De unde cumparam un semineu si cine il monteaza? - Seminee Expert

De unde cumparam un semineu si cine il monteaza?

De unde cumparam un semineu si cine il monteaza?

De unde cumparam un semineu si cine il monteaza?

Publicat de Mugur Mazilu13.10.2016

De peste 15 ani  montam seminee, cosuri de fum si parti decorative si niciodata nu am montat un focar fara sa il vedem la teste, fara sa stim ca are cele mai bune certificari. De peste 10 ani insistam cu calitatea, cu siguranta in exploatare, cu faptul ca semineele sunt Surse Alternative De Caldura, nu doar obiecte de design. De peste 10 ani ne imbunatatim cunostintele si scolarizam echipele de montaj, dar si distribuitorii din tara. Incercam sa tinem sub control vanzarea fara noima si fara baze tehnice ce inunda “piata on-line”. De la inceput am stiut ca dorim sa fim specialistii care ofera solutii si recomanda calitate. De la inceput explicam clientilor nostri ca in domeniul nostru nu exista sintagma romaneasca care spune sa “mai bine mai tarziu decat niciodata”. In domeniul nostru “prima data” poate fi si ultima si nu exista rabat de la calitate.

Am aflat cu stupoare ca unele(multe) firme concurente nu au propriile echipe de montaj, ci externalizeaza montajele, mai ales pe cele din Bucuresti. Suntem uimiti de ceea ce vedem pe santiere, de greselile vazute si de cum au fost puse in opera anumite seminee si cosuri de fum. Semineele si Cosurile De Fum NU pot fi montate de oricine, ci doar de oameni pregatiti, cu experienta in acest domeniu. Nu poti comercializa seminee fara sa ai echipe de montaj , service si mentenanta. Fiind vorba de temperaturi foarte ridicate, nu poti incredinta responsabilitatea unor oameni care nu au experienta si pregatirea necesara instalarii unui semineu/cos de fum.

In continuare insistam pe faptul ca semineele si cosurile de fum NU sunt produsele ce pot fi cumparate on-line sau doar in urma discutiilor telefonice.

Dupa parerea noastra, firma ce comercializeaza seminee si cosuri de fum trebuie sa puna la dispozitie urmatoarele : 

Montaj autorizat si echipe scolarizate.Garantie montaj!

Comercializare produse conform normelor! (cereti certificarile si dovada ca acele produse se comercializeaza si in Germania-Austria-Elvetia-Tarile Nordice, ei respecta normele…)

Comercializare focare sau sobe cu Certificari de Performanta!

Comercializare cosuri de fum ce rezista temperaturilor gazelor la evacuare ale focarelor comercializate!

Necesar Termic!

Program dimensionare cosuri de fum! 

Materialele cu Certificari folosite pentru legatura dintre focar si cosul de fum !

Materiale folosite pentru partile decorative .conform normelor! 

Contract de mentenanta si verificare/curatare! 

Instructiunile de folosire!

Schite 3D!

Multi utilizatori omit sau poate nu stiu sa intrebe de consumul de lemn, temperatura dezvoltata la interior, dar si la evacuare, eficienta, autonomie, garantie produs/garantie montaj. Este clar ca diferenta de temperatura intre ceea  ce dezvolta la interior un focar si ceea ce dezvolta la evacuare trebuie sa fie simtitoare. Este clar ca un consum de peste 3/4 kg lemn/ora este unul mare si sursa noastra de caldura ar deveni o povara. Este clar ca un semineu prea mare creeaza disconfort termic , montat intr-o camera mica. Este clar ca nu ne intereseaza semineele ce dezvolta puteri mari (exprimate in kw) care sa atinga aceste puteri doar in puncte, la 2-3 ore de functionare.

Un specialist care nu stie cati kw contine un kg lemn si cati kw dezvolta in produsul lui este doar un comerciant. Caci, in functie de alimentarea recomandata de producator, orice client isi face singur un calcul pentru consumul real.  Un specialist poate sa explice de ce lemnul cu umiditate ridicata nu poate dezvolta puterea exprimata in kw cu aceeasi cantitate de lemne.

Un specialist face un raport corect intre consumul de lemn si cel de oxigen, dar si la temperatura de la interior si cea de la evacuare si recomanda focarul in functie de necesitate, nu doar comercial, fara noima , doar de dragul de a face profit.

Un specialist va invata cum trebuie folosit un semineu si va recomanda sa verificati si sa curatati cosul de fum si focarul  cel putin o data pe an; altfel, aceste produse isi pierd garantia.

Arderea lemnului in camin poate fi o arta, ne poate bucura serile de iarna si ne ajuta la consumul lunar, dar, in acelasi timp, arderea lemnului in camin ne poate pune casa sau chiar viata in pericol. Te-ai informat inainte de a cumpara acest produs?

Alegeri Inspirate!

Alte articole de blog

Izolaţia termica a cosului de fum 20.07.2012

Izolaţia termica a cosului de fum

Un sistem eficient de izolare termică trebuie să satisfacă următoarele cerinţe: a) reducerea gradientului termic şi, implicit, a eforturilor de natură termică în materialul tubului de evacua...