Interviu Nordpeis-intre eficienta si mordenism - Seminee Expert

Interviu Nordpeis-intre eficienta si mordenism

Interviu Nordpeis-intre eficienta si mordenism

Interviu Nordpeis-intre eficienta si mordenism

Publicat de Mugur Mazilu10.05.2022

Craig M Neville (NORDPEIS):  Șemineele moderne, cu ardere curată, folosite corespunzător, nu reprezintă o sursă de poluare pentru mediu!

 

Evoluția de pe piața șemineelor este extrem de rapidă și surprinde cu tehnologiile și inovațiile pe care le aduc sistemelor de încălzire. În acest context, Șeminee Expert a început o serie de interviuri cu directorii și managerii unora dintre cele mai mari companii producătoare de șeminee din Europa. Despre tehnologii, planuri de viitor și cum va arata în următorii ani piața semineelor am discutat cu Craig M Neville, Sales director al Nordpeis, un brand premium care se axează doar pe șemineele pe lemn.

  1. Ultimii doi ani au fost dificili și plini de incertitudine. Cum s-a resimțit acest lucru în compania dvs și care a fost cea mai mare provocare?

 

C.M.N: Într-adevăr, ultimii doi ani au oferit lumii și inclusiv nouă o mulțime de provocări. Din fericire, la momentul începerii pandemiei ne aflam într-o poziție destul de puternică, iar acest lucru ne-a ajutat sa depasim cu brio primele obstacole. În plus, industria noastra nu a avut de suferit in urma pandemiei, ba chiar am putea spune ca vanzarile au crescut puternic si am putut sa continuam in același ritm. Principala provocare cu care ne-am confruntat și cu care încă ne confruntăm este aceea de a crește capacitatea unităților noastre de producție pentru a ține pasul cu vânzările.

 

  1. Care sunt planurile de viitoare ale Nordpeis? Care este superputerea șemineului vostru?

 

C.M.N: Continuăm să dezvoltăm produse noi și avem stabilit un plan pe termen lung pe care îl urmăm întocmai. Acesta înseamnă produse noi de mare amploare la fiecare 2 ani, cu actualizări între ele. Din punctul nostru de vedere, designul și calitatea sunt caracteristicile distinctive ale șemineelor Nordpeis.

 

  1. Cum credeți că va evolua piața șemineelor  având în vedere dezvoltarea tehnologiei?

 

C.M.N: Am observat atât în timpul pandemiei, cât și acum în războiul din Ucraina că un șemineu își păstrează locul ca sursă importantă și primară de căldură și energie. Și nu doar asta trebuie luat în considerare, ci și faptul că acesta continuă să se dezvolte ca o piesă de „mobilier” datorită rolului său central dintr-o locuință. Evoluțiile tehnologice continuă în ceea ce privește reducerea emisiilor și acest lucru este vital pentru a avea sisteme de încălzire tot mai performante.

 

  1. Având în vedere că toate prețurile au crescut în ultima perioadă, ce

             schimbări credeți că ar putea apărea pe piața șemineelor?

 

C.M.N: Consider că este foarte important să ne asigurăm că prețul unui șemineu nu depășește ceea ce pot și sunt dispuși oamenii să plătească. Desigur, aceasta este o provocare în acest moment, cu materiile prime și alte costuri în creștere foarte mult.

 

  1. Care este cel mai cumpărat șemineu de pe piața dvs.? Și de ce?

 

 C.M.N:Monaco este cel mai bine vândut semineu al NORDPEIS. Designul este echilibrat, curat și categoric nordic, în timp ce focarul oferă o vedere excelentă asupra flăcărilor.

 

  1. Se discută în întreaga lume despre poluare și se concep stretegii care să reducă emisiile. Așadar, sunt șemineele pe lemne surse de poluare?

 

C.M.N: Testele și cercetările arată că șemineele mai vechi sunt o sursă de poluare. Pe de altă parte, aceleași cercetări  arată, de asemenea, că șemineele moderne, cu ardere curată, folosite corespunzător, nu reprezintă o sursă de poluare pentru mediu. Trebuie să ne asigurăm că pe piață se regăsesc doar produsele corecte, care respectă politicile de mediu și mai este necesar să oferim toate informațiile pentru a fi utilizate corect.

 

  1. Ce tehnologie folosiți pentru a reduce și mai mult poluarea?

 

C.M.N: Ne dezvoltăm continuu tehnologia de ardere pentru a reduce emisiile și pentru a elimina produsele mai vechi care nu sunt la fel de eficiente. Investim mult în acest domeniu, dezvoltăm noi produse pentru a satisface cerințele viitoare.

  1. Ce părere aveți despre piața din România și cum vedeți evoluția produselor pe care le reprezentați în România?

 

C.M.N: Cred că piața românească, ca și altele din Europa, se va dezvolta puternic în următorii câțiva ani. Semineul este o sursa importanta de caldura, in prezent fiind mai ieftina decat alte surse de energie precum gazul si electricitatea.

 

Această tendință va continua mulți ani de acum înainte. Mai mult, este si un sistem independent, functionand chiar si in caz de urgenta. În acest caz, calitatea este importantă.

Sper ca produsele noastre sa fie vazute ca o optiune atractiva pe piata din Romania

 

www.seminee-expert.ro

Alte articole de blog