Semineul personalizat, elementul perfect al un spațiu inedit - Seminee Expert

Semineul personalizat, elementul perfect al un spațiu inedit

Semineul personalizat, elementul perfect al un spațiu inedit

Semineul personalizat, elementul perfect al un spațiu inedit

Publicat de Mugur Mazilu24.08.2021

Șemineul este un element inedit ale locuinței și este locul unde ne adunăm cu prietenii și familia, unde sărbătorim momentele importante și ocaziile speciale. Cu toate că piața acestor sisteme de încălzire a evoluat de-a lungul anilor și există o mulțime de modele, dimensiuni și forme, obținerea unui șemineu unic pentru casa ta a fost și va rămâne o provocare.

 

Șemineele personalizate au revoluționat procesul de cumpărare în contextul în care le permite clienților să creeze produse uimitoare care să se potrivească perfect cu personalitatea lor și cu stilul ales pentru locuința lor.

 

Un astfel de proiect a fost casa L, unde clientul și-a dorit un șemineu inedit, realizat special pentru spațiul pe care l-a conceput. Echipa Șeminee Expert a lucrat cu arhitecții și designerii interiori pe tot parcursul amenajării și a livrat un șemineu așa cum și-a dorit clientul.

Marea provocare a tehnicienilor Seminee Expert a venit in momentul in care s-a dorit modificarea partii decorative (a carcasei metalice) a semineului, aceasta fiind special conceputa la fabrica din Belgia si profilata la dimensiuni standard si in matrite prestabilite. Proiectul “Casa L” este unul special si unic in Romania, pare simplu, dar, pentru a ajunge la forma si dimensiniunile dorite, s-a depus un efort considerabil.

Sistemul de evacuare al acestei sobe speciale este compus din elemente Metaloterm Eontop-Olanda, mai ales pentru s-a dorit cel mai bun si sigur sistem de evacuare din piata europeana. Legatura dintre soba si cosul de fum este realizata cu tuburi EN Design Black (T600) iar cosul de fum este un sistem AT, cu izolatie din silicat de calciu (AMGISO) cu grosime de 375mm si indicativul T600. Sistem pe care l-am vazut la teste in Olanda, teste ce implicau temperaturi interioare de peste 1100 grade.

Pentru noi, fiecare proiect este o poveste și mereu căutăm să înțelegem cât mai bine cerințele și nevoile clienților noștri. Modelele personalizate de șemineu sunt unice și îndrăznețe, iar în prezent opțiunile pentru realizarea unui astfel de produs par nesfârșite.

De ce să alegi un șemineu personalizat?

În afară de faptul că un șemineu realizat pe comandă reprezintă un plus de personalitate pentru locuința ta, o astfel de variantă va evidenția încăperea și va crea un spațiu mai confortabil și mai primitor.

 

Mai mult, un șemineu fabricat si conceput la comanda (custom made) se va afla într-un echilibru perfect cu restul elementelor de design, fiind creat în funcție de dimensiunea camerei și a spațiului de care dispui. Așadar, nu va trebui să faci niciun compromis în privința amenajării. Vei putea crea un șemineu de mici dimensiuni pentru baie, unul de mari dimensiuni pentru living și poate chiar unul care să înfrumusețeze bucătăria.

Ce tipuri de șemineu poți să alegi?

Companiile din Olanda si Belgia  cu care colaborăm, realizează orice tip de șemineu și creează designul dorit de către client. Poți opta pentru un șemineu pe gaz panoramic sau unul cu patru fețe de sticlă, flacăra fiind astfel vizibilă din orice colț al camerei. Poți alege un șemineu pe lemne cu vedere frontală sau poți achiziționa unul tip tunel, care să-ți permită să te bucuri de foc atât din interiorul casei, cât și din exteriorul ei.

Produse standard, dar speciale:

Daca tot vorbim de produse speciale, merita sa mentionam de Nordpeis, producatorul norvegian alaturi de care am inceput istoria noastra in domeniul semineelor si al sobelor speciale. Chiar daca sunt produse standard, sunt produse cu totul si cu totul speciale, foarte eficiente si rezistente, designul acestora este unic.

Termota Nordpeis : Fiind si inventatorii celui mai eficient material izolator din interiorul semineelor si sobelor si pionierii adaptarii izolatiei performate din interiorul semineelor, Nordpeis nu accepta compromisul si au dus arderea lemnului din interiorul semineelor la alt nivel, Nordpeis poate fi considerat sinonimul eficientei sau al arderii curate (clean combustion). Detinator a doua fabrici de productie, Nordpeis are in gama de produse un numar de peste 120 de modele caracteristice stilului nordic, modele de seminee si sobe, moderne, eficienta si sigure.

Cum poti sa iti transformi semineul NORDPEIS intr-un semineu personalizat :

  1. Poti alegere culoarea exterioara sau poti alege sa mergi in varianta in care acesta ramane cu exterior tratat (beton ceruit) din fabrica.
  2. Poti alege inaltimea potrivita, conform spatiului din camera in care va fi montat.
  3. Poti sa adaugi elemente modulare partii decorative sau il poti transforma intr-un semineu cu acumulare prin simpla adaugare a elementelor din samota din interior partii decorative (Power Stone)
  4. Poti integra focarul intr-o parte decorativa special conceputa de catre designer sau poti alege sa il pastrezi cu partea decorativa din beton refractar propusa sa catre arhitectii Nordpeis in cataloagele de prezentare.
  5. Il poti monta suspendat sau pe un postament metalic sau din sticla.

 

 

 

 

Așadar, orice design de șemineu îți dorești, nu ezita să ne contactezi. În plus, colegii noștri din Atelierul de Creație sunt pregătiți să realizeze rame unicat pentru șemineul ales de tine!

Alte articole de blog