La finele anului 2018 am prezentat programul buy back implementat de catre Seminee Expert la nivel national, programul care se asigura ca esti in sigurata.
Cum ne-a venit ideea?
E simplu, Romania a devenit tara tuturor semineelor, bune sau mai putin bune, din lipsa informatiilor corecte, multi beneficari au ales neinspirat si au probleme cu semineul deja existent, produs ce nu poate fi folosit in conditii de siguranta. Tehnologia a evoluat destul de alert in domeniul semineelor si sobelor, multe produse in tara noastra nu au certificari si nu mai sunt acceptate in tarile civilizate, tari in care normele cu privire la emanatii sunt foarte stricte si mai ales respectate.
Ce probleme au semineele pe care dorim sa le inlocuim?
Semineele si sobele construite dupa 1990 au ajuns deja la finalul durabilitatii maxime, prezinta risc in exploatare, nu au fost verificate si curatate la timp, nu sunt sau nu mai sunt perfect etanse. La fel si cosurile de fum ce nu sunt profesionale. In afara faptul ca nu prezinta siguranta in exploatare, nici din punct de vedere estetic nu mai sunt actuale, majoritatea fiind cu vatra deschisa sau cu parti decorative din gips carton si vata minerala bazaltica.
De asemenea, semineele pe care dorim sa le inlocuim sunt si cele ce consuma o cantitate prea mare de lemn, nu prezinta siguranta in exploatare si nu sunt prietenoase cu mediul, seminee si sobe foarte poluante. In principiu, toate aceste seminee, economice, din punct de vedere al costului au venit la pachet cu parti decorative din gips carton si alte materiale mai putin conforme si recomandate de catre specialisti.
Ce probleme au cosurile de fum pe care dorim sa la inlocuim sau tubam?
In general, cosurile de fum profesionale sau artizanale ce nu respecta normele, ce nu au fost curatate la timp si nu reprezinta siguranta in exploatare. O buna parte din incendiile din Romania au fost provocate de cosurile de fum. De multe ori,nici distanta cosurilor fata de materialele combustibile nu este respectata, diametrul interior nu este sau nu a foost niciodata conform cu necesarul real al cazanului sau semineului respectiv. Tot din acest motiv apar si cosurile de fum deteriorate de condens si soc termic.
Inainte:
Dupa:
Ce probleme au partile decorative ale semineelor pe care dorim sa le inlocuim?
9 din 10 beneficiari ne solicita ajutorul si expertiza in momentul in care sunt deranjati de miros inteparator si prezenta fumului in interiorul incaperii. Modelul de parte decoartiva aproape standard , la un moment dat in Romania, este modelul cu baza din calcar sau marmura si hota acumulatoare si izolatoare din gips carton, montat pe structura metalica, protejat la interior cu vata minerala cu sau fara folie din aluminiu. Solutie total nefericita si aplicata prost de catre meseriasi anilor ’90 din Romania, meserasi ce au copiat modelul frantuzesc, dar cu inlocuirea anumitor materiale cu ceva mai ieftin si accesibil. Liantul din vata minerala, in contact cu temperatura ridicata din interior hotei produce un miros toxic, nociv pentru sistemul respirator, aceasta solutie nu este recomandata si reprezinta un alt motiv de ingrijorare pentru toti utilizatorii acestor minunatii.
Inainte:
Dupa:
Ce probleme au legaturile dintre focare si cosurile de fum?
Cu exceptia legaturilor metalice ce au iesit din garantie si nu au fost curatate la timp, multe legaturi dintre focare si cosuri de fum au suferit autoaprideri si nu mai reprezinta siguranta in exploatare, nefiind perfect etanse. Un fapt ingrijorator este reprezentat de materialele folosite de catre meseriasii din trecut, dar si prezent . Multi folosesc materiale neconforme, fara certificari serioase si fara sa tina cont de temperaturile de lucrude la evacuarea focarelor; practic, legatura dintre semineu si cosul de fum este zona cea mai solicitata, zona cu cele mai multe depuneri, dar si autoaprinderi.
De ce credem ca rabatul de la calitate trebuie exclus?
Cosul de fum reprezinta investitia aproximata la 1% din valoarea casei; este un procent foarte mic pentru a face rabat de la siguranta casei.
Semineul reprezinta cca 2% din toata investitia , fiind sursa de caldura principala sau alternativa a casei, de asemenea, este un procent insignifiant, daca ne gandim la siguranta, consum (investitie amortizata pe termn lung) si durabilitate in timp.
Inainte:
Dupa:
Vom prezenta in viitor cateva cazuri de seminee pe care le-am inlocuit, dar si probleme grave intalnite de-a lungul timpului.
In continuare, credem ca semineul si cosul de fum nu sunt produse ce pot fi comandate online, internetul ofera si informatii mai putin bazate pe argument tehnic si mai mult pe argument comercial. Solutia optima o poate oferi doar un specialist, doar in baza unei analize pertinente si a unor norme ce trebuie respectate.
Alegeri inspirate!