Defro Home si o noua gama Premium. - Seminee Expert

Defro Home si o noua gama Premium.

Defro Home si o noua gama Premium.

Defro Home si o noua gama Premium.

Publicat de Mugur Mazilu15.06.2022

Defro Home –  Șemineul pe lemne va fi perceput din ce în ce mai mult ca o soluție de încălzire și mai economică

 

Compania Defro Home, care are în portofoliu o mulțime de sisteme de încălzire, de la șeminee pe lemne și gaz, centrale pe gaz și electrice până la pompe și recuperatoare de căldură, lucrează la o nouă linie de produse premium, care să satisfacă și cele mai pretențioase cerințe. De asemenea, compania poloneză acordă o mare atenție reducerii emisiilor de poluanți și a investit în noi laboratoare și standuri de testare. Am discutat despre evoluția pieței șemineelor cu Hubert Dziubeła, Strategy Development Director în cadrul companiei Defro, acesta fiind de părere că șemineul pe lemne va fi perceput din ce în ce mai mult ca o soluție de încălzire mai economică decât restul variantelor.

 

 

  1. Ultimii doi ani au fost dificili și plini de incertitudine. Cum s-a resimțit acest lucru în compania dvs și care a fost cea mai mare provocare?

 

 

Hubert Dziubeła: Într-adevăr, ultimii doi ani au fost extrem de solicitanți, atât din punct de vedere al pandemiei de coronavirus, cât și a situației internaționale, ambele fiind completate de procesul intens de găsire a unor soluții ecologice în domeniul încălzirii. Unele situații ne-au surprins, dar, precum alte companii, ne pregătisem pentru trecerea la Eco Design cu mulți ani în urmă. Fiind o companie mare, cu propriile laboratoare și departamente de construcții, precum și cu un parc de auto extins, am reușit să facem față situației pieței.

 

Cum Defro Home nu produce doar șeminee, ci și boilere cu cărbune și peleți, centrale pe gaz și electrice, pompe și recuperatoare de căldură, cea mai mare provocare a fost planificarea și optimizarea corectă a producției. A fost foarte important să-i sprijinim pe distribuitorii noștri ucraineni și să fim cât mai aproape de familiile lor. 

 

  1. Care sunt planurile de viitoare ale Defro Home? Care este superputerea șemineului vostru?

 

 

H.D: Șemineele Defro Home sunt foarte populare pe piața internațională, iar clienții apreciază, în primul – rând, raportul calitate – preț foarte bun. Nu vom schimba acest lucru și constant lucrăm să demonstrăm că, pentru noi, calitatea este cea mai importantă. În ultimii patru ani, ne-am consolidat poziția pe piața internațională, iar soluțiile noastre în domeniul încălzirii sunt cunoscute în peste 20 de piețe diferite.

Clienții au apreciat gama diversă de produse și adaptarea continuă la piața internațională. De asemenea, distributorii apreciază Defro Home pentru inovația pe care o aduce în domeniul sistemelor de încălzire și noutățile cu care reușim astfel să satisfacem chiar și cei mai pretențioși și exigenți clienți.

 

Vă pot spune că, în momentul de față, lucrăm la o linie de produse pentru clienții care își doresc mai mult decât premium. Mediul înconjurător este deosebit de important pentru noi, prin urmare fiecare produs îndeplinește cerințele EcoDesign.

 

 

  1. Cum credeți că va evolua piața șemineelor având în vedere dezvoltarea tehnologiei?

 

H.D: Creșterea prețurilor la semifabricate și la oțel ne afectează foarte mult, toate tipurile de modificări de tarif influențând prețul final al sistemelor de încălzire. Suntem conștienți de faptul că aceste majorări de prețuri reprezintă o situație foarte incomodă nu numai pentru noi, ci mai ales pentru distribuitorii noștri. Mai mult, ne este extrem de dificil să anticipăm comportamentul pieței în timp ce creăm liste de prețuri și lucrăm constant la optimizarea producției. Unele dintre creșterile de materii prime nu au fost incluse în costurile de producție și, prin urmare, știind cât de dificilă este perioada pe care o traversăm, nu am taxat clientul. Pe de altă parte, șemineele nu sunt sisteme izolate, care se confruntă cu o asemenea situație, ci aceste modificări de preț le întâlnim în întreaga industrie a construcțiilor.

