Seminee norvegiene - Seminee Expert

Seminee norvegiene

Ardere curată pentru case încălzite economic

Semineele Nordpeis dispun de sisteme cu dubla combustie, care asigura o ardere completa si ofera randament maxim, fara sa polueze mediul inconjurator.

Cu mare accent pe arderea curata, tehnologia semineelor Nordpeis face ca acestea sa respecte cele mai stricte norme europene cu privire la nivelul de noxe, dar si siguranta in exploatare. Un semineu Nordpeis consuma cu 50% mai putin lemn si necesita mai putin aer pentru a intretine arderea fata de alte sisteme de incalzire concurente.

Arderea și circulația aerului

Aerul primar asigura o aprindere facila iar in momentul in care focul incepe sa cuprinda toate lemnele din interior, usa poate fi inchisa de tot. Aerul secundar (aerul de combustie) este aerul ce alimenteaza arderea in momentul in care usa este inchisa si determina intensitatea focului.

Aerul tertiar este aerul preincalzit ce intra prin partea superioara, deja cald, este aerul ce asigura arderea gazului si a particulelor din acesta; datorita acestui tip de ardere, deasupra cosului de fum nu veti observa fum, ci doar o caldura degajata. Fumul de deasupra cosului ne avertizeaza ca avem o combustie ineficienta sau lemn neadecvat.