de ce nu poate fi inlocuita samota/termota din semineu cu alte materiale. - Seminee Expert

de ce nu poate fi inlocuita samota/termota din semineu cu alte materiale.

de ce nu poate fi inlocuita samota/termota din semineu cu alte materiale.

de ce nu poate fi inlocuita samota/termota din semineu cu alte materiale.

Publicat de Mugur Mazilu06.08.2018

Exista momente in care beneficiarul intampina dificultati in a gasi informatia corecta in mediul on-line, mai ales atunci cand vine vorba despre mentenanta semineului sau a cosului de fum.

Presupunand ca am gasit cosarul autorizat din zona in care avem casa, ce trebuie sa stim despre inlocuirea anumitor piese, fisurate sau crapate in interiorul focarului:

Fie ca sunt urmarea neglijentei utilizatorului sau a umiditatii excesive din lemnul folosit, de ce nu putem inlocui piese din interiorul focarului cu alte materiale, fie ele si certificate sau fabricate de catre fabrici consacrate:

1-Semineele(foarele de seminee) Exclusiviste, semineele de calitate au forme speciale ale interioarelor , forme ce nu pot fi reproduse de catre meseriasul care doreste sa isi arate maiestria in a decupa meterialul respectiv.

2-Semineele de calitate au anumite caneluri si gauri ce permit o anumita circulatie a aerului ce asigura combustia sau postcombustia. Samota sau termota folosita pentru focarele Seminee Expert se toarna in matrite speciale, nu se decupeaza cu flexul sau fierastraul. Combustia si postcombustia ar fi afectate si focarul nu va functiona in parametri normali.

3-Termota/Samota din focarele comercializate de catre Seminee Expert are grosimi diferite.
4-Multi comercianti confunda vermiculita pentru partile decorative ale semineelor cu vermiculita folosita pentru deflectoarele semineelor sau pentru interioarele acestora. Densitatea si rezistenta vermiculitei folosita la deflectoarele semineelor de calitate este total diferita, avand caracteristici tehnice diferite.

5-Vermiculita folosita si recomandata pentru partile decorative ale semineelor este sensibila la umiditate, nu poate fi folosita la interiorul focarelor,umiditatea din lemnul folosit ar deteriora mult mai repede acest material fata de cele recomandate si folosite de catre producaorul focarului.
6-Vemiculita, indiferent de calitatea ei, indeplineste doar rolul de izolator, termota si samota au si rol de acumulare, sunt materiale refractare, randamentul si eficienta focarului nu va fi aceeasi daca vom inlocui interiorul.

7-Focarul isi pierde garantia daca interiorul este modificat sau schimbat cu alt material.
8-Focarul isi pierde garantia daca interiorul din vermiculita este schimbat cu alt tip de vermiculita.

Orice producator de focare pentru seminee este obligat prin lege sa poate furniza pe termen lung piese de schimb pentru focarele comercializate, chiar daca acestea sunt au vor fi scoase din productie.

Seminee Expert nu recomanda schimbarea interioarelor modulare din termota sau samota cu interioare din vermiculita.

Alte articole de blog