Semineu Rustic - Seminee Expert
Semineu Rustic

Semineu Rustic

Publicat de Mugur Mazilu19.10.2016

Semineul din imagini este unul special si drag noua, la fel ca toate proietectele speciale, proiectele unice, executate doar cu materiale de cea mai buna calitate.

Semineul este unul rustic, amplasat intr-o mansarda cu o suprafata de cca 80 mp si este sursa alternativa de caldura. Am combinat doua produse : un semineu si o soba! Am folosit focarul unui semineu si partea decorativa a unei sobe, a unei sobe cu acumulare de caldura.

Focarul este Spartherm-Germania, focar din otel, plact la interior cu termota, dubla combustie si ardere curata. 8-14 kw. 365 kg. 82% eficienta.

Partea decorativa este executata din placi modulare din samota acumulatoare de cca 5 cm (in traducere mot a mot din germana : samota tunata). Samota ce acumuleaza si degaja caldura trepat, pe durata a 11-14 ore, pe sistemul sobelor vechi, sobelor traditionale. Acest sistem este unul dintre cele mai avantajoase surse de caldura pe lemn, atat pentru “caldura imediata”, caldura degaja prin suprafata vitrata a focarului, dar si pentru cea degajata in timp, multe ore dupa ce focul din interiorul focarului s-a stins.

Tencuitul acestui semineu a fost executat de catre colegii nostri din echipa de montaj Seminee Expert, manual, fara a folosi vreo gletiera sau unelta pentru asa ceva. S-a dorit ceva unic, fara linii drepte sau urme ale unui simplu glet aplicat de cele mai multe ori. Vopseaua este comandata special pentru acest proiect si este foarte apropriata de varul traditional, varul care era folosit de bunicii nostri pentru a vopsi soba veche din casa, dar si peretii. La fel si caramida montata, a fost comanda special pentru acest proiect.

Proiectul si schitele 3D au fost realizat de catre departamentul tehnic Seminee Expert.

Cosul de fum este unul profesional, Tona DIN,  cos de fum tristrat, cu tub interior din samota, vata minerala bazaltica si manta din beton usor. complet accesorizat si garantat 30 ani!

Seminee Speciale! 

Alte articole de blog

SEMINEE EXPERT, din nou in Oltenia 04.02.2022

SEMINEE EXPERT, din nou in Oltenia

Daca stai in judetele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti sau Valcea, avem o veste extraordinara pentru tine. Seminee Expert ajunge cu produsele sale de inalta calitate si in aceasta zona, prin noul nostru par...

Seminee Gaz Exclusiviste-Club Series 09.05.2018

Seminee Gaz Exclusiviste-Club Series

Anul 2018 este anul inovatiilor in domeniul semineelor pe gaz, cei doi producatori alaturi de care suntem prezenti in Romania: Element4 si Kalfire lupta pentru suprematia produselor premium, al semine...