semineul simplu-semineul scandinav - Seminee Expert

semineul simplu-semineul scandinav

semineul simplu-semineul scandinav

semineul simplu-semineul scandinav

Publicat de Mugur Mazilu18.07.2018

Un semineu de perete este cel mai des montat , folosit si adaptat de catre arhitecti, devenind obiectul principal de atractie al casei. Imaginatia ne este  pusa la incercare de fiecare data, cu fiecare proiect nou la care lucram. Alaturi de arhitectii sau clientii cu care lucram, realizam orice tip de semineu si parte decorativa.

Daca stilul architectural impunea in trecut linii clasice, polite de depozitare, arcuri de cerc si alte forme geometrice, scotand in evidenta partea decorativa unica, noul  trend , dar mai ales  influenta  Nordica impune linii drepte, culori deschise si posibilitatea vizibilitatii cat mai generoase asupra flacarilor din interiorul focarului de semineu.

Focarele semineelor erau in acelasi trend, cu rame groase, din fonta  masiva, cu diverse forme si motive expuse in partea centrala din interiorul focarelor, pe spatele acestora. Nici eficienta  acestor focare din fonta nu era cea mai fericita, atentia asupra emanatiilor din urma arderii nefiind prea mult scoasa in evidenta. Noile norme europene, dar si imaginatia arhitectilor marilor firme producatoare de focare seminee si sobe au scos la iveala noile generatii de focare si sobe, foarte performante si eficienta, prietenoase cu mediul inconjurator. Aceste focare sunt din otel, au rame foarte subtiri, vizibilitatea asupra flacarii din interior este maxima, neobturata de rama geamului . De asemenea, interioarele focarelor moderne sunt din samota sau termota, in diferite culori, interioare in care temperatura creata este cu mult mai mare fata de generatie veche de focare. Temperatura la evacuare este mult mai mica, in comparatie cu focarele vechi, eficienta acestor seminee ajungand pana la 85-95%.

Seminee Expert detine un numar de peste 250 de modele de focare performante de seminee premium, cu geamuri frontale, cu geamuri laterale,cu gemuri rotunde, cu 3 geamuri sau tip tunel (cele ce pot incadra doua incaperi). Toate aceste focare au dimensiuni variate, pentru orice tip de proiect ce incadreaza focarul intr-o parte decoartiva, producatorii Spartherm si Hajduk producand si focare la comanda, poriecte speciale, la dimensiunile solicitate de catre arhitecti.

Kalfire si Spartherm produc si focare ce nu au rama in partea inferioara a geamului si pot functiona ca vatra deschisa, geamul culisand in carena proprie, fara a consuma oxigenul in incapere. Toate focarele din gama Seminee Expert au prize de aer extern, cele premium avand si valva termica ce regleaza aerul de ardere primara a semineului. Focarele premium folosesc otel special(Corten) si sunt placate cu ultima tehnologie de termota sau samota acumulatoare.

Nordpeis vine in intampinarea clientilor cu o gama impresionanta de seminee complete: focar+parte decorativa din beton refractar, beton ce acumuleaza o parte din caldura produsa, aceasta fiind degajata mult timp dup ace focul se stinge.

Seminee Expert construiteste si monteaza cu echipe specializate orice tip de parte decorativa, simpla(din silicat de calciu) sau clasica si rustica, avand un Atelier de Creatie, atelier in care toata partea decorative este prelucrata manual, fiecare semineu construit fiind unic.

Grinzile din lemn masiv de stejar sunt din stejar  vechi, recuperat din vechi constructii, prelucrate si taiate la dimensiunile potrivite ficarui proiect. Grinzile din lemn pot fi executate si din lemn stratificat(fag sau stejar).

Toate focarele pe care le promovam in Romania sunt certificate in Germania, Austria sau Elvetia, toate fiind testate in cele mai stricte centre de testare din Europa.

Alte articole de blog

Cum ne proiectam singuri Semineul? 23.05.2017

Cum ne proiectam singuri Semineul?

Vrei sa vezi cum arata semineul Nordpeis in livingul tau? Nimic mai simplu, urmeaza cativa pasi si proiecteaza-ti singur semineul! http://nordpeis.com/Com/Articles/See-how-the-fireplace-suits-in-yo...

Seminee Nordpeis 02.12.2016

Seminee Nordpeis

De ce credem in semineele Nordpeis? In afara de prezentarile  Nordpeis despre eficienta de peste 80%, autonomie ridicata, durabilitate in timp si partile decorative acumulatoare, De la Nordpeis am...