 

 

 

  1. Având în vedere că toate prețurile au crescut în ultima perioadă, ce schimbări credeți că ar putea apărea pe piața șemineelor?

 

H.D: Șemineele au fost, de-a lungul timpului, locul unde se aduna familia, unde era cald și, mai ales, era sigur. Vremurile pe care le trăim confirmă acest lucru nu numai din punct de vedere al securității energetice, dar mulțumită șemineului se creează acea atmosferă caldă și primitoare în casă. Pentru viitor, având în minte mediul înconjurător, presupunem că la nivel mondial vor fi gândite strategii pentru o și mai mare neutralitate climatică și cu emisii scăzute.

 

  1. Care este cel mai achiziționat șemineu? Și de ce?

 

 

H.D: Luând în considerare prețurile în schimbare ale sistemelor de încălzire, ale materiilor prime și ale tuturor tipurilor de combustibili, un șemineu pe lemne va fi perceput din ce în ce mai mult ca o soluție de încălzire și mai economică, cu o disponibilitate și un preț foarte bun al lemnului. Pentru a vă oferi un răspuns la această întrebare, am discutat cu distribuitorii noștri, fiecare dintre ei având soluțiile și tipul de șemineu preferate. Astfel, șemineele cu geamuri laterale sunt unele dintre cele mai populare în acest moment. Ce ne bucură extrem de mult în această perioadă este continua creștere a interesului pentru șemineele ce dețin sistemul de ridicare Perfect UP, acestea fiind tot mai apreciate și dorite de către clienții noștri.

 

 

  1. Se discută în întreaga lume despre poluare și se concep stretegii care să reducă emisiile. Așadar, sunt șemineele pe lemne surse de poluare?

 

H.D: Încă de la începuturile activității companiei, reducerea poluării a reprezentat scopul nostru principal. Șemineele ce utilizează biomasa, adică cel mai ecologic combustibil, sunt o altă soluție a companiei noastre pentru a reduce emisiile. Când examinăm produsele noastre, venim cu soluții pro – ecologice astfel încât să avem cele mai scăzute emisii de poluanți. Trebuie să rețineți că lemnul este singurul combustibil care este 100% neutru din punct de vedere climatic.

 

 

  1.  Ce tehnologie folosiți pentru a reduce și mai mult poluarea?

 

H.D: În ultimii ani, am construit un alt laborator și noi standuri de testare pentru dispozitivele noastre. Astăzi este un laborator principal și două de dimensiuni mai mici unde lucrăm la găsirea soluțiilor pentru reducerea poluării mediului. Constructorii noștri lucrează nu numai la modernizarea dispozitivelor noastre, ci și la o reducere și mai mare a emisiilor în mediu.

 

  1. Ce părere aveți despre piața din România și cum credeți că vor evolua produsele Defro Home în România?

 

 

H.D: Piața din România este o piață foarte mare pentru noi. Seminee Expert este, de asemenea, unul dintre distribuitorii noștri cheie. Suntem foarte mândri de parteneriatul cu Seminee Expert și asta datorită implicării lor în promovarea brandului Defro, grija lor constantă pentru client, abordarea foarte profesionistă, colaborarea cu ei fiind o pură plăcere. Vedem un potențial în zona României și credem că biomasa, adică peleții și lemnul, va fi de mare interes în anii ce vor urma. Vedem România ca o piață remarcabilă pentru noi și datorită colaborării cu Seminee Expert, cu care avem o relație de cooperare deplină și care a arătat profesionalism în abordarea pieței. Vă recomandăm să lucrați și să colaborați cu cei de la Seminee Expert.

 

Alte articole de blog

www.semineepegaz.ro 11.01.2016

www.semineepegaz.ro

Nu este nimic mai placut decât  sa ajungi  acasă după o zi grea de munca si sa pornesti semineul din canapea, cu ajutorul telecomenzii.Te poti bucura alaturi de familie si prieteni , la caldura s...

Ce este semineul. 17.07.2012

Ce este semineul.

Simplificand lucrurile orice semineu se compune din: - vatra (loc de amplasare a combustibilului, de regula lemnele de foc); - o gura de alimentare a semineului („poarta” prin care se introduc l...