Termosemineul sau Semineul Tip Centrala - Seminee Expert

Termosemineul sau Semineul Tip Centrala

Termosemineul sau Semineul Tip Centrala

Termosemineul sau Semineul Tip Centrala

Publicat de Mugur Mazilu29.11.2016

Termosemineul este din ce in ce mai cautat si dorit de catre arhitectii, dar si de viitorii utilizatori, adepti ai arderii lemnului in camin pe durata sezonului rece.

Seminee Expert comercializeaza 3 tipuri de termoseminee: Hajduk(Polonia), Spartherm(Germania) si Carbel (Spania ). Toate aceste 3 brand-uri reprezinta cu succes varful de lance din domeniul semineelor si termosemineelor din Europa.Toate cele 3 companii produc termoseminee din otel masiv, placate la interior cu termota sau samota, au izolatie exterioara(suplimentara), dezvolta fenomenul de postcombustie si ardere curata, toate functionaza la presiuni de 2,5 Bar, avand eficiente de peste 80%-82% si geam dublu+izolatie suplimentara la peretii laterali ai focarelor.

Sistemul principal sau alternativ ce contine un termosemineu va fi tot timpul insotit de accesorizari si automatizari de calitate, recomandate de catre producatori, dar si de specialisti si instalatori profesionisti ce monteaza aceste obiecte.Trebuie subliniat faptul ca termosemineul NU este o sursa alternativa de caldura, pompele care circula si recircula apa din aceste sisteme sunt conectate la o sursa de energie electrica.

In functie de asteptarile si necesitatile  fiecaruia, Termosemineele Hajduk si Spartherm pot fi de doua tipuri : cele care ofera 50% din eficienta lor in aer si 50% din eficienta lor in apa si cele care ofera 80% din eficienta lor in apa si doar 20% din eficienta lor in aer.

Termosemineul din imagine este un Volcano WT 18-Hajduk, 360 kg, placat la interior cu samota acumulatoare, dubla combustie, ardere curata, 2,5 Bar, 84% eficienta, geam dublu, 9-28 kw, sustinand termic o suprafata de 145 mp/utili. Este legat la un puffer de 1000l, fapt ce asigura autonomie de cca 10-12 ore fara alimentare pe parcursul noptii. Fiind montat in Brasov, termosemineul acesta este singura sursa de caldura a acestei case, functionand cca 8/9 luni/an, cu un consum rezonabil de lemn, economisind cu cca 40% costul lunar al intretinerii casei in comparatie cu sursele pe gaz din zona respectiva.

Cosul de fum este un Tona Din, singurul cos de fum ceramic fabricat integral in Germania, silicatul de calciu este Skamotec225-Danemarca si automatizarea + accesoriile sunt Plum . Instalatia a fost realizata cu ajutorul instalatorului nostru din Brasov, instalator autorizat ce are o experienta in montajul termosemineelor si centralelor pe lemn .

La sfaturile noastre , utilizatorii achizioneaza lemnul de fag cu cel putin un an inainte de utilizare, fiind depozitat intr-un spatiu ventilat; umiditatea lemnului in momentul utilizarii este de cca 18-20%.

Mentenanta este efectuata de catre cosarii nostri la sfarsitul sezonului, curatarea si verificarea cosului de fum fiind obligatorie si necesara!

 

Alte articole de blog