Importanta prizelor de aer ale semineelor. Avantajele focarelor Nordpeis. - Seminee Expert

Importanta prizelor de aer ale semineelor. Avantajele focarelor Nordpeis.

Importanta prizelor de aer ale semineelor. Avantajele focarelor Nordpeis.

Importanta prizelor de aer ale semineelor. Avantajele focarelor Nordpeis.

Publicat de Mugur Mazilu27.06.2012

Putini stiu ca un semineu cu vatra deschisa consuma o cantitate foarte mare de oxigen in timpul arderii (cca 400-450mc/h), avand un necesar de tiraj ridicat.
O mare parte a semineelor traditionale montate in Romania, nu au adaptata o priza de aer din exterior, consumand oxigenul din camera in care sunt instalate. Pentru siguranta si sanatatea duamneavoastra, recomandam aceasta priza de aer proaspat din exterior.
Datorita etanseitatii aproape perfecte a caselor moderne (datorate montarii tamplariei de PVC si a geamurilor termoizolante), si a consumului mare de oxygen necesar arderii din seminee se ajunge la vicierea aerului dinlocuinta.
Semineele deschise nu sunt recomandate a se monta in incaperi cu o suprafata mai mica de 12mp.
Focarele Nordpeis, sunt inovatoare in ceea ce priveste cantitatea necesara de oxigen necesara arderii, dar si in domeniul gazeificarii si a dimensiunilor reduse, toate aceste aspecte ducand la un consum de oxigen scazut (2,3-2,5 mc/h), ceea ce inseamna ca nu necesita adaptarea unei prize de aer proaspat din exterior.
Stiati ca:
    Anual, pe glob, covorul vegetal (păduri, culturi agricole, ierburi) produce peste 23 de miliarde de tone oxigen, peste 60% din acesta fiind produs de PĂDURI?

    În ţara noastră, anual, covorul vegetal produce 40 milioane tone de oxigen?

    În sezonul estival, un hectar de pădure poate să absoarbă o cantitate de dioxid de carbon egală cu cea eliminată în acelaşi timp de 200 de persoane?

    Un arbore de fag, de 25 m înălţime şi cu diametrul coroanei de 15 m, produce într-o oră 1,7 kg de oxigen, ceea ce reprezintă necesarul de oxigen al unui om pentru 3 zile?

    1000 km parcurşi de un automobil consumă necesarul de oxigen al unui om pentru un an?

    Într-o pădure de foioase, de productivitate ridicată, se consumă anual şi se stochează în biomasă 40 tone dioxid de carbon şi se produc 30 de tone/ha oxigen, din care se consumă prin respiraţie aproximativ 13 tone/ha?

    Vegetaţia forestieră reţine cantităţi importante de pulberi, estimate la 580-600 kg/an/ha?

    Un arboret de molid reţine anual 32t/ha pulberi, dublându-se în cazul unui arboret de fag?

Alte articole de blog

Focare Nordpeis 26.06.2012

Focare Nordpeis

Gama Nordpeis include focare de cea mai buna calitate, din fonta sau otel,fiind placate la interior cu TERMOTA(samota) la interior.Acest material de ultima generatie  rezista la temperaturi de pes...

Seminee Suspendate-Seminee Metalice 10.05.2017

Seminee Suspendate-Seminee Metalice

”I believe you can have a million dollar Picasso beside your fireplace but people will still look at your fireplace first”. Este clar ca focul atrage, este magnetul ce ne poarta in lumi romanti...