un subiect intens dezbătut – încălzirea cu lemne.

 

Șemineul/ soba pe lemne are capacitatea să fie sursa principală de căldură într-o casă și, pe lângă acel sentiment de liniște și relaxare, îți garantează costuri mai mici decât variantele pe gaz sau cele electrice. Important de menționat este că, dacă folosim o sursă de încălzire cu lemne modernă, care să aibă o eficiență ridicată, putem economisi până la 40% din costul încălzirii.

 

Lemnul, cea mai ecologică metodă de încalzire

Deși lemnul este cea mai ecologică metodă de încălzire, nu pare să fie niciodată discutată și promovată ca o sursă veritabilă. Aceasta ar fi o completare bună pentru strategiile de energie regenerabilă astfel încât să se reducă impactul asupra mediului înconjurător, dar și pentru a ajuta statele să-și atinga obiectivele.

 

Știm, de asemenea, că se discută foarte mult despre poluarea care ar apărea în urma lemnului ars. Cu toate acestea, nu lemnul ars este cel care poluează, ci sursele ineficiente și combustibilii fosili.

Ce sunt combustibilii fosili?

Sunt hidrocarburi, cărbune, petrol sau gaze naturale, formate din rămășițele fosilizate ale plantelor și animalelor moarte. Deci, nu lemn. Lemnul este un combustibil neutru, ceea ce inseamna ca nu produce dioxid de carbon (CO2) mai mult decat este deja prezent in ciclul de carbon. Combustibilii fosili produc mult mai mult CO2 atunci cand sunt arsi si maresc cantitatea curenta din ciclul carbonului, carbonul condensat fiind blocat in interior  pentru milioane de ani si eliberat prin ardere in atmosfera.

 

Așadar, acum că am lămurit și aspectul poluării să revenim asupra avantajelor oferite de încălzirea cu lemne.

AVANTAJE : 

Independența față de combustibilii fosili

Mulți oameni încep să revină la încălzirea cu lemne tocmai pentru a reduce dependența față de combustibili fosili. Prețurile în creștere și criza de energie reprezintă o sursă de îngrijorare, iar varianta implementării unui sistem de încălzire pe bază de lemne este oportună. În plus, nu doar tehnologia este extrem de avansată în acest domeniu, ci si designul, pe piață existând o multime de modele care se potrivesc oricarui stil.

 

Economii substanțiale la factură

Șemineele și sobele cu lemne au devenit din ce în ce mai eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, finalul lunii va înseamna facturi mult mai mici la energie, dar un confort termic crescut.

Șemineele/ sobele de lemne sunt produse versatile

 

Nu doar că oferă căldură, dar poți alege, spre exemplu, un semineu care să îndeplinească și rolul de cuptor. Un astfel de exemplu este ATLAS, o soba cu un randament de 84%. Și să nu uităm de un vechi proverb care spune că lemnul te încălzeste de două ori: o dată când îl tai și încă o dată când îl arzi.

Crește valoarea casei

Un șemineu nu este doar practic, ci este și un produs care va crește valoarea casei. Astfel, potrivit specialiștilor în domeniul imobiliarelor, unii cumpărători sunt dispuși să plătească cu până la 5.000 de euro în plus pentru o casă cu șemineu pe lemne. De asemenea, Un cos de fum profesional cu garantie de 25-30 ani poate fi un element important de scos in evidenta la vanzarea-revanzarea unui imobil.

Mirosul inconfundabil al lemnelor

Un șemineu cu lemne oferă o atmosferă plăcută și o aromă incredibilă, care îti va bucura simturile pentru ca, nu-i așa, nimic nu se compara cu mirosul lemnelor arse. Spre exemplu, focul din lem de cireș are o aromă ușor fructată, în timp ce lemnul de stejar are o aroma mai bogata si mai consistenta.

 

În plus, cenușa este un excelent îngrăsamant datorită continutului sau de minerale. Mai mult, aceasta ii descurajeaza chiar si pe cei mai insistenti daunatori, imbunatind astfel aspectul florilor si al copacilor.

 

Descopera intreaga noastra gama de seminee pe lemn la https://www.seminee-expert.ro/seminee-pe-lemne/

Alte articole de blog

Seminee Suspendate-Seminee Metalice 10.05.2017

Seminee Suspendate-Seminee Metalice

”I believe you can have a million dollar Picasso beside your fireplace but people will still look at your fireplace first”. Este clar ca focul atrage, este magnetul ce ne poarta in lumi romanti...