Corten: otel special-seminee speciale - Seminee Expert

Corten: otel special-seminee speciale

Corten: otel special-seminee speciale

Corten: otel special-seminee speciale

Publicat de Mugur Mazilu25.08.2018

Lupta pentru suprematie a marilor producatori de sobe si seminee a dus la extrem arta dezvoltarii de noi tehnologii de ardere, venita la pachet cu folosirea materialelor de ultima generatie, durabile si sigure.

De ce ne mandrim cu producatorii de seminee premium pe care ii repreentam la nivel national:
Kalfire si Spartherm, caci despre cei doi mari producatori de seminee dorim sa subliniem in acest articol, folosesc tehnologie de ultima genaratie, folosind materiale ce rezista in timp, sigure si exclusiviste.


Otelul Corten este folosit in proportie de 40% de catre Spartherm-Germania si 100% de catre Kalfire-Olanda, otel ce confera o pozitie in topul celor mai exclusivisti producatori de seminee, termoseminee si sobe la nivel mondial. Kalfire foloseste otel Corten cu grosime de 4mm pentru toate seminee pe gaz din gama prezentata si comercializata.
Prima folosire a corten-ului in arhitectura a fost facuta in anul 1964 de catre arhitectul Eero Saarinen, pentru decorarea sediului central al John Deere din Illinois, SUA.
COR-TEN® este un otel laminat la rece rezistent la intemperii/condens si rigid. Datorita proprietatilor anticorozive, aceasta gama prezinta calitati care sunt superioare altor game de otel profilat in majoritatea aplicatiilor.


Practic, corten-ul este un aliaj de otel al carui finisaj de rugina inlatura nevoia vopsirii si a mentenantei periodice. Este produs in placi de diferite dimensiuni si are grosimi cuprinse intre 2 – 40 mm. In comparatie cu alte oteluri, corten-ul este mai rezistent la efectele corozive ale atmosferei tocmai prin formarea acestui strat superficial protector de rugina care impiedica oxidarea in profunzime, incetinind totodata ritmul viitor al ruginirii. Corten-ul rezista efectelor corozive ale ploilor, ninsorii, cetii si altor fenomene meteorologice. In momentul montajului, corten-ul nu prezinta rugina, aceasta aparand natural, in timp. In cazul semineelor, condensul acid, temperaturile ridicate din interior, si umiditatea lemnului sunt motivele ce sustin si incurajeaza folosirea acestui tip de otel.

Alte plusuri in favoarea otelului Corten:

-are o rezistenta mai mare fata de orice alt otel ( de 4 pana la 8 ori) la umiditate si temperatura. Din acest otel s-au construit cele mai mari poduri ,cladiri metalice din lume si statui celebre
-se vopseste la fel ca orice otel, dar, in cazul zgarieturii, rugina aparuta nu se extinde ca la un otel normal.
-de cele mai multe ori acest otel se foloseste nevopsit datorita rezistentei sale.
-mareste durata de viata a obiectelor la care este folosit.

Toate semineele Kalfire si Spartherm sunt fabricate, testate si certificate in Germania si Olanda.

Pentru ca un semineu are o durata de viata redusa, recomandam semineele premium ce folosesc otel Corten, durata de viata fiind cu cca 40-50% mai mare fata de semineele ce folosesc otel normal.

Alte articole de blog

Seminee Kal-Fire 22.01.2016

Seminee Kal-Fire

Incepand cu 2016, Seminee Expert a devenit unic importator al produselor Kal-Fire [gallery link="file" order="DESC" columns="4"]     Fata de produsele cu care am fost obisnu...