Cos ceramic Tona tec. Prezentare. - Seminee Expert

Cos ceramic Tona tec. Prezentare.

Cos ceramic Tona tec. Prezentare.

Publicat de Mugur Mazilu21.06.2012

TONA tec – sistemul de cos de fum ceramic certificat TUV, destinat instalatiilor dotate cu camere de ardere inchise, cu temperatura de ardere relativ scazuta si putere calorica mare.
Sistem colector ce permite racordarea mai multor aparate de incalzire la acelasi sistem de evacurare (ex. centrale murale)

Combustibili: gaze naturale, pacura, combustibili solizi: lemn, carbuni

Destinatie: seminee, sobe, centrale termice in condensatie, cazane atmosferice, cazane cu camere de ardere in suprapresiune

Descriere: sistem de cos de fum cu tubulatura din ceramica patentata, cu densitate mare, rezistenta la variatii de temperaturi; si manta din beton usor.
Tubulatura cu greutate extrem de redusa rezultata din grosimea peretelui de doar 8 – 10 mm.

Avantaje:
– etanseitate si siguranta maxima datorita numarului mic de conexiuni necesare (tubulatura cu lungimea de 1000 mm);
– diametre pornind de la 80 mm pana la 600 mm;
– creează conditii bune de presiune pentru utilizarea optima a energiei rezultate din combustibiliul ars;
– sistem cu o inchidere etansa de cca 2 cm, mult mai sigur fata de alte sisteme;
– instalare facila atat la interior, cat si la exterior;
– posibilitatea de a crea sisteme de pana la 40 de metri cu sustinere suplimentara;
– rezistenta la autoaprinderea funinginei timp indelungat;

 

Garantie: 30 de ani

Sistemul TONA TEC, este un sistem ceramic ce are o greutate redusa cu cca 30% fata de alte sisteme ceramice;deasemenea TEC este sistemul colector ce poate racorda pana la 10 centrale termice ce functioneaza in regim turbo.Fata de alte sisteme colectoare,ce au nevoie de izolare exterioara suplimentara (mai ales sisteme ce sunt montate la exterior), sistemul TEC este singurul sistem colector ce este prevazut cu izolatie din vata minerala bazaltica, atasata de tubul de samota. Asa cum bine stim, combustibilul gazos, atinge punctul de roua (de multe ori) inainte de evacuarea din cosul de fum, atunci apar neplaceri: condensul sau temperatura exterioara scazuta produce inghetul condensului si deteriorarea cosului de fum.

TEC a renuntat la etansarea “NUT-FEDER” pentru o asigurare suplimentara a cosului de fum, imbinarea de cca 2cm ne face sa credem ca este unul dintre cele mai sigure sisteme de evacuare din piata Europeana.

Alt mare avantaj al sistemului este posibilitatea aplicarii unui racord de fum ulterior instalarii sale.TEC are racorduri de fum ce se aplica perfect etans, dand posibilitatea racordarii sau modificand oricand pozitia pe verticala a focarului, cazanului sau semineului.

 

Mai multe detalii puteti obtine accesand:

www.tona.ro

www.tona.de

Alte articole de blog

Cu si despre Cosuri De Fum 09.05.2016

Cu si despre Cosuri De Fum

Ca Partener Tona Sisteme De Cosuri este clar suntem adeptii sistemelor de cosuri profesionale, sistemelor de cosuri de fum ceramice, dar mai ales germane, sigure si de cea mai buna calitate. De ce...