Modele de seminee nordice, perfecte pentru realizarea unui designul interior scandinav - Seminee Expert

Modele de seminee nordice, perfecte pentru realizarea unui designul interior scandinav

Modele de seminee nordice, perfecte pentru realizarea unui designul interior scandinav

Modele de seminee nordice, perfecte pentru realizarea unui designul interior scandinav

Publicat de Mugur Mazilu23.07.2021

Stilul scandinav a devenit, treptat, unul dintre cele mai cautate si apreciate forme de amenajare interioară și asta datorită faptului ca este un design curat, simplu și primitor. Este un design care transmite o stare de calm și liniște.

 

Ca miscare, designul scandinav a aparut la inceputul secolului al XX-lea, combinand stiluri din zonele Finlandei, Danemarcei, Suediei, Islandei și Norvegiei. Prin anii ‘50, acest stil a castigat foarte multa apreciere în Statele Unite ale Americii și Canada, iar apoi a devenit un trend in intreaga lume.

 

Stilul este unul simplu, functional, primitor si se axeaza pe imbunatatirea vietii de zi cu zi, cu elemente curate, dar de mare impact. In aceasta categorie intra si semineele scandinave sau nordice. Aceste seminee se evidentiaza prin designul clar si precis, prin eleganta si rafinament, prin amestecul extrem de reusit dintre clasic si modern. De asemenea, culorile folosite sunt extrem de versatile, la fel ca si materialele. Seminee Expert importa modernele seminee de la Nordpeis, care dispun de sisteme cu dubla combustie si care asigura o ardere completa si curata (clean combustion) si ofera randament maxim, fara sa polueze mediul inconjurator.

Seminee cu sticlă frontală

Gama celor de la Nordpeis este extrem de bogata si unul dintre șemineele pe care il pun la dispoziție este cel cu geam frontal, Stockholm. Acesta are o camera de ardere inalta, care ofera o vizibilitate extinsa a flacarilor. Mai mult, detine un compartiment unde poate fi depozitat lemnul. Astfel, semineul va completa designul casei si va contribui la realizarea unei atmosfera autentice. De asemenea, semineul Nordpeis Stockholm are un paravan de protectie integrat care iti acorda posibilitatea sa il montezi direct pe un perete, acest aspect fiind un avantaj incredibil al acestor modele.

De asemenea, de la Nordpeis ai posibilitatea sa alegi doua modele de seminee incredibile ca design. Unul este șemineul OSAKA T, care are insertii transparente astfel încat poti vedea flacarile ca printr-un tunel. Acest semineu este grozav mai ales daca este folosit ca element de separare a camerei.

Un alt model pe care il poti alege este TOKYO, un semineu extrem de elegant, cu sticla pe ambele parti, pentru o vedere maxima a focului. Toate acestea vin cu o serie de accesorii pe care le poti adauga.

La acest capitol intra si sobele sau semineeele montate independent NORDPEIS, elegante, rotunde, de sine stătătoare, care sunt disponibile în mai multe variante. Aceste produse pot avea un interior cu samota acumulatoare (Powerstone), interior ce acumuleaza si degaja caldura pentru un timp indelungat, fara a fi necesara realimentarea cu lemn.

 

In plus, daca vrei un semineu in stil scandinav care sa iti completeze designul ales pentru interiorul casei tale, poti opta pentru modelul Salzburg care vine cu o mini gamă foarte atractiva. Semineele conventionale dau caldura intensa in timpul functionarii, dar se racesc foarte repede, in timp ce modelul Salzburg iti poate oferi caldura pe tot parcursul zilei cu doar cateva cicluri de incalzire. Salzburg este un semineu special, un “semineu cu fumuri”, avand o greutate de pana la 1 tona si o directie circulara a fumului cald in interior, asigura si degaja caldura pana la 22 ore dupa ultima alimentare cu lemn. Semineul Szaburg combina cu brio incalzirea prin convectie, dar si prin radiatie.

Semineele nordice pe colt

Semineele pe colt sunt extrem de versatile si de cautate, mai ales ca stim ca, de obicei, colturile camerelor raman nefolosite. Prin montarea unui astfel de semineu te vei bucura atat de frumusetea focului, cat si de spatiul bine pus in evidenta.

 

La acest capitol, selectia de la Nordpeis este atragatoare, existand foarte multe modele pe care le poți achizitiona. Unul dintre acestea este modelul Pisa, care poate fi amplasat atat pe perete drept, cat si pe colt, poate fi rotit la stanga sau la dreapta. Semineul are un compartiment practic pentru depozitarea lemnului și are, de asemenea, o insertie unghiulara care ofera o vedere uimitoare asupra flacarii. Poti alege varianta ca focarul (insertul) sa fie negru, alb sau cadrul sa fie cromat.

Un alt model de semineu care va completa perfect designul scandinav al locuintei tale este Monaco, care, la fel, vine in diferite variante. Acesta are o vedere foarte buna a flacarilor, avand trei laturi si poate fi completat de o insertie pentru lemne. Semineul Monaco este dotat cu un focar Nordpeis (Q34) fabricat in Suedia, cu o deschidere verticala (in carena proprie) si un sistem patentat de reglare a aerului de ardere. Focarul este placat cu termota Nordpeis, termota ce a lansat moda focarelor placate la interior cu samota sau termota.

Dacă nu ai un spatiu foarte mare pentru amplasarea unui semineu, dar nu vrei sa renunti la montarea unuia, atunci modelul Odense este ceea ce cauti si ai nevoie. Este ingust, ocupa putin spatiu pe podea si are o vedere excelenta a flacarii. Mai mult, are si un compatiment pentru lemne, acest lucru contribuind la crearea unei atmosfera nordice.

Stim ca in lumea designului interior nimic nu este static si ca totul evolueaza de la an la an, dar semineele de la Nordpeis nu isi vor pierde niciodata autenticitatea, eleganta si rafinamentul. Nu isi vor pierde nici din calitate si randament, un semineu Nordpeis consuma cu 30-40% mai putin lemn si necesita mai putin aer pentru a intretine arderea fata de alte sisteme de incalzire concurente. Descopera intreaga gama AICI.

Alte articole de blog

Semineu-Seminee Gaz 02.12.2016

Semineu-Seminee Gaz

Divizia online Seminee Expert se foloseste tot timpul de expresia "Semineu de Apartament", dorind sa atraga cat mai multi vizitatori , doritori de semineu in apartamentul de la bloc sau pasionati de f...

case speciale-seminee speciale 24.08.2018

case speciale-seminee speciale

https://www.youtube.com/watch?v=Ly0ETMKmD6o Pentru ca imaginile spun totul, vom prezenta pe scurt cateva imagini, in completarea prezentarii de mai sus a uneia dintre cele mai speciale lucrari Semi...