Atelier Seminee Expert: Montaj si Solutii tehnice - Seminee Expert

Atelier Seminee Expert: Montaj si Solutii tehnice

Atelier Seminee Expert: Montaj si Solutii tehnice

Atelier Seminee Expert: Montaj si Solutii tehnice

Publicat de Mugur Mazilu11.10.2017

De peste 10 ani in aceasta formula si cu peste 17 ani experienta in domeniul semineelor si cosurilor de fum prefesionale, consideram fara valoare sau cu risc in exploatare un semineu sau cos de fum fara montaj profesionist, fara un montaj conform normelor si indicatiilor producatorului. Traind in tara lui “merge si asa” sau in cea a mesterilor care le stiu si fac pe toate, am intalnit tot felul de seminee cu probleme, probleme ce nu erau provocate de produsele in sine, dar de montaj neprofesionist, de montaj efectuat fara pregatire tehnica de specialitate. De peste 10 ani, SemineeExpert scolarizeaza si pregateste echipele de montaj proprii, dar si echipele de montaj ale partenerilor din toata tara. Insistam pentru montaje profesioniste ale seminelor si cosurilor de fum si pe instruirea corecta a clientilor nostri, instruire cu privire la folosirea corecta a semineelor, mai ales a semineelor ce folosesc combustibil solid.

Iata cateva detalii despre cum ar trebui sa decurga prezentarea, vanzarea, montajul si pregatirea clientului :

-Intalnirea din showroom este primul contact in stabilirea bugetului, dar si pentru gasirea solutiei optime(solutia tehnica) pentru fiecare caz in parte. Nu credem in diagrame prestabilite pe care multe firme le pun la dispozitie in mediul online si nici in vanzarea Online, semineele nu sunt produse ce pot fi comandate pe internet! Tot in cadrul primei intalniri se stabileste si bugetul si nevoia clientului, este important ca semineul si cosul sa de fum sa fie dimensionate corect, pentru spatiul respectiv. Ideea unui semineu nu este sa creeze disconfort termic, ci sa incalzeaza sau sa sustina termic , corespunzator. Decizia si alegerea unui semineu nu se poate face on-line sau telefonic, detaliile sunt multe si trebuie  tinut cont de foarte multe aspecte inainte de a alege produsul potrivit.

Tot in cadrul primei intalniri, clientul trebuie sa fie informat despre normele in vigoare, dar si despre diferentele dintre semineele de calitate si cele pe care putem folosi ocazional, despre diferentele dintre convectie si radiatie si multe, multe altele.

-Intalnirea din santier este urmatorul pas important, acolo trebuie sa facem masuratorile corecte , dar si stabilirea pozitionarii corecte a semineului si cosului de fum. Distantele fata de materialele combusibile sunt foarte importante, si aici facem referire la elementele din lemn ale acoperisului, dar si a tavanelor construite in interior.

La fel de importanta este si delimitarea corecta a inaltimii cosului de fum; exista un regim de inaltime pentru cosurile de fum, inaltimea corecta inseamna evitarea ulterioara a multor probleme. Orice cos de fum ceramic profesional are nevoie si de o asigurare statica corecspunzatoare zonei seismice a zonei din care face parte casa, acest aspect este omis de multe ori si cosurile de fum pot ceda.

Dupa ce au fost discutate si stabilite toate detaliile despre semineu si cos de fum, discursul se indreapta catre partea decorativa a semineului, subiect la fel de imortant ca primele doua. Partea decorativa nu trebuie sa indeplineasca doar un rol estetic, partea decorativa exista in doua variante, ce permite convectie a aerului sau acumulatoare. Partea decorativa a semineelor se construiteste doar cu materiale special concepute pentru asa ceva, fara structura metalica si vata minerala din super-market! Specialistul in seminee stabileste materialele pe care le va folosi pentru semineul respectiv, tine cont de distante si norme in vigoare.

Partea din interiorul partii decorative, partea care nu se vede, este legatura dintre focar si cosul de fum, detalii veti gasi aici : https://seminee-expert.ro/blog/?p=810

Dupa ce toate detaliile de mai sus au fost stabilite si incluse intr-un contract ferm, specialistul monteaza si informeaza clientul despre cum se foloseste semineul in mod corect, despre legile in vigoare, dar si despre mentenanta, mentenanta care este obligatorie si necesara!

Motto-ul producatorului KalFire suna cam asa :”Nu te compromite ”

Motto-ul producatorului Spartherm suna cam asa :” Ofera valoare banilor tai”

Sfatul nostru este sa faceti alegeri inspirate si sa va informati corect, cu focul nu este de gluma!

 

Alte articole de blog

Avantaje Seminee Kalfire 17.11.2016

Avantaje Seminee Kalfire

1- Mantaua de convectie inclusa in pret ( pentru alte focare aceasta are extra-cost de cca 350/400 euro) 2- Priza de aer proaspat inclusa in focar (pentru alte focare aceasta are extra-cost de cca 60...

Tona Eco! 17.09.2016

Tona Eco!

Tona Sisteme De Cosuri a lansat sistemul Tona Eco, sistemul tristrat, cu tub interior din samota, vata minerala bazaltica si manta din beton usor, complet accesorizat. Tona Eco este sistemul Tona D...