Ce este arderea curata la un semineu? - Seminee Expert

Ce este arderea curata la un semineu?

Ce este arderea curata la un semineu?

Ce este arderea curata la un semineu?

Publicat de Mugur Mazilu31.05.2018

In prezentarea semineelor si sobelor, se foloseste des, mai ales in ultima perioada, expresia “Clean Combustion”. Anumiti comercianti o folosesc abuziv, fara a argumenta tehnic fenomenul de “ardere curata”. Multi dintre beneficiarii care intra in contact cu noi, ne pun aceasta intrebare:

Ce inseamna un semineu cu ardere curata?

Nordpeis, alaturi de alti cativa pionieri scandinavi in dezvoltarea arderii curate a semineelor si sobelor o explica simplu, prezentand testele efectuate in centre specializare Germane, dar si facand dovada practica cu fiecare produs livrat si instalat.
Subiectul este strict legat si de emanatii, dar si de teama oamenilor de a nu polua folosind semineul sau soba. Cu semineele si sobele Nordpeis veti fi sigur ca nu veti polua, avand constiinta curata.Toate semineele Nordpeis au un sistem dual de combustie (postcombustie sau gazeificare) care transforma gazele si particulele din fum in caldura
datorita tehnologiei moderne intr-un mod ecologic de incalzire a locuintei.

Un copac din pădure este extrem de valoros din punct de vedere ecologic, pentru că apare din nou și din nou și servește ca depozit perfect pentru energia solară eliberată în timpul arderii sub forma caldurii. Semineul Nordpeis este o sursă de energie foarte prietenoasa cu mediul inconjurator. Arderea lemnului eliberează aceeași cantitate de CO2 ca și lemnul care a fost absorbit din aer în timpul ciclului său de viață și aceeași cantitate de CO2 ar fi eliberată dacă arborele ce a fost lăsat să se descompună în natură.
Șemineele Nordpeis îndeplinesc cele mai stricte cerințe pentru arderea curată. Semineele au o eficiență ridicată și utilizează lemnul de foc în mod optim. O sobă /un focar asigură un consum de lemn cu aproximativ 50% mai redus decât un produs care nu este cu ardere curata (jumătate din cost și mult mai puțină muncă). Avantajele Semineelor Nordpeis in dezvoltarea fenomenului de ardere curata : Circulatia aerului de ardere din interiorul focarului, calitatea termotei Nordpeis(termota inventata de catre Nordpeis), temperatura dezvoltata la interior foarte ridicata, in comparatie cu alte produse, dimensiunile camerelor de ardere (focare sau sobe),postcombustia asigurata de sistemul Nordpeis, sistem ce permite aerului de ardere sa intre in focar preincalzit, prin partea superioara, etanseitatea perfecta.

Geamul Curat:

Camera de combustie(focarul semineului/ soba) este echipată cu un număr de guri de aerisire în față(in partea superioara), care permit aerului să acționeze ca un tampon și să “spele” geamul, menținându-l curat pe toata durata arderii.

Funinginea si murdaria pe geam depind de factori precum:

Mărimea/Dimensiunea sticlei din camera de combustie.
Tirajul cosului de fum.
Calitatea lemnului (de exemplu, gradul de umiditate si esenta)
Priza aer extern.
Aerul din cameră.
Alimentarea corecta.

Alte articole de blog

Seminee Excutate din Silicat De Calciu 04.11.2016

Seminee Excutate din Silicat De Calciu

In ultimii ani am tot pus accent pe faptul ca partile decorative ale semineelor trebuie sa fie realizate cu materiale recomandate de catre specialisti, materiale fabricate integral pentru seminee, mat...

Semineul deschis 07.07.2016

Semineul deschis

Intrand in contact cu foarte multi doritori de seminee, am constatat cu tristeste faptul ca acestia nu privesc semineul ca Sursa Alternativa de Cladura, ci doar ca pe un obiect decorativ, folosit de c...