Atasat sunt poze cu doua dintre lucrarile speciale realizate de catre Atelierul Seminee Expert. Unii le numesc sobe, altii seminee sau semineuri, aceste obiecte de design pot sustine termic suprafete de pana la 140-150mp, cu acumulare si degajare a caldurii mult dupa ce focul din interiorul focarului se stinge.
Am ales sa prezentam aceste doua variante pentru ca par a fi construite in stil asemanator, dar incalzesc diferit, sistemul fiind schimbat la partea decorativa. Unul din cele doua seminee este construit intr-o casa noua , fiiind conceput ca un semineu cu acumulare de caldura, are o greutate totala simtioare, fapt ce trebuie luat in considerare din faza de proiect in vederea consolidarii planseului pe care semineul va fi construit. Semineul este compus din doua elemente: focar din otel , placat la interior cu termota, dubla combustie si ardere curata, autonomie de pana la 8-10 ore si Parte decorativa, construita din placi modulare de beton refractar, beton special ce acumuleaza si degaja cacldura pe o durata de pana la 10 ore dupa ce focul s-a stins. A doua varianta este compusa din focar din fonta -Nordpeis, placat la interior cu termota, dubla combustie si ardere curata, focar cu o garantie de 10 ani. Din cauza faptului ca acesta constructie se afla in mansarda unei case vechi si nu a fost luat in calcul consolidarea planseului , partea decorativa a fost construita din silicat de calciu, material izolator cu o greutate redusa , greutate ce a putut fi sustinuta de planseul existent. Acest sistem nu este un sistem cu acumulare, ci convectie si directionare a caldurii prin grilele montate in partea superioara a constructiei. Silicat de calciu Skamotec225, clasa A1.
Atelierul Seminee Expert poate realiza orice tip de model de semineu, la dimensiunile alocate de catre beneficiar sau arhitect.
Mai multe detalii puteti gasi pe : www.seminee-expert.ro