Seminee de Apartament-Seminee Bio - Seminee Expert

Seminee de Apartament-Seminee Bio

Seminee de Apartament-Seminee Bio

Seminee de Apartament-Seminee Bio

Publicat de Mugur Mazilu20.12.2016

Am tot discutat despre seminee, despre seminee pe lemn, seminee pe gaz, dar niciodata despre semineele de apartament, semineele bio, semineele ce folosesc bioetanoul ca si combustibil; mai ales ca peste 80% dintre apartamantele noi se doresc avand cel putin un semineu ca punct de atractie.

In primul rand, trebuie sa specificam faptul ca Bioetanolul este un produs lichid obtinut prin fermentarea cerealelor, a cartofilor si a sfeclei… Toata lumea il lauda ca fiind “eco”sau “bio”, dar si ca emanatiile rezultate in urma arderii  sunt minime si putin nocive.

Ca specialist in seminee, termoseminee si cosuri de fum, sunt putin reticent la comercializarea si adaptarea unor “seminee bio”, seminee ce folosesc acest tip de combustibil. Nu ne interseaza cum procedeaza comerciantii din lumea virtuala, nici cum dimensoneaza semineele sau cum recomanda folosirea acestor minunatii ca au flacari reale ce nu au nevoie de cos de fum, ne intereseaza ca cei care intra in contact cu noi sa afle si partile riscante, dar si detaliile despre dimensionarea acestor aparate in anumite spatii inchise, materialele folosite la partile lor decorative sau distanta fata de materialele combustibile .

Asa cum orice combustibil este imapartit pe categorii, trebuie sa stim ca in functie de tipul obtinerii, bioetanolul poate degaja un miros toxic, comparabil cu alcoolul ars. Din experienta noastra de peste 10 ani in domeniul semineelor sunt foarte putini fabricanti de bioetanol rafinat, de calitate.

La fel ca orice semineu pe lemn sau gaz, orice Bio semineu se dimensioneaza in functie de spatiul destinat amplasarii lui, semineele cu bioetanol pot avea si 2-8 kw, adica pot sustine termic suprafete generoase. Acest lucru este imbucurator pentru cei ce cauta surse alternative de caldura, dar ingrijorator pentru cei nu au un spatiu suficient de mare pentru puterea respectiva . (lipsa oxigenului si mirosul intepator ne pot face sa renuntam la a mai folosi semineul cu bioetanol, investitia fiind doar legata de design).

Nu trebuie omisa nici oxigenarea incaperii in care este functional semineul cu bioetanol, emanatiile generate pot fi nocive, dar si faptul ca orice flacara este consumatoare de oxigen. In timp pot aparea dureri de cap sau stari de greata. Nerespectarea instructiunilor date de catre producator sau omitarea dimensionarii corecte pot atrage neplaceri .

Seminee Expert recomanda si monteaza doar seminee bio Spartherm-Ebios, seminee ce folosesc inox de cea mai buna calitate, sistem de siguranta pentru rezervorul in care se adauga bioetanolul, fibra ceramica speciala in partea superioara ce controleaza arderea, nepermitand scurgere nedorita de bioetanol. Multe produse ce folosesc bioetanolul pentru seminee nu folosesc un inox de calitate, nu au control perfect asupra locului in care se depoziteaza bioetanolul pentru ardere riscul unui accident fiind ridicat. Capacul superior sigilieaza perfect arzatorul astfel incat flacara se va stinge instantaneu.

Seminee de calitate nu pot fi aprinse pur si simplu, ele se amorseaza cu o pompa speciala pentru a nu genera acumulare de gaze , acumulare din cauza carora pot aparea explozii sau incendii.

Nu te compromite, informeaza-te inainte de a cumpara un semineu!

 

 

www.seminee-expert.ro

Alte articole de blog

Ce facem cu Semineul vara? 04.05.2017

Ce facem cu Semineul vara?

Decorarea semineului pe timpul verii poate fi modalitatea fiecarei familii de a-si dezvolta simtul artistic si de a gasi noi motive de bucurie pentru serile calduroase de vara. Semineul nu este doa...