Semineu sau Termosemineu? - Seminee Expert

Semineu sau Termosemineu?

Semineu sau Termosemineu?

Semineu sau Termosemineu?

Publicat de Mugur Mazilu09.09.2016

Semineu sau Termosemineu?

Este prima intrebare a multor clienti care intra in contact cu noi, fiind deja convinsi ca ceea ce au auzit de la un vecin sau comerciant ar fi solutia ideala.

Este clar ca intretinerea casei nu trebuie sa ajunga o povara si costul lunar trebuie sa fie economic, dar care sunt implicatiile, riscurile si costurile totale?

Stand de vorba cu un “specialist”  din domeniu, am auzit o expresie frumoasa, dar usor aruncata, fara argument in detaliu si explicatiile tehnico-economice : ” Termosemineul este regina surselor de incalzire pe lemn”. Afirmatie cu care as putea fi de acord DOAR in urma recomandarii unui produs de cea mai buna calitate, produs pe care l-ar pune si un neamt in casa.  De ce un neamt?! Pentru ca in Germania nu sunt primiti producatorii care nu au testat in Germania produsele, nu sunt primiti cei care nu au produsele aliniate normelor germane din 2016! Acolo exista normative si legi care sunt respectate!

 

Sa revin la diferenta dintre semineu si termosemineu?

1-Un termosemineu NU este o sursa alternativa de caldura. n-ai curent, n-ai apa calda!(exista surse alternative de curent electric, ca alternativa la pana de curent, dar implica cost suplimentar).

2-Tot legat despre lipsa de curent, trebuie specificat faptul ca intreruperea curentului pe durata arderii poate implica riscuri sau deterioarea anumitor elemente din componenta acestuia.

3-Costurile, caci ar fi trebuit sa fie pe primul loc acest punct. Da, un termomsemineu implica mult mai multe costuri : pompe, automatizari, tevi, accesorii, senzori, dar si adaptarea unui puffer. Ce este acesta? este boilerul care acumuleaza apa calda produsa in timpul arderii, apa pe care o distribuie in instalatie, asigurand o autonomie relativa.(cost cu 50-70% mai mare fata de orice alt semineu, cu aport doar doar pentru aer cald)

4-Termosemineul nu prea poate fi folosit doar pentru o seara romantica, acesta stie sa faca doar apa calda. Deci, daca vreti sa fiti romantici intr-o seara de August, e clar, veti reusi, dar veti produce si niste agent termic, in acelasi timp cu ascultarea unui Leonard Cohen 🙂

5-Termosemineul este o combinatie intre un semineu normal si o centrala, daca nu este de cea mai buna calitate (2,5 Bar, izolatie interioara, izolatie exterioara, serpentina de racire, dubla combustie, ardere curata,consum de maxim 3,5 kg lemn/h, stut evacuare maxim  200mm) nu recomandam acest produs. Orice termosemineu sau semineu trebuie sa dezvolte o temperatura la evacuare admisa de producatorul cosului de fum, acest detaliu este importat de asemenea. Trebuie sa existe o diferenta majora intre temperatura produsa in interior si temperatura la evacuarea acestuia.

6- Puterile exprimate in kw pe care le vedem la anumite produse ne sperie si trebuie sa stiti ca 1 kw sustine termic o sprafata de 10/12mp, NU puteti adapta un termosemineu de 28-30kw intr-o camera de 40 mp, acolo ar fi o sauna, acesta transmite cel putin 40/50% din caldura produsa catre camera in care este. Ideea unei surse de caldura este sa nu creeze disconfort termic, ci sa sustina termic, corect.

7-Instalatia termosemineelor trebuie efectuata doar cu personal calificat in asa ceva, Nu orice instalator de cartie stie cum se monteaza asa ceva.

Daca tot nu v-am convins sa nu va cumparati  asa ceva, daca nu aveti alta sursa de caldura, nu vreti o centrala sau un semineu normal si vreti sa combinati utilul cu placutul, e ok, dar va sfatuim sa fiti atenti , sa va informati inainte de achizitia acestui produs, exista si produse de calitate, produse ce au costuri ridicate, dar care iti confera siguranta si te conving ca “termomsemineul poate fi regina surselor de incalzire pe lemn”, produsul care scade costul lunar cu cca 40% fata de aproape orice sursa pe gaz sau electricitate din piata!

Recomandam Semineele ca Surse Alternative De Caldura, sursa pe care o puteti folosi pentru  a scadea costul lunar, dar si pe care o puteti folosi in momentul in care sursa principala intra in avarie. La nevoie, un semineu de calitate poate deveni cu succes si fara riscuri Sursa Principala de Cladura a casei!

 

Recomanda semineele : Nordpeis. Hajduk. Kal-fire. Carbel. Element4!

Recomandam cosurile de fum Tona si Metaloterm Eontop!

Recomandam silicatul calciu Skamotec225!

Recomandam necesarul termic si montarea semineelor/termosemineelor de calitate si a cosurilor de fum profesionale DOAR cu personal calificat DOAR in acest domeniu!

 

Alte articole de blog

seminee cu biofluid 07.03.2019

seminee cu biofluid

Semineele cu biofluid (apa distilata) reprezinta solutia ideala pentru apartamentele moderne ce au un semineu in proiect, mai ales acolo unde nu se poate adapta evacuarea pentru seminee ce folosesc co...

sobe noi-Nordpeis 2018 16.07.2018

sobe noi-Nordpeis 2018

Gama sobelor metalice Nordpeis isi mareste volumul cu nou Soba: ME si BOX: https://www.youtube.com/watch?v=BSYwdmuwKFk Fabricata pentru adaptarea in multe tipuri de spatii, suspendata sau pe o b...