stilul minimalist in designul interior - mai putine detalii inseamna mai mult confort - Seminee Expert

stilul minimalist in designul interior – mai putine detalii inseamna mai mult confort

stilul minimalist in designul interior – mai putine detalii inseamna mai mult confort

stilul minimalist in designul interior – mai putine detalii inseamna mai mult confort

Publicat de Mugur Mazilu16.07.2021

Liniile curate, simple si spatiile monocromatice sunt doar câteva dintre caracteristicile stilului minimalist, care, in ultimul timp, a devenit extrem de popular, mai ales in rândul tinerilor. Frumusetea si seninatatea pe care o regasim in astfel de interioare ne impresioneaza si, chiar daca la prima vedere pare destul de usor de conceput un spatiu asemanator, procesul este unul mult mai dificil decât in cazul altor stiluri de design interior.

 

Designul interior in stilul minimalist implica mult spatiu, asadar este recomandat sa scapi de peretii despartitori. Daca totusi iti doresti o oarecare delimitare, poti opta pentru un semineu modern care sa traseze o delimitare. Poti opta pentru un Focar SKY S T sau Focar pe gaz SKY T. Focarele pe gaz Element 4 folosesc cea mai buna automatizare din domeniul semineelor pe gaz si sisteme de siguranta, numarandu-se printre cele mai sigure. Designul lor, care permite o vizibilitate extinsa a flacarii, aduce un plus de originalitate interiorului, iar sticla de mari dimensiuni ofera adâncime camerei.

FOCAR SKY T

Pentru un design minimalist, ai nevoie de ferestre de mari dimensiuni pentru a avea cât mai multa lumina naturala. In ceea ce priveste schema de culori, vei obtine un rezultat perfect daca te joci cu alb, gri si negru. Gama de la Nordpeis de seminee iti pune la dispozitie câteva modele absolut minunate,  unele de culoare alba, altele negre, astfel incât misiunea ta sa fie mai usoara. Spre exemplu, semineul montat independent TOKYO va arata incredibil intr-o casa cu design minimalist, la fel ca si semineul de colt modelul PISA.

 

NORDPEIS TOKYO

NORDPEIS PISA

Mai mult, norvegienii de la NORDPEIS au gama de sobe, acestea potrivindu-se perfect intr-un design minimalist. Soba ME este extrem de versatila si vine intr-o gama variata de modele, astfel incât este imposibil sa nu o gasesti pe cea potrivita spatiului tau.

In privinta materialelor, lucrurile sunt destul de simple. Pentru a crea o locuinta in stil minimalist poti folosi otel, sticla, ceramica, piatra artificiala si naturala, lemn texturat. La Seminee Expert gasesti semineele cu bioetanol de la DECOFLAME, care au modele moderne, cu forme sofisticate si din materiale inedite.

Masa, canapeaua si tot mobilierul au o forma geometrica simpla, fara multe decoratiuni, iar peretii pot fi imbogatiti cu cateva picturi minimaliste.

Cum facem un spatiu minimalist sa fie cald si primitor?

Spatiile minimaliste sunt recunoscute imediat pentru aspectul lor clar, curat, monocromatic si fara multe decoratiuni. Cu toate acestea, multe locuinte realizate in acest stil risca de multe ori sa para lipsite de suflet. Pentru a evita acest aspect si pentru a te asigura ca spatiul ofera acea senzatie primitoare si confortabila, exista cateva lucruri pe care le poti adauga. Combina diferite texturi, precum in, lana si matase, apoi foloseste elemente din ceramica, inox sau beton. Tot acest amestec va face ca locuinta sa fie linistitoare.

 

Alte articole de blog

Semineu Saint Priest 08.06.2012

Semineu Saint Priest

Combinatia perfecta intre arhitectura Frantei si calitatea Norvegiana. Inspirati de arhitectura semineelor din nordul Frantei, am incercat sa combinam aceasta parte decorativa cu un focar Norvegian, ...