Termoseminee Hajduk - Seminee Expert

Termoseminee Hajduk

Termoseminee Hajduk

Termoseminee Hajduk

Publicat de Mugur Mazilu04.08.2016
Compania Hajduk este una dintre cele mai mari firme producatoare de seminee si termoseminee din Europa, avand pretentia calitatii superioare fata de orice alt produs similar, dupa experianta pe care au avut-o in promovarea  termosemineelor germane pe teritoriul Poloniei, timp de 10 ani, dar si a implementarii unor produse, testate in cele mai stricte centre de testare din Germania si Austria. Producatorul polonez se poate lauda cu focarele din otel masiv (4/5mm), placate la interior cu samota acumulatoare, masiva, material termoizolator ce permite crestea temperaturii la interior la peste 600 grade.La evacuare, temperatura nu depaseste 230-270 garde, in comparatie cu alte produse concurente, aceasta diferenta fiind primul mare avantaj. Termosemineele Hajduk au greutate cuprinsa intre 320 kg si 380 kg!
Datorita aerului cald ce are o circulatie speciala in focar, dar si a temperaturii ridicate, toate termosemineele Hajduk dezvolta fenomenul de postcombustie sau gazeificare, ajungand la un randament de peste 80%-85%, cu autonomie de peste 7-9 ore.
Termosemineele sunt dotate cu priza de aer prospat,dar si cu un sistem de circularea a aerului de ardere; aerul de ardere intra cald prin partea superioara si printr-o fanta speciala in partea inferioara a focarului.(“Jet Stream Superior”).  Focarele au sistem de auto-curatare “Clear View” si un singur reglaj al arderii (mult diferit si usor de folosit fata de alte modele).  Toate modele noi au presiunea de lucru este de 2,5 Bar si serpentina de racire.
De asemenea,termosemineele Hajduk, au si izolatie suplimentara, exterioara, pentru a nu permite pierderi de caldura.
Termosemineele Hajduk au un cosum de cca 3,5/4 kg lemn/ora,si dezvolta puteri cuprinse intre 12 kw si 30 kw, fara a necesita alimentarea repetata.( se recomanda cca 3-4 alimentari 24h, dar doar in cazul adaptarii unui puffer apa calda)
Interiorul Cosului de fum recomandat este de 180mm-200mm, in functie de model, dar si de inaltimea cosului de fum.Priza de aer proaspat are un diametru de 130mm-150mm.
Toate termosemineele Hajduk pot avea si  geam dublu, pentru a nu permite piederi de caldura. In functie de model, termosemineele Hajduk oferta 50% din randament in apa si 50% in aer cald, dar si varianta de 80% in apa si 20% in aer, in functie de necesitate.
In fiecare an, Hajduk testeaza, imbunatateste si adapteaza noi modele de seminee si termoseminee, in functie de cele mai strice norme europene, fiind unul dintre cei mai seriosi producatori din Europa.
Multi beneficiari fac marea greseala sa achizitioneze si sa monteze termoseminee cu puteri de 25-30 kw in camere de 30-50 mp, acest lucru provocand disconfort termic, termosemineele transformadu-se in simple obiecte decorative.
Recomandam efectuarea unui necesar termic executat de catre un specialist si adaptarea produselor certificate si testate in Germania si Austria (BImschV si Art.15 A) inainte de a achizitiona un termosemineu. In Romania fiind comercializate si produse care, din diferite motive, nu sunt acceptate in tarile cu norme stricte ce prevad siguranta in exploatare, dar si de poluare.

De asemenea, montajul unui termosemineu trebuie facut DOAR cu echipe specializate de catre producatori/importatori!

Alte articole de blog

Noi focare HAJDUK! 22.07.2016

Noi focare HAJDUK!

Asa cum ne-a obisnuit, Hajduk mai lanseaza 6 noi modele de focare, focare de dimensiuni reduse, din otel masiv, placate la interior cu samota acumulatoare, dubla combustie si ardere curata.(150-180 kg...

Tona Sisteme De Cosuri 26.04.2016

Tona Sisteme De Cosuri

Cosul de fum – Componentă a conceptelor moderne de ȋncălzire Eficiența energetică şi protecția mediului au influențat în ultimii ani dezvoltarea în domeniul tehnologiei încălzirii cas...