Soba de teracota sau semineu norvegian? - Seminee Expert

Soba de teracota sau semineu norvegian?

Soba de teracota sau semineu norvegian?

Soba de teracota sau semineu norvegian?

Publicat de Mugur Mazilu24.08.2018

In urma cu foarte multi ani am intrat in casa acestor oameni, doi fosti economisti din Bucuresti care au renuntat la apartamentul din centrul orasului pentru linistea oferita de padurea Balotesti. Vizita initiala a fost solicitata pentru instalarea unui cos de fum profesional ce urma sa deserveasca unei sobe din teracota, soba care era deja achizitionata si depozitata in garajul proprietarilor.

Dupa o discutie plina de farmec si voie buna, discutie in care mi-am exprimat dorinta si intentia mea de a schimba mentalitatea romaneasca cu privire la schimbarea surselor ineficiente deja existente si oferite de piata, cu argumente pro-semineu, calcule cu privire la diferentele de consum, eficienta si autonomie, beneficarii mi-au dat credit, au renuntat la adaptarea sobei traditionale din teracota, au returnat materialele si au ales inspirat semineul norvegian-Ni25 Bifold.

Focarul Ni25 Nordpeis este un concept norvegian, prefabricat, din fonta masiva, placat la interior cu termota Nordpeis, dezvolta fenomenul de gazeificare, ardere curata, eficienta de 80% si autonomie de pana la 8-9 ore. Garantia acestui focar este de 10 ani, putand fi folosit pe toata durata unei ierni, fara orprire.

In fiecare primavara ne vizitam clientii, efectuam mentenanta si curatarea cosului de fum profesional, dar si a semineului si legaturii dintre focar si cos de fum. In fiecare primavara auzim doar cuvinte de lauda si ne bucuram alaturi de clientii nostri, clienti care au facut alegerea corecta, clienti care au avut timp si rabdare sa ofere valoare banilor si sa aiba un semineu atragator din punct de vedere estetic, eficient si sigur.

Schimbarea mentalitatii este ambitia noastra, implementarea corecta a cultului arderii lemnului in camin nu este usoara, argumentele tehnice si experienta ne obliga sa informam corect si sa ajutam beneficiarii sa inteleleaga importanta utilizarii surselor putin poluante, preietenoase cu mediul inconjurator.

De ce sa alegem un semineu norvegian (Nordpeis) in detrimentul altui semineu sau a unei sobe traditionale:

-consum redus de lemn.
-eficienta ridicata.
-autonomie ridicata.
-design scandinav.
-cos de fum mai protejat datorita arderii complete si a tempetarurii scazute la evacuare.
-ardere curata.
-garantie de pana la 10 ani.
-usurinta in exploatare.
-folosire fara intrerupere pe toata durata iernii.
-sursa alternativa sau principala de caldura.
-raport pret-calitate avantajos.

Alte articole de blog