Perechea minune: termosemineul si pompa de caldura - Seminee Expert

Perechea minune: termosemineul si pompa de caldura

Perechea minune: termosemineul si pompa de caldura

Perechea minune: termosemineul si pompa de caldura

Publicat de Mugur Mazilu02.05.2023

De mult timp era cunoscut si in ultimele decenii a fost si demonstrate stiintific faptul ca cei mai reusiti copii provin din parinti care sunt foarte diferiti genetic. Cu cat provin din populatii mai indepartate si mai diverse, cu atat mai sanatos, mai inteligent, mai longeviv este copilul.

Aceasta asociere benefica poate fi constatata cu usurinta si in cazul unei perechi surprinzatoare, frumoase si  extreme de eficiente: termosemineul si pompa de caldura( aer-apa).

Intr-adevar, cu greu poti gasi doua aparate de incalzire mai diferite. Termosemineul foloseste cel mai vechi si la indemana combustibil cunoscut de om-lemnul, pompa de caldura nu foloseste deloc combustibil! Parintii termosemineului sunt dintr-o familie de nobili vechi, dar cu orientari democratice- semineele care incalzeau deopotriva castele si bordeie. Parintii pompei de caldura fac parte din burghezia mai veche sau mai noua si anume frigiderul si aparatul de aer conditionat. Termosemineul  cu flacara lui iute poate fi asimilat unui alergator la probele de 1500 si 3000 de metri( in comparatia asta atletica, semineul clasic ar alerga la 100 si 200 de metri), pompa de caldura este un maratonist gata sa alerge oricat, in orice conditii.

Creatia lor comuna insa este cel mai economic, mai sigur si mai usor de exploatat sistem de incalzire disponibil in epoca moderna.

 

 

 

 

   

Va intrebati desigur de ce?

Pentru ca termosemineul si pompa de caldura sunt o pereche perfect complementara, care ofera in orice conditii meteo cea mai eficienta incalzire! Atunci cand afara sunt -20 de grade, densitatea energetica ridicata a lemnului ars in termosemineu va pune la adapost de gerul patrunzator, iar cand afara e inca  rece, dar nu poti sa tii focul aprins tot timpul pentru ca in casa ar fi prea cald si ai consuma combustibil de care te-ar durea inima,  pompa de caldura va incalzeste exact cat e nevoie, cand e nevoie, si aproape gratis! Si sunt doi parteneri care stiu sa aiba grija unul de altul- intotdeauna unul munceste si celalalt se odihneste.

Aceasta pereche ideala este si foarte putin pretentioasa, nu are nevoie decat de putina energie electrica, nu o intereseaza daca aveti radiatoare sau incalzire in pardoseala, daca aveti o casa mica sau mare, in varf de munte sau in mijlocul orasului .

Si va ofera si o flexibilitate maxima in modul in care vreti sa va incalziti casa- daca doriti sa economisiti energie electrica, atunci alimentati termosemineul cat de mult doriti, iar daca nu aveti timp de asta sau pur si simplu nu aveti chef, pompa de caldura preia stafeta si datorita eficientei ei ridicate(pompele  Defro comercializate de Seminee Expert au un COP foarte mare-4,7 – 4,9) va incalzeste casa fara consum de combustibil si cu un consum minim de energie electrica.

Tehnic, aceasta pereche nu are nevoie pentru a functiona perfect decat de un vas de stocare si amestec  al apei calde produse de fiecare in conditii diferite, cu caracteristici diferite. Astfel, acest vas de amestec  este terenul comun de care doi parteneri  atat de diferiti au nevoie intr-o convietuire indelungata.

Evident, pentru o dimensionare corecta a capacitatii termosemineului,  a pompei de caldura si a vasului de amestec  este bine sa apelati la un expert- adica la Seminee Expert.

Daca va ganditi cum sa va incalziti casa, cel mi important este  sa retineti ceea ce Seminee Expert stie sa faca cel mai bine pentru fiecare dintre dumneavoastra: sa  gaseasca  solutia de incalzire si climatizare nu numai  cea  mai eficienta, dar si cea mai potrivita stilului de viata al fiecaruia.

Alte articole de blog

Focare la moda 18.07.2016

Focare la moda

Nordpeis nu se opreste din a ne uimi cu inovatiile sale, din dorinta de a raspunde cererii de ultima moda a indragostitilor de seminee cu 3 suprafete vitrate. Din dorinta si evolutia moderno-minima...

Salzburg-sistemul acumulator Nordpeis 14.06.2014

Salzburg-sistemul acumulator Nordpeis

Semineul Salzburg, in traducere "mot a mot": semineu cu fumuri, este cea mai buna alegere in cazul in care se doreste acumulare de caldura indelungata. Salzburg XL-ACUMULARE DE CALDURA: -100% -d...