Semineul, un plus de atmosfera pentru restaurante - Seminee Expert

Semineul, un plus de atmosfera pentru restaurante

Semineul, un plus de atmosfera pentru restaurante

Semineul, un plus de atmosfera pentru restaurante

Publicat de Mugur Mazilu31.01.2022

Un restaurant inseamna mult mai mult decat un meniu atent creat, cu preparate speciale si pline de savoare. Un restaurant trebuie sa-ti transmita acel sentiment de tihna si intimitate, sa te eliberezi de stresul zilnic si sa te ajute sa te deconectezi. Iar in tot acest context, decorul este esential. Mancarea rafinata are nevoie pentru a excela de o ambianta unica si versatila, astfel incat sa creeze o experienta memorabila.

 

Piata restaurantelor este intr-o continua schimbare si, chiar daca uneori pare imposibil si extrem de costisitor sa aduci un nou suflu afacerii tale, trebuie sa inovezi si sa modernizezi pentru a te dezvolta.

 

Pe langa o noua schema de culori, introducerea plantelor verzi in decorul restaurantului si folosirea in mod creativ a luminii, montarea unui semineu este o elementul incredibil prin care poti transforma ambianta localului tau. Si, din fericire, ai o gama variata de modele care sa inspire.

Ce tipuri de seminee poti alege?

Ai o multime de modele care se pot integra in decorul restaurantului tau, important este sa te decizi care este varianta perfecta pentru tine. Indiferent ca este un semineu electric, pe gaz sau pe bioetanol, fiecare dintre acestea vor incalzi atmosfera localului.

Semineul este potrivit atat pentru restaurantele fine dining, acolo unde un semineu de la Boley, Kalfire sau Element 4 ar crea un adevarat spectacol vizual, cat si pentru cele clasice si traditionale.

Semineul pe gaz

Semineele pe gaz sunt usor de intretinut si, alaturi de cele electrice, sunt preferate pentru crearea unei ambiante primitoare. Intr-unul dintre proiectele noastre am folosit seminee de la ELEMENT 4 pentru designul interior al unui renumit pub din Capitala. Locul ales pentru seminee, lemnul care le inconjoara si elementele aurii au contribuit la conturarea unui loc confortabil si calduros.

Amplasarea in mijlocul pub-ului creeaza un punct central, de atractie. In plus, vizibilitatea catre foc este una excelenta datorita amplasarii. De foarte multe ori, proprietarii de restaurante ezita sa instaleze un semineu tocmai din pricina spatiului. Din fericire, exista dimensiuni potrivite pentru locuri restranse, fie ca sunt pe gaz, electrice sau cu bioetanol.

Semineul electric

La fel ca in cazul celor pe gaz, semineele electrice sunt us0or de intretinut si usor de folosit. Spre exemplu, daca vei alege un Kalfire E-One vei fi uimit de superbitatea flacarilor, a culorilor si a trosnitului butucilor. Ai sase setari diferite pentru inaltimea flacarii, ultima dintre ele dand un efect dinamic, iar pentru flacari ai posibilitatea sa alegi nuantele care iti plac, galbene, rosii sau portocalii.

Semineul cu bioetanol

Pe cat de usor este de montat, pe atat de electrizant si fascinant este un semineu cu bioetanol. La Seminee Expert, lucram cu mai multe branduri care produc astfel de produse, dar cele de la DecoFlame sunt absolut spectaculoase. Au variante de sine statatoare, suspendate sau incastrate. Mai mult, au si seminee de masa, care pot fi incorporate in blatul mesei.

Cum poti pozitiona semineul?

Perete central – este una dintre variantele clasice si este excelenta pentru ca fixeaza un punct de atractie.

Lateral – spre exemplu, poti apela la un semineu cu bioetanol sau gaz pe care-l sa-l montezi de-a lungul unuia dintre pereti. Va capta atentia oaspetilor si va impresiona instant.

Modelele de mai sus poarta semnatura celor de la Boley, care realizeaza seminee custom – made. Daca visezi un anume semineu, de o anumita inaltime, lungime sau forma, Boley impreuna cu noi te va ajuta sa-ti transpui schita in realitate. Le poti folosi in orice decor iti doresti, de la clasic, traditional pana la elegant sau industrial.

Colt – Daca nu stai foarte bine la capitolul spatiu, atunci foloseste-te de colturile localului si creeaza un semineu impresionat. Poti apela, pe langa un semineu cu vizibilitate mare a flacarii, si la materiale deosebite, care sa accenteze frumusetea focului.

 

De asemenea, daca ai un restaurant elegant, unde ai creat o zona de asteptare sau un mic lobby, atunci poti lua in calcul sa separi cele doua zone cu ajutorul unui semineu tunel. Va deveni vedeta localului din prima clipa si, cu siguranta, va ramane pe retina oaspetilor tai.

 

Zona de lobby este foarte importanta, multi dintre oaspetii restaurantului retragandu-se in zonele acestea pentru a discuta la telefon sau pentru a stabili o intalnire.

Designerii interiori pot monta pe peretele semineului lucrari de arta finisaje speciale sau diferite echipamente electronice, in functie de local. De mentionat este faptul ca daca semineele sunt instalate profesiona, acestea nu creeaza probleme calitatii aerului.

 

Alte articole de blog

Semineul RUSTIC BASEL 06.06.2012

Semineul RUSTIC BASEL

Acest Semineu este dotat cu un focar norvegian/Nordpeis,N25 Folding Doors,din fonta masiva,placat la interior cu termota de inalta calitate;Este o sursa alternativa de caldura,cu ardere curata si dubl...

Silicatul de calciu-Skamotec225 19.07.2016

Silicatul de calciu-Skamotec225

Skamol, Producatorul din Danemarca, a introdus si in Romania, de cativa ani, silicatul de calciu, pregatind tehnic mai multe companii din Romania, dar si importatorul de atunci. Avand o gama foarte la...