2022, un an cu peste 850 de seminee premium vândute! - Seminee Expert

2022, un an cu peste 850 de seminee premium vândute!

2022, un an cu peste 850 de seminee premium vândute!

2022, un an cu peste 850 de seminee premium vândute!

Publicat de Mugur Mazilu30.01.2023

Anul 2022 a fost unul cu multe schimbări pe piața șemineelor și, în același timp, un an plin de provocări. Războiul din Ucraina, creșterea prețului gazelor și inflația foarte mare și-au pus accentul pe deciziile și investițiile clienților. Am terminat un 2022 foarte bun, chiar dacă am înregistrat o scădere la vânzarea șemineelor pe gaz, cu aproximativ 20%, acest aspect apărând ca urmare a creșterii facturilor la combustibil. În schimb, această scădere s-a compensat cu o creștere mare din punct de vedere procentual a vânzării focarelor pe lemne, peste 50% mai multe șeminee pe lemne vândute în 2022

 

Cifra de afaceri s-a mărit cu 40%

 

Ce a fost diferit în 2022? Totul, am putea spune. Preferințele și nevoile clienților noștri s-au schimbat și astfel echipa Seminee Expert a vândut cu 30% mai multe șeminee electrice premium față de anul anterior. De asemenea, față de 2021, a crescut numărul achizițiilor în materie de șeminee de exterior, cu peste 35%.

 

Creștere cu 50% a vânzărilor în zona șemineelor pe lemne

 

Numărul mare de șeminee premium cu lemne a crescut ca urmare a creșterii prețului la gaze, dar și datorită unei informări corecte a clientului din partea echipei Seminee Expert. Un focar cu lemne este o sursă extraordinară de căldură și care garantează un confort termic sporit. Echipele noastre investesc timp pentru a ajuta clienții să aleagă cel mai bun produs pentru locuința lor și vin cu soluții și sfaturi personalizate pentru fiecare proiect. Odată cu această creștere a vânzărilor în zona de șeminee premium pe lemne s-a înregistrat o creștere a vânzărilor și a coșurilor de fum din inox și ceramice. Astfel, la final de an avem un plus de peste 40% pentru produsele CONVESA,  și JAWAR, cel din urmă fiind cel mai recent produs introdus pe piața din România în materie de coșuri de fum!

 

Noi produse pe piața din România – JAWAR

 

Căutăm mereu să aducem pe piața din România cele mai bune și de calitate produse din lume, iar această misiune a făcut ca în 2022 să importăm coșurile de fum ale celor de la JAWAR. JAWAR este un producător polonez de coșuri de fum și sisteme de ventilație cu o experiență de peste 30 de ani, produsele lor distingandu-se prin siguranța utilizării și posibilitatea recuperării eficiente a căldurii. JAWAR se numără printre cei mai importanți producători de coșuri de fum, introducând constant tehnologii inovatoare, lucru care contribuie la menținerea lor ca lideri în acest segment de piață.

 

Implementarea coșurilor de fum de la JAWAR a însemnat un mare succes la nivel național și o nouă colaborare importantă pentru Seminee Expert.

 

Ne-am mărit echipa de montatori și distribuitori

 

2022 a însemnat și o investiție în echipa #SemineeExpert, astfel că am mărit echipa de montatori și am adăugat în portofoliul nostru 10 noi distribuitori noi în țară, mai ales în zonele în care nu aveam o vizibilitate foarte bună. De asemenea, am investit în showroom-ul nostru și am înlocuit toate șemineele. Acest aspect a contribuit la o mai bună prezentare a produselor premium pe care le importăm.

 

 

Școlarizări în Polonia și Spania

 

Ne mândrim cu atenția pe care o acordăm siguranței clienților, acesta fiind și motivul pentru care organizăm constant sesiuni de training și workshop la fabricile de unde importăm șemineele și coșurile de fum. 2022 a însemnat școlarizare și perfecționare pentru o mare parte dintre echipele noastre direct la sursă. Astfel, am avut sesiune de training în Polonia, la DEFRO și la JAWAR, dar și în Spania, la producătorii de coșuri de fum CONVESA.

 

0 focare din fontă, 0 focare cu vatră deschisă

 

La fel ca în 2021, ne-am continuat misiunea de a avea 0 focare din fontă instalate și 0 focare cu vatra deschisă. Considerăm că siguranța clienților noștri este primordială și lucrăm în continuu la informarea corectă a celor care își doresc să-și instaleze un șemineu. 

 

 

Noi investiții în portofoliul SEMINEE EXPERT

 

Am început noul an cu investiții majore, mai exact peste 350 de focare premium și peste 100 de focare premium în comenzi deschise și lansate. Cu +1200ml de cosuri de fum din inox Convesa si +300ml de cosuri de fum ceramic (Tona si Jawar). În plus, avem stocuri impresionante de accesorii pentru montajele șemineelor noastre.

 

2023 este anul în care ne așteptăm la o creștere de minim 40% față de 2022 datorită faptului că noile contracte semnate cu distribuitorii noi și noile firme de proiectare și arhitectura au început deja să dea roade. Mai mult, 2023 este anul în care sperăm să putem folosi deja hala noastra proprie de lângă București, o mutare care ne-ar ajuta să deținem stocuri mai mari față de cele existente. În plus, această hală ne-ar permite crearea unui nou atelier de creație pentru colegii noștri care prelucrează piatră/ calcar/ granit. Cu două ateliere în care să pregătim ramele sculptate ale șemineelor, numărul proiectelor va crește semnificativ față de anul anterior.

 

Tot în 2023, pregătim trei mari deplasări pentru prezentare și școlarizare pentru toți distribuitorii Seminee Expert: Defro Home și Jawar – Polonia – o deplasare alături de cca 50 de parteneri, dar și Kalfire – Olanda, Convesa – Spania și Element 4/Sunwood/Artola – Olanda.

Alte articole de blog

Seminee-Expert SRL.vizita KalFire 26.04.2016

Seminee-Expert SRL.vizita KalFire

Impreuna cu partenerii zonali din Romania, Seminee Expert  a organizat  la Venlo in Olanda, scolarizarea si prezentarea Semineelor Kal Fire, produse de top, de cea mai buna calitate. https://www....

Silicatul de calciu-Skamotec225 19.07.2016

Silicatul de calciu-Skamotec225

Skamol, Producatorul din Danemarca, a introdus si in Romania, de cativa ani, silicatul de calciu, pregatind tehnic mai multe companii din Romania, dar si importatorul de atunci. Avand o gama foarte la...