incasetarea semineelor si tubarea cosurilor de fum - Seminee Expert

incasetarea semineelor si tubarea cosurilor de fum

incasetarea semineelor si tubarea cosurilor de fum

incasetarea semineelor si tubarea cosurilor de fum

Publicat de Mugur Mazilu04.02.2019

De ce suntem interesati despre incasetarea semineelor cu vatra deschisa ?

Semineul cu vatra deschisa ofera o aura nobila si veche casei, acest tip de semineu este folosit de sute de ani si este punctul de plecare in domeniul semineelor.
Din pacate, semineele cu vatra deschisa prezinta un risc foarte ridicat in exploatare, au o eficienta redusa (cca 20%) consuma forte mult lemn si sunt foarte poluante. In orasele Europei civilizate, semineele cu vatra deschisa sunt interzize si casetarea sau inlocuirea cu seminee inchise este obligatorie.
Din cauza neplacerii aparitiei fumului din incapere, dar si al riscului in exploatare, multi beneficiari nu mai folosesc aceste agregate, fiind cu rol strict decorativ.

De ce incasetare?
E simplu, semineul ramane la forma initiala, prin adaptarea unui focar de semineu in interior, focar conceput special pentru astfel de operatiuni. Adaptarea unui focar are avantajul cresterii eficientei pana la 80-85% si singuranta maxima in exploatare. In acest fel, vechiul semineu devine functional si sigur, dar mai ales sursa alternativa de caldura a casei.

De ce este necesara si tubarea sau inlocuirea cosurilor de fum pentru semineele cu vatra deschisa ce devin seminee inchise?
Cosurile de fum ce deservesc semineele cu vatra deschisa sunt cosuri de fum cu diametrul interior mare, diametru ce nu mai este in conformitate cu necesarul semineelor/focarelor inchise (cu suprafata vitrata). Tubare este operatiunea simpla ce transforma cosul de fum vechi in izolatia cosului de fum introdus in interior.
De aemenea, cosurile de fum vechi necesita o verificare si din punct de vedere al etansitatii si starii actuale. De multe ori doar inlocuirea este singura solutie, siguranta in exploaratare fiind cel mai important aspect.
Seminee Expert asigura si pune la dispozitie o gama variata de focare tip caseta, focare construite special pentru casetarea semineelor cu vatra deschisa sau inlocuirea focarelor deteriorate cu alte focare sigure si eficiente.
Semineele tip caseta pe care le propunem sunt:
Nordpeis-Norvegia. Spartherm-Germania. Carbel-Spania.
Sistemele de evacuare pentru tubarea cosurilor de fum sunt:
Varianta ceramica : Tona-Germania.
Varianta din inox : Metaloterm Eontop-Olanda.
Care sunt pasii pentru o astfel de schimbare?
In prima faza, Seminee Expert efectueaza o constatare si o masuratoare cu unul dintre inginerii din echipa. Dupa aceasta, in functie de nevoie, buget si necesarul termic real veti primi recomandarea(schite 3D) si oferta noastra pentru focar, dar si pentru tubarea cosului de fum existent.
Montajul este efectuat doar cu echipe proprii si/sau parteneri locali , spcializati in seminee si cosuri de fum.
Completarea si reparatia partilor decorative va fi efectuata de catre colegii nostri din Atelierul Seminee Expert, artisti ce prelucreaza manual partile decorative, la comanda, pentru fiecare semineu in parte. Doar in acest fel asiguram realizarea semineelor unice, seminee ce sunt concepute alaturi de architect sau beneficiar.

Alte articole de blog