ce alegem, cosul din inox sau cosul ceramic? - Seminee Expert

ce alegem, cosul din inox sau cosul ceramic?

ce alegem, cosul din inox sau cosul ceramic?

ce alegem, cosul din inox sau cosul ceramic?

Publicat de Mugur Mazilu23.08.2018

Atat cosurile de fum ceramice, cat si cosurile de fum din inox din gama Seminee Expert SRL si Tona Sisteme De Cosuri SRL se inscriu in categoria cosurilor de fum profesionale, a cosurilor de fum din gama de top, garantate 30 de ani sau 10 ani, in functie de sistem.

Ce alegem, ce anume face ca balanta sa fie una inspirata si alegerea sa fie cea mai buna?

In principiu, peste 80% dintre sistemele profesionale de cosuri de fum pe care le comercializam se indreapta catre zona urbana si deservesc semineelor sau sobelor si prima recomandare este cosul de fum ceramic. cosul de fum tristrat, cu tub interior din samota (T600) , vata minerala bazaltica, complet accesorizat. Sisteme ceramice Tona sunt garantate 30 ani, sunt fabricate integral in Germania si sunt considerate ca fiind in topul celor mai bune si sigure sisteme de evacuarea a gazelor arse si nearse. Tona Romania se mandreste cu cel mai bun raport pret-calitate din tara noastra, mai ales pentru sistemele cu temperaturi de lucru de 600 grade (T600) pentru mediul uscat si 400 grade (T400) pentru mediul umed. Tona are o experienta de peste 125 ani!

Toate sistemele Tona sunt testate la 1100 de grade.


Tona Germania este cea mai veche companie producatoare de cosuri ceramice din Europa avand o experienta de peste 126 ani.


Cosurile de fum ceramice necesita un montaj efectuat de catre echipele specializate de catre producator sau importator, au o greutate redusa fata de alte sisteme ceramice competitoare si avantajul lungimii mai mari ale tuburilor, cat si tipul imbinarii acestora. (Tona a renuntat la imbinarea “nut-feder” si a implementat imbinarea tub in tub pe o lungime de cca 2 cm)

Tuburile Tona permit cea mai usoara tubare interioara a cosurilor de fum existenta, fiind cazuri in care tubarea se poate face chiar fara chitul ceramic dintre tuburi.

Sistemele ceramice Tona sunt garantate si pentru sistemul “preluare verticala”.

Sistemele ceramice necesita asigurare statica conform zonei seismice ale fiecarei zona. Din motive de siguranta Tona Romania recomanda aisgurarea statica exterioara a sistemului, mai ales pentru cosurile de fum exterioare.

Cosurile de fum din inox si cazurile in care se recomanda:

Fiind considerate solutiile moderne si alternative ale cosurilor de fum din caramida, dar si ceramice, cosurile de fum inox profesionale reprezinta solutia optima pentru anumite cazuri.
Metaloterm Eontop-Olanda este compania pe care o reprezentam la nivel national, este campania pentru care compromisul calittatii este exclus, este compania ce dezvolta solutii multiple pentru fiecare caz in parte, pentru orice tip de combustibil sau cazan.

Metaloterm Eontop ofera o gama de 20 de sisteme de cosuri de fum din inox, filtre de particule si amotizoare de sunet si vibratii fiind considerata una dintre firmele de top la nivel European.

Metaloterm Eontop a patentat si implementat sistemul din inox AT, sistem garantat 30 ani ce foloseste izolatie AMGISO, izolatie din silicat de calciu ce a inlocuit vata minerala balzatica avand o temperatura de lucru de 600 grade (T600).

Situatiile in care se recomanda sisteme din inox profesionale:

1-pentru hale industriale.
2-pentru situatiile in care diametrul interior depaseste 600mm.
3-pentru situatiile in care greutatea sistemelor ceramice depaseste maximul admis de catre structrist.
4-pentru situatiile in care exista necesitatea adaptarii coturilor.
5-pentru situatii in care exista riscul apartiei vibratiilor provocate de cazanele mari.
6-pentru situatiile in care se doreste implementarea provizorie si reinstalarea sistemului in alta parte.
7-pentru situatiile in care sistemul “preluare verticala” se face direct de pe focar sau soba.
8-pentru situatiile in care se doreste recuperarea caldurii si pe traseul cosului de fum.
9-pentru cazane speciale.
10-pentru domeniul naval.
11-pentru racordarea focarelor de seminee sau sobe la cosurile de fum.
12-pentru situatii in care este necesara reducerea diametrului pe traseul cosului de fum.
13-din motive estetice impuse de catre arhitect.
14-pentru tubarea facila a cosurilor de fum existente.
15-pentru situatia in care se doreste adaptarea amortizorul de sunet/vibratii.

Dezavantaje sistem de evacuare din inox:

-distanta fata de materialele combustibile.
-riscul schimbarii culorii pentru sistemele adaptate surselor de caldura ce dezvolta temperaturi mari la evacuare.
-riscul deplasarii in timpul curatarii moderne inadecvate.( sisteme mecanizate)

Sitemele Metaloterm Eontop sunt testate la temperaturi de 1200 de grade si folosesc inox de cea mai buna calitate (316L)

Seminee Expert SRL se mandreste cu scolarizarea tuturor montatorilor parteneri, a distribuitorilor, dar si al asociatiilor de profil din Romania la fabrica si centrul de testare Metaloterm Eontop din Olanda.

Seminee Expert si Tona Romania participa in fiecare an la expozitiile de profil si prezinta alaturi de partenerii din tara cele mai noi si performante sisteme de fum cosuri de fum.

Cosul de fum reprezinta cca 1% din investitia casei, consideram cosul de fum produsul unde rabatul de calitate nu trebuie sa existe!

Alte articole de blog

Ce facem cu Semineul vara? 04.05.2017

Ce facem cu Semineul vara?

Decorarea semineului pe timpul verii poate fi modalitatea fiecarei familii de a-si dezvolta simtul artistic si de a gasi noi motive de bucurie pentru serile calduroase de vara. Semineul nu este doa...