Cu si despre Cosuri De Fum - Seminee Expert

Cu si despre Cosuri De Fum

Cu si despre Cosuri De Fum

Cu si despre Cosuri De Fum

Publicat de Mugur Mazilu09.05.2016

Ca Partener Tona Sisteme De Cosuri este clar suntem adeptii sistemelor de cosuri profesionale, sistemelor de cosuri de fum ceramice, dar mai ales germane, sigure si de cea mai buna calitate.

De ce preferam Cosul de fum profesional si nu pe cel traditonal ,din caramida ?!

Auzim frecvent urmatorul “argument”: “cosul de fum al bunicii rezista de 80 ani si nu au aparut probleme..”.

Suna bine , si bunicii mei au avut cosuri de fum din caramida,dar nu au avut un sistem de incalzire profesional, sistem ce dezvolta temperaturi crescute la evacuare,nu aveau centrala in condensatie sau turbo si nu cumparau lemnul cu 5 zile inainte de a-l arunca in foc.Buncii mei  aveau sobe din terracotta , sobe cu fumuri ce dezvoltau temperaturi foarte scazute ale gazelor, la exacuare . Tot pe vremea bunicilor mei , mediatizarea incendiilor nu era asa de crescuta si pe strada unde m-am nascut exista un singur televizor, nu aveam de unde sa aflam cate case ardeau din cauza faptului ca nu erau construite corect .Cosul de fum din caramida nu are nicio zi de garantie si, de obicei, mai ales in ultima perioada, este executat de catre constructori care “au facut SI  multe cosuri, printre altele”, folosind chit de imbinare/lipire simplu, nu rezistent la temperatura si/sau socuri termice. Caramida folosita este cea din comert, de multe ori nefiind caramida plina, cea de samota, recomandata pentru astfel de lucrari.Diametrul interior la cosurilor de fum din caramida se face , de cele mai multe ori, in functie de lungimea caramizii si nu de necesitatea clientului(in functie de puterea exprimata in kw si inaltimea utila). Cele mai multe cosuri de fum din caramida nu au usite de vizitare, racord de fum si element terminal. Distanta fata materialele combustibile nefiind pastrata , asa cum ar trebui si cum este indicat Asigurarea statica a unui cos din caramida este cea mai delicata operatiune, de cele mai multe ori acestea ramanand neasigurate static, riscul de a cadea in cazul unui cutremur fiind unul farte ridicat.Cosurile de fum din caramida pot fi si de calitate, insa, adevaratii meseriasi, cei care au fost instruiti si pregatiti pentru a construi cosuri de fum sunt batrani sau aleg cosul de fum profesional , fiind mai sigur si mai simplu de montat.

De ce Cosul de fum Profesional Tona?

Pai, in primul rand pentru ca avem o garantie de 30 ani si un produs , probabil unicul, pe care scrie “made in Germany” , Tona fiind cosul de fum ceramic fabricat integral in Germania. Tona produce sisteme de cosuri de fum de peste 125 ani,este o afacere de familie ce dezvolta si implementeaza sisteme ceramice in functie de necesitate si de tipul arzatorului folosit. Sistemele sunt tristrat, cu tub interior din samota, vata minerala bazaltica si manta din beton usor,fiind sisteme complet accesorizate, cu racord de fum, usita de vizitare/curatare, colector de condens si element terminal.Toate sistemele Tona sunt certificate si testate in cele mai strice centre de testare din Germania :https://www.youtube.com/watch?v=GIQroGvk_JE. Toate sisteme de cosuri TONA au certificate de performanta si sunt testate si garantate 30 ani!

Pretul cosului de fum profesional:

Un mare producator german de seminee are un motto foarte interesant si suna cam asa  : “Ofera valoare banilor tai “! Un cos de fum profesional costa cca 1% din valoarea unei casei de bun simt. 1% inseamna investitia in siguranta, investitia in eficienta si liniste . In timp mentalitatea noastra se va schimba, in timp ,cosarul si pompierul in Romania vor avea puterea pe care o au in tarile civilizate si beneficiarii , chiar daca ar vrea, nu ar putea sa faca compromisul calitatii pentru o diferenta de cateva sute de lei.Acestia vor fi cei care se vor impotrivi improvizatiilor si vor fi cei care semneaza primii pentru documentele unei case, exact ca in tarile civilizate.

In Romania exista si sunt prezenti inca 2, 3 producatori seriosi de cosuri de fum ceramice; chiar daca nu ne place concurenta cu acestia, preferam ca dumneavoastra sa alegeti un sistem de cos profesional si nu unul din caramida sau fara certificari europene.

 

 

 

 

Alte articole de blog

Top avantaje Seminee Expert 04.05.2018

Top avantaje Seminee Expert

Topul avantajelor Seminee Expert provine in urma a peste 18 ani de experienta in domeniul cosurilor de fum profesionale, a semineelor si sobelor. In Cadrul companiei nostre nimic nu este la intamplare...

Semineu sau Termosemineu? 09.09.2016

Semineu sau Termosemineu?

Semineu sau Termosemineu? Este prima intrebare a multor clienti care intra in contact cu noi, fiind deja convinsi ca ceea ce au auzit de la un vecin sau comerciant ar fi solutia ideala. Este cla...