Semineul-sursa alternativa de caldura

Semineul-sursa alternativa de caldura

Semineul-sursa alternativa de caldura

Publicat de Mugur Mazilu24.06.2014

Cu o istorie indelungata si un rol foarte important in incalzirea caminului, semineul devine un “must have” arhitectural, oferind noblete si stil caselor noastre.

De peste 15 ani, aceste obiecte decorative si surse de caldura alternative au fost introduse si in Romania, cu sprijinul marilor producatori din domeniu, dar si cu inspiratia anumitor oameni frumosi,  ca alternative mai optime, moderne si eficente, a sobelor din terracotta, devenite deja traditionale in casele din Romania.

Progresul tehnologic isi spune cuvantul din ce in ce mai mult,mare parte a semineelor devenind surse bio de caldura, surse putin poluante cu randament foarte ridicat.

Imbinand stilul arhitectural francez si italian cu eficienta germana si norvegiana, Seminee Expert prezinta si comercializeaza “pachetul” optim pentru incalzirea casei dumneavoastra intr-un mod placut si eficient.

Tona, Metaloterm, Spartherm,  Nordpeis si Element 4, producatori germani si norvegieni, sunt unii dintre cei mai importanti producatori de seminee si cosuri de fum din Europa,  prezenti in peste 25 de tari europene promoveaza calitatea si siguranta, asigurand cele mai fine si exigente preferinte. Ca raspuns la promovarea produselor de calitate din domeniul cosurilor de fum si semineelor, Seminee Expert,  cu peste 10 ani de experinta in acest domeniu, sustine si completeaza cu montaj asigurat de catre echipe specializate, dar si cu Atelierul de creatie ce poate realiza orice model de parte decorativa.

Gama Seminee Expert include focare de cea mai buna calitate, din fonta sau otel, placate cu termota/samota la interior.Acest material de ultima generatie  rezista la temperaturi de peste 1100°C,  are o suprafata neteda ce nu permite patarea sau schimbarea culorii iar la temperaturi ridicate are capacitatea de auto-curatare.

Geamul focarului este de asemenea foarte rezistent la temperaturi inalte,  iar datorita temperaturilor foarte ridicate in timpul arderii , ramane in permanenta curat.

Toate focarele Seminee Expert sunt dotate cu sistemul “ardere curata”, ceea ce insemna ca sunt echipate cu sistem de combustie secundara, neefiind poluante (va reamintim ca descompunerea lemnului elimina aceeasi cantitate de CO2 ca si arderea acestuia in focare de calitate)

Combustia se produce in doua faze: in cea dintai lemnul este ars, iar in cea de-a doua etapa, datorita temperaturilor foarte inalte din interiorul focarului lemnul se descompune in totalitate, iar  gazele rezultate din arderea lemnului sunt aprinse in contact cu aerul cald care provine din partea superioara a focarului, prin fante speciale, fiind transformate,  alaturi de particule, in caldura, generand un spectacol al flacarilor ducand la o ardere indelungata a lemnului.

Astfel, tehnologia acestor surse de caldura va incalzi caminul intr-o maniera optima si ecologica, gazele emise ramase sunt reduse considerabil conform cu normele pentru 2014, la evacuare deasupra cosului gazele fiind insesizabile, iar depunerile la interior sunt foarte reduse!

Dimensiunile  focarelor au fost gandite tocmai pentru ca arderea din interior sa poata fi controlata perfect, dar si pentru un randament de peste 80%!
Seminee Expert

 

Alte articole de blog

Eco Fire-Semineul de apartament 19.07.2016

Eco Fire-Semineul de apartament

EcoFire este un semineu cu biocombustibil, elegant, care adaugă o notă de clasă si stil pentru fiecare casă. Prin folosirea acestei soluții de semineu cu bioetanol puteti oferi un stil deosebit c...