Despre conectarea multipla a surselor de caldura la un sigur cos de fum - Seminee Expert

Despre conectarea multipla a surselor de caldura la un sigur cos de fum

Despre conectarea multipla a surselor de caldura la un sigur cos de fum

Despre conectarea multipla a surselor de caldura la un sigur cos de fum

Publicat de Mugur Mazilu05.06.2018

Este recomandata conectarea mai multor surse de caldura la acelasi cos de fum?

Da, bineinteles, specialistii dimensioneaza si recomanda sistemul de evacuare potrivit fiecarui caz in parte, analizand programarele de dimensionare de specialitate. Exista cazuri in care conectarea mai multor surse de caldura pe aceslai cos de fum este recomandata, din motive de eficienta, dar si economice.

Producatorii alaturi de care suntem prezenti in Romania recomanda si prezinta solutii optime in conectarea mai multor surse de caldura pe acelasi cos de fum:

Tona Germania : TONA SCHORNSTEINE

Metaloterm Eontop Olanda :METALOTERM EONTOP

Exista doua cazuri distincte in adaptarea mai multor surse pe acelasi cos de fum :

1-Cazul in care centralele au combustibil gazos, si aici specialistii recomanda adaptarea unui numar de maxim 10 cazane pe acelasi cos de fum. In anumite conditii*.

2-Cazul in care se doreste adaptarea mai multor surse ce au combustibil solid, si aici specialistii recomanda adaptarea unui numar de maxim 2 cazane pe acelasi cos de fum, dar in anumite conditii*.

Specialistii exclud adaptarea surselor multiple ce folosesc combustibili diferiti!

Contacteaza un specialist pentru solutia optima, eficienta si economica. Specialistii analizeaza fiecare caz in parte, analizand toate detaliile, folosindu-se de programe de calcul si dimensionare specializate in sisteme de evacuare a gazelor arse.

Alte articole de blog