totul despre tipul de interioare ale focarelor moderne - Seminee Expert

totul despre tipul de interioare ale focarelor moderne

totul despre tipul de interioare ale focarelor moderne

totul despre tipul de interioare ale focarelor moderne

Publicat de Mugur Mazilu18.07.2018

Daca in articolele anterioare am stabilit faptul ca focarele performante dezvolta fenomenul de postcombustie, este necesar sa prezentam si tipurile de interioare ale focarelor moderne, focare pe care le promovam si in care credem.

 

1-Termota:

Acest  material ocupa primul loc in preferintele expertilor In seminee, mai ales ca este cel mai bun izolator pentru interioarele focarelor, temperature din interiorul focarului poate sa ajunga pana la cca 1000 de grade, fara a fi deteriorat, eficienta fiind maxima in timpul exploatarii.

Trebuie mentionat faptul ca termota este un material inventat si patentat in urma cu foarte multi ani de catre Nordpeis, compania si in prezent este una dintre cele mai mari firme de produc si furnizeaza termota pentru foarte multe firme la nivel European, firme ce produc si dezvolta seminee si sobe performante. Gazeificarea buna din focare permite curatarea acesteia si pastrarea culorii initiale.

Culoare: alb. Suprafata: fina. Rezistenta la cca 1300 de grade, durabilitate mare in timp.Aspect modern. Spartherm a implementat si termota neagra.

Produsele din gama Seminee Expert care folosesc Termota: Nordpeis-Spartherm-Carbel.

 

2-Samota:

Acest material este cu o generatie mai veche decat termota, practic este materialul de la care s-a pornit aprofundarea dezvoltarii termotei Nordpeis.  Samota are si rol de acumulare, asigura o temperatura la interiorul focarului mai mica, in comparative cu termota, dar masa de acumulare este destul de ridicata. Greutateea samotei din interiorul  focarelor  este de cca 90kg/focar si o grosime de 3 pana la 8 cm.

Culoare: Galben. Suprafata : poroasa. Rezistenta la cca 900-1000 grade. Durabilitate mare in timp. Aspect  invechit/antichizat. In comparatie cu termota, samota se autocurata mai greu, in timp ramanand urme de murdarie din timpul focului.(aspect preferat de catre multi beneficiari)

Produsele din gama Seminee Expert care folosesc Samota: Hajduk

3-Vermiculita:

Acest material de greutate  redusa si culoare galbui-maroniu este un foarte bun izolator, comparativ cu termota, dar cu o mare sensibilitate la umiditate, riscul deterioarii fiind mult crescut fata de termota sau samota.

Culoare: Galben-maroniu. Suprafata : poroasa. Rezistenta la cca 1000-1100 de grade. Durabilitate relativ scazuta in timp. Aspect  invechit/antichizat. In comparatie cu termota, vermiculita se autocurata mai greu, in timp ramanand urme de murdarie din timpul focului.(aspect preferat de catre multi beneficiari).

Produsele din gama SemineeExpert care folosesc si vermiculita: Carbel.

4-Skamolex:

Acest material de greutate  redusa si culoare galbui-maroniu este un foarte bun izolator, comparativ cu termota, dar cu o mare sensibilitate la umiditate fata de termota si ridicata fata de vermiculita, riscul deterioarii fiind mult crescut fata de termota sau samota.

Practic-Skamolex este un tip de vermiculita cu o densitate mai mare.

Culoare: Galben-maroniu. Suprafata : poroasa. Rezistenta la cca 1000-1100 de grade. Durabilitate relative scazuta in timp. Aspect  invechit/antichizat. In comparatie cu termota, vermiculita se autocurata

Produsele din gama Seminee Expert care folosesc si skamolex: Kalfire

 

5-Otel Lamella sau Design.

Din dorinta beneficarilor pretentiosi de a-si configura singuri, dar mai ales diferit interiorul focarului, Kalfire a implementat doua tipuri de placare interioara pentru focarele pe lemn saua gaz: Desing si Lamella.(otel masiv lamelar)

Lamella si Desing sunt au pretentia la cea mai mare resitenta in timp, aspect superior si atragator in comparatie cu cele de mai sus, dar o capacitate de acumulare sau izolare mai scazuta. Tocmai din acest motiv, Kalfire foloseste pentru caseta metalica a focarului un otel mai rezistent-Corten.

Produsele din gama Seminee Expert care folosesc si Otel: Kalfire si Carbel.

6-Sticla neagra sau alte materiale naturale rezistente la temperaturi inalte.

Kalfire si Element4, cei doi producatori olandezi alaturi de care suntem prezenti in Romania in domeniul semineelor pe gaz, au implementat la interiorul focarelor pe gaz si alte optiuni suplimentare, optiuni ce defines stilul modern sa rustic al focarelor: Sticla neagra, Caramida aparenta, Mamura si/sau Tuf Vulcanic.

Produsele din gama Seminee Expert care folosesc si aceste elemente la intterior: Kalfire si Element4.

Alte articole de blog

lansare focar 3 laturi-Kalfire 10.09.2019

lansare focar 3 laturi-Kalfire

Kalfire-producatorul olandez a lansat incepand cu 1 Septembrie un nou model de focar cu 3 laturi, conceput pentru a satisface cele mai stricte standarde legate de design, eficienta si calitate la nive...