Sobele NORDPEIS si CARBEL, o alegere eleganta si eficienta - Seminee Expert

Sobele NORDPEIS si CARBEL, o alegere eleganta si eficienta

Sobele NORDPEIS si CARBEL, o alegere eleganta si eficienta

Sobele NORDPEIS si CARBEL, o alegere eleganta si eficienta

Publicat de Mugur Mazilu23.09.2021

Indiferent cat de eficienta este centrala pe care o detii sau oricat de tare iubesti incalzirea in pardoseala, nimic nu se compara cu caldura unei sobe pe lemne. Si nici cu frumusetea focului si a sunetului de lemne ce tronesc puternic.

 

Nu doar ca o astfel de soba va deveni punctul central al casei, dar va oferi si acea caldura confortabila, atat de placuta in iernile friguroase. În plus, vei simti o reducere a facturilor avand in vedere ca cea mai mare parte a caldurii degajata va ajunge in camera, doar putin peste 15 % se va pierde pe cosul de fum.

 

Daca in trecut modelele de sobe pe lemne nu erau extrem de attractive si coupau mult spatiu, in prezent exista o multime de variante care se vor potrivi perfect in locuinta ta. Poti alege sobe cu inspiratie suedeza, norvegiana, sobe metalice din otel sau din fonta. Totul depinde de stilul in care iti amenajezi casa si de preferintele tale, fiecare dintre cele enumerate mai sus fiind de o inalta calitate, foarte eficiente si practice.

 

Dar care sunt avantajele instalarii unei sobe pe lemne?

 

Amprenta redusa

Unul dintre avantajele importante ale sobelor este amprenta la sol mult mai mica fata de alte sisteme de incalzire. Astfel, sunt potrivite pentru incaperi ce nu sunt foarte generoase. De asemenea, diametrul cosului de fum este mai mic, acest lucru insemnand un pret al executiei mai mic fata de alte produse.

Facturi mai mici

Instalarea unei sobe pe lemne are un impact puternic asupra facturilor, astfel ca acestea vor fi mult mai mici.  Aceste sisteme de incalzire sunt eficiente si reprezinta o sursa nemaipomenita de caldura.

 

Libertatea de a le muta

Un alt avantaj al sobelor este libertatea pe care o ai la dispozitie pentru a le muta. Astfel, chiar daca te vei decide sa vinzi casa unde ai instalat soba, poti foarte usor sa iei cu tine acest sistem de incalzire. Sau poate doar vrei sa-l muti in alta camera. Îti va fi extrem de simplu sa realizezi acest lucru.

Sunt prietenoase cu mediul

Arderea lemnului este buna pentru mediu, utilizarea sobelor fiind o modalitate excelenta de a reduce emisiile de carbon. Arderea lemnului reduce, de asemenea, facturile de incalzire si asigura rapid caldura in incapere. În plus, exista beneficii la scara mai larga, iar folosirea sobelor pe lemn poate avea impact pozitiv asupra economiei, creand locuri de munca si o mai mare atentie acordata gestionarii padurilor.

 

Ofera un design elegant si nu au nevoie de parte decorativa.

Pe langa faptul ca ofera o sursa minunata de caldura, ideala in lunile reci care se anunta, sobele contribuie si la realizarea unui decor elegant si cu stil. Indiferent daca este folosita sau nu, o soba cum este cea de la NORDPEIS  va adauga un plus de originalitate locuintei tale.

 

De asemenea, exista o multime de optiuni disponibile astfel incat cu siguranta vei gasi o soba care se potriveste cu decorul casei tale. Materialul de mai jos te va ajuta sa alegi soba potrivita pentru o casa in stil minimalist sau modern.

 

Daca ai o casa in stil minimalist, atunci gama sobelor de la NORDPEIS este perfecta pentru tine.

 

Poti alege soba ME, care are un sistem de prindere in tavan, sau poti alege o soba de sine statatoare, cum este soba ATLANTA sau DUO 1. Soba DUO 1 are o usa mare de sticla, dar si geamuri laterale din sticla, ceea ce ofera o vedere minunata asupra flacarilor. Mai mult, este potrivita pentru colt sau perete drept, in functie de spatiul de care dispui si preferintele tale.

Daca in schimb ai o camera de mici dimensiuni, cea mai buna varianta pentru tine este o soba ATLANTA, fiind un produs de mici dimensiuni. Acesta poate fi amplasat independent, pe perete drept sau in coltul camerei. Totul depinde doar de viziunea ta asupra spatiului.

O alta varianta excelenta pentru casa ta este soba BERGEN, o soba cu un geam mare de sticla care permite o vizibilitate perfecta asupra focului.

Daca te gandesti sa creezi un locuinta in stil modern, atunci trebuie sa vezi gama de sobe metalice cu un design fantastic, precum sunt si cele de la CARBEL.

 

O minune de soba este RK 100 Tunel, care te va incanta cu geamurile mari montate pe ambele parti ale sobei. Acest lucru va aduce un plus de caracter si stil camerei, focul fiind extrem de vizibil. În plus, are o eficienta de aproape de 80% si o garantie de 5 ani.

Poti alege si modelul RA 85 Plus, care are un 3 geamuri si poate fi instalata suspendata pe perete sau cu picior, in functie de spatiul de care dispui.

Un alt model curat si cu linii clare este soba ARES, perfecta pentru spatii inguste. Pe langa geamul mare care permite o buna vizibilitate a focului, aceasta varianta are si spatiu special pentru depozitarea lemnului.

De asemenea, variantele RK , cu geam frontal si loc de lemne in baza reprezinta o varianta interesanta, mai ales ca dimensiunile acestei variante pot avea 70cm latime, 80cm sau 100cm.

Toate sobele Carbel pot fi configurate cu timpul de interior dorit : Termota (interior alb), Vermiculita (interior galben), Metalic (interior negru).

 

Descopera intreaga noastra gama de sobe pe -> https://www.seminee-expert.ro/sobe-pe-lemne/

Alte articole de blog