tubarea cosului de fum existent - Seminee Expert

tubarea cosului de fum existent

tubarea cosului de fum existent

tubarea cosului de fum existent

Publicat de Mugur Mazilu15.09.2018

De foarte multe ori se renunta la adaptarea semineului sau a sobei din cauza faptul ca instalarea unui cos de fum nu este posibila sau ca sistemul deja existent nu permite racordarea acestora.
Seminee Expert si Tona Sisteme De Cosuri prezinta si recomanda tubarea cosurilor de fum existente, fiind solutia optima, sigura si garantata de catre producatorii pe care ii reprezinta la nivel national.

Tubarea cosului de fum reprezinta solutia doctorului in cosuri de fum vechi sau cosuri de fum ce prezinta risc in exploatare, a cosurilor de fum cu diametrul interior mare sau destinatie a fost schimbata(mediul uscat-mediul umed) si nu mai poate fi folosit.

Doctorul in cosuri de fum stie ca pentru aceasta operatiune exista doua solutii:

Tubarea cu tuburi/elemente din inox :

Tubarea cu tuburi ceramice:

Tubarea cu elemente si tuburi din inox este varianta facila pentru montator si foloseste tuburi simple cu distrantieri metalici, montati la fiecare element sau tuburi izolate (cu vata minerala bazaltica sau silicat de calciu), in cazul in care spatiu interior permite adaptarea unui diametru mai mare. Tuburile cu perete simplu sunt in doua variante: cu imbinare tub in tub sau cu imbinare tub in tub, cu inchidere perfect etansa, cu garnitura interioara(solutie recomandata pentru cazanele in condensatie).
Pentru cazurile in care cosul de fum are mai multe abateri de la trasul vertical, se recurge la tubarea cu racord flexbil, perete simplu sau dublu.
Producatorul recomandat Metaloterm Eontop-Olanda : http://www.metaloterm.com/english/metaloterm%C2%AE_systems/metaloterm%C2%AE_me/2497/514/index.html.

Tubarea cosurilor de fum cu tuburi ceramice Tona este varianta mai complexa, mai greu de realizat, cu distantieri metalici, montati la fiecare element. Tubarea cu elemente ceramice poate fi realizata cu tuburi simple sau cu tuburi de au deja montata izolatie din vama minerala bazaltica din fabrica, reprezentand solutia optima si eficienta.

Tona San (Sanierung) exista in doua variante, Tec si Ultrasan si in ambele situatii, datorita imbinarii pe o lungine de 2 sai 5 cm, sistemul poate fi montat chiar fara chit ceramic intre tuburi. Atat Tona Tec, dar si Tona Ultraceramic(Ultrasan) sunt recomandate pentru mediul umed si uscat si au o temperatura de lucru de T600. Ambele sisteme ceramice Tona pentru tubarea cosurilor de fum existente au o garantie de 30 ani. In ambele variante, racordul pentru cazan.semineu sau soba poate fi montat ulterior montajului, cu ajutorului unui chitmontaj special Tona.

https://www.youtube.com/watch?v=coOW9N2ZhTU

Tubarea cosului de fum existent reprezinta varianta economica de a transforma cosul de fum vechi intr-un sistem profesional avand costuri mai mici in comparatie cu monttarea unui alt cos de fum.
Tubarea cosului de fum cu elemente ceramice nu este posibila atunci cand sistemul existent are abateri de la traseul vertical, caz in care se recomanda tubarea cu tuburi din inox sau racord flexibil, in functie de caz.

Seminee Expert si Tona monteaza cosuri de fum cu echipe proprii de montaj sau cu ajutorul partenerilor oficiali din tara, parteneri scolarizati si pregatiti din punct de vedere tehnic la fabricile producatorilor pe care ii reprezentam.

Alte articole de blog

Calitate si siguranta norvegiana. 21.12.2011

Calitate si siguranta norvegiana.

Ne bucuram sa va prezentam un produs nou, semineul cu ardere curata si dubla combustie  ce transforma arderea lemnului in arta, un semineu cu randament crescut,  ce poate fi numit SURSA ALTERNATIVA ...

Cum ne montam singuri Semineul Nordpeis 24.05.2017

Cum ne montam singuri Semineul Nordpeis

Mai jos puteti gasi cateva filmulete ce ne arata cat de simplu este sa ne montam semineul Nordpeis. Toate semineele Nordpeis (in peste 50 de variante de seminee complete :focar+parte decorativa) sunt ...

Seminee la Expo Ambient-Romexpo 2017 12.04.2017

Seminee la Expo Ambient-Romexpo 2017

Anul acesta am prezentat Semineele si Cosurile de fum Profesionale pentru a saptea oara la cea mai mare expozitie din Romania , expozitie de materiale de constructii si amenajari interioare : Expo Am...