Cosuri ceramice - Seminee Expert

Cosuri ceramice

Coșuri de fum Ceramice

Coșurile de fum ceramice sunt soluții gata executate pentru evacuarea gazelor de ardere pentru clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Nu necesită construirea unui coș de fum din cărămidă.

Ce sunt coșurile de fum ceramice și pentru ce se folosesc acestea?

Coșurile de fum ceramice sunt sisteme prefabricate pentru evacuarea gazelor de ardere din dispozitivele de încălzire. Datorită utilizării materialelor foarte solide, acestea sunt extrem de durabile, ceramica presată izostatic fiind rezistentă la coroziune, umiditate și temperaturi ridicate.

Carcasa din beton perlit asigură o structură puternică a coșului de fum. Coșurile de fum ceramice sunt folosite frecvent în construcția de locuințe noi și reprezintă o alternativă mai eficientă și mai sigură la coșurile de fum din cărămidă. Datorită structurii lor modulare, acestea pot fi combinate în forme comune cu canale de ventilație, reducând la minimum numărul de treceri de coș prin acoperiș.

Coșuri de fum ceramice gata pregătite de instalare

Coșurile de fum ceramice JAWAR sunt soluții gata pregătite de instalare și complete pentru evacuarea gazelor de ardere. Fiecare sistem include o piesă de inspecție pentru curățarea coșului de fum, o piesă de conectare, țevi, izolație, carcasă și, de asemenea, partea de evacuare.

Coșurile de fum ceramice sunt livrate pe paleți împreună cu instrucțiunile de asamblare și cardul de garanție. După instalarea produsului, trebuie să apelați la un curățător de coș, care va pune în funcțiune hornul și va emite un document relevant, care va fi necesar atât în scopul garanției, cât și al asigurării casei. Echipa Seminee Expert vă va oferi consultanță permanentă astfel încât să alegeți produsul corect pentru locuința dumneavoastră.

Prețul unui coș de fum ceramic

Prețul unui coș ceramic depinde direct de parametrii de bază ai acestuia, adică lungimea, diametrul nominal și tipul de sistem. Cunoscând aceste valori, putem încerca să comparăm prețul sistemelor de coș de fum de la diferiți producători. Pe piață există diverse soluții și prețuri pentru sistemele de coșuri. Când comparați prețurile, merită să acordați atenție unor aspecte importante:

  • verificați dacă coșul de fum a fost testat ca întreg sistem și este certificat corespunzător. Furnizori care prezintă un certificat, de ex. numai pentru țevile ceramice, oferă soluții nedovedite care pot amenința siguranța utilizatorilor lor.
  • Țevile ceramice sunt realizate din cea mai rezistentă ceramică presată izostatic sau din ceramică tradițională?
  • Carcasa coșului de fum este realizată din beton ușor care asigură o izolare adecvată sau din beton obișnuit?
  • Sistemul coșului de fum este izolat complet cu vată minerală sau doar așa-numitele „inserții de stabilizare” care nu asigură funcționarea corectă a coșului de fum?

Toți acești factori afectează prețul coșului de fum, dar mai ales afectează siguranța și confortul utilizării. Produsele JAWAR sunt complet testate, certificate și garantează o utilizare îndelungată și sigură a coșului de fum din casa dumneavoastră.