interviu Kalfire- noutati, idei si planuri pentru viitor - Seminee Expert

interviu Kalfire- noutati, idei si planuri pentru viitor

interviu Kalfire- noutati, idei si planuri pentru viitor

interviu Kalfire- noutati, idei si planuri pentru viitor

Publicat de Mugur Mazilu27.04.2022

Piața șemineelor evoluează de la an la an, iar marile companii producătoare vin cu noi  tehnologii menite să creeze șemineul care să răspundă tuturor cerințelor. În acest context, Șeminee Expert a început o serie de interviuri cu directorii și managerii unora dintre cele mai mari companii producătoare de șeminee din Europa. Primul interviu îi aparține lui Wendy van Melick, account manager al Kalfire, un brand pionier în domeniul șemineelor.

 

1.Ultimii doi ani au fost dificili și plini de incertitudine. Cum s-a resimțit acest lucru în compania dvs și care a fost cea mai mare provocare?

 

Wendy van Melick – Kalfire s-a descurcat foarte bine în ultimii doi ani în pofida pandemiei de coronavirus. Vânzările noastre au crescut și noile noastre produse, precum șemineul electric Kalfire E-one și modelele care separă încăperile, au devenit rapid un succes. Cea mai mare provocare a fost să ne adaptăm la o schimbare rapidă a cererii pe piață. Am putut face acest lucru pentru că avem un sistem de asamblare destul de flexibil și am lucrat cu o serie de parteneri, care ne-au fost de mare ajutor. Dar, în unele cazuri, ne-a luat mai mult timp decât ne-am fi dorit pentru a ne adapta acestei cereri extrem de rapide. De asemenea, în acești doi ani am investit foarte mult în ceea ce înseamnă cercetare astfel încât să putem introduce pe piață noi modele care să se potrivească cu cerințele pieței de șeminee.

2. Care sunt planurile de viitoare ale Kalfire? Care este superputerea șemineului vostru?

 

W.M – Superputerea șemineelor noastre este că adune lumea în jurul unui încălziri sustenabile și deja pregătim noi tehnologii și noi produse pentru această piață ce evoluează extrem de rapid. Deja am lansat și știu că ați scris despre șemineele noastre pe gaz ce sunt pregătite să funcționeze cu o combinație între gaz și hidrogen. Mai mult, pe 20 iunie vă vom surprinde cu noi produse pline de inovație.

3. Care sunt planurile de viitoare ale Kalfire? Care este superputerea șemineului vostru?

 

W.M – Superputerea șemineelor noastre este că adune lumea în jurul unui încălziri sustenabile și deja pregătim noi tehnologii și noi produse pentru această piață ce evoluează extrem de rapid. Deja am lansat și știu că ați scris despre șemineele noastre pe gaz ce sunt pregătite să funcționeze cu o combinație între gaz și hidrogen. Mai mult, pe 20 iunie vă vom surprinde cu noi produse pline de inovație.

4. Având în vedere că toate prețurile au crescut în ultima perioadă, ce schimbări credeți că ar putea apărea pe piața șemineelor?

 

W.M – Oamenii vor încerca să reducă facturile de căldură, așadar ar fi o șansă incredibilă să promovăm ceea ce înseamnă o încălzire locală. Va costa mult mai puțin să încălzești spațiul cu un șemineu Kalfire decât cu o centrală de 13 kW, mai ales în lunile de primăvară și toamnă. Cu un șemineu aduci căldura acolo unde ai nevoie mai multă.

 

5. Care este cel mai achiziționat șemineu? Și de ce?

 

W.M – Avem diferite țări unde importăm șemineele Kalfire, de la Olanda, Belgia, Franța, Germania și Marea Britanie. Fiecare țară este diferită, cu stiluri diferite, așadar nu există un șemineu care să fie preferat de toate. În acest moment, am putea spune că șemineele pe colț și cele cu 3 laturi sunt extrem de populare.

6.Ce tip de șemineu ar fi preferat să aleagă oamenii? Lemn, gaz sau electric?

 

W.M. – Depinde foarte mult de tipul de casă. Pentru casele noi, foarte bine izolate, aș sugera un șemineu electric sau pe gaz. Aceste tipuri de șeminee oferă căldura necesară și contribuie la crearea unui ambianțe plăcute. Pentru apartamente, aș lua în considerare un șemineu electric și, dacă este nevoie de mai mult de 2 kW, atunci un șemineu pe gaz poate fi o soluție incredibilă. Ambele sunt produse ușor de folosit, doar apăsând pe butonul unei telecomenzi, iar căldura poate fi ajustată instantaneu. De asemenea, ambele șeminee nu au nevoie de multă mentenanță, având în vedere că nu există cenușă, nici funingine ( poate puțin la șemineul cu gaz). Nici nu trebuie cumpărat, aranjat, tăiat lemn. Iar într-o lume în care oamenii au din ce în ce mai puțin timp, aceste tipuri de șeminee pot fi destul de economice cu timpul.

 

În schimb, pentru o casă moderna, independenta termic , prima mea opțiune ar fi un șemineu pe lemne. Dar aici este vorba de alegerea mea personală. Iubesc să fac focul și investesc mult timp în crearea unui foc cât mai frumos posibil. Dar mulți oameni preferă șemineele pe gaz sau Kalfire E-one pentru că sunt ușor de folosit și rapid de instalat.

 

7. Se discută în întreaga lume despre poluare și se concep stretegii care să reducă emisiile. Așadar, sunt șemineele pe lemne surse de poluare?

 

W.M. – În viziunea mea, lemnul va rămâne o sursă de energie atât pentru prezent, cât și pentru viitor pentru că este energie regenerabilă. În această lume, nu vom avea niciodată suficientă energie regenerabilă din panouri solare, pompe de căldură sau instalații eoliene care să compenseze energia neregenerabilă. Cred cu tărie că este important să investim în continuare în îmbunătățirea șemineelor pe lemne astfel încât emisiile să devine din ce în ce mai puține.

 

8. Ce tehnologie folosiți pentru a reduce și mai mult poluarea?

 

W.M. – Vom lansa noi produse în gama Kalfire, atât anul acesta, cât și în 2023, și vom detalia atunci tehnologiile folosite pentru reducerea poluării.

 

9. Ce părere aveți despre piața din România și cum credeți că vor evolua produsele Kalfire în România?

 

W.M. – Consider că piața din România este interesantă și se află într-o continuă creștere. În plus,  Șeminee Expert are o strategie corectă și o echipă pregătită, iar acesta lucru va ajuta ca în următorii 3 ani să cucerească o bună parte din piața de șeminee din România.

 

Alte articole de blog

Seminee Nordpeis 02.12.2016

Seminee Nordpeis

De ce credem in semineele Nordpeis? In afara de prezentarile  Nordpeis despre eficienta de peste 80%, autonomie ridicata, durabilitate in timp si partile decorative acumulatoare, De la Nordpeis am...