conectarea semineelor la cosurile de fum - Seminee Expert

conectarea semineelor la cosurile de fum

conectarea semineelor la cosurile de fum

conectarea semineelor la cosurile de fum

Publicat de Mugur Mazilu05.08.2016

Un aspect important al montajului unui semineu sau a unei sobe este legatura dintre focar si cosul de fum. Acolo sunt cele mai multe depuneri, dar si temperatura cea mai ridicata, temperatura pe care producatorii de seminee si sobe o specifica in cartea tehnica si care este foarte importanta. La unele seminee aceasta temperatura depaseste 400 de grade si legatura dintre focar si cosul de fum, dar si cosul de fum trebuie sa fie rezistente la o temperatura de lucru de 450-600 grade.

Seminee Expert recomanda legatura fixa EN-Metaloterm Ontop!

EN este un sistem de tubulatura simplu strat, are o grosime de 0,6mm, Temperatura de lucru este de 600 grade (T600), temperatura maxima permisa este de 1000 de grade, pentru o perioada de 30 min, adica face fata cu brio fenomenului de auto-aprindere de pe interior.(reamintim faptul ca 90% dintre cosurile de fum necesita renovare sau nu mai pot fi folosite in conditii optime dupa auto-aprindere)

Sistemul EN poate fi folosit la intubarile cosurilor de fum vechi, dar mai ales la legaturile dintre cazane/seminee/sobe si cosurile de fum, fiind complet accesorizate, cu o gama foarte larga de coturi, reductii si adaptoare pentru orice tip de cos profesional.

EN este disponibil in 3 variante de culori: negru, antracit si inox mat!

EN este recomandat pentru :centrale/seminee/sobe ce au combustibili gazosi, lemn, peleti sau ulei.

www.seminee-expert.ro

Alte articole de blog