Verificare si Curatarea Cosurilor de Fum si Semineelor - Seminee Expert

Verificare si Curatarea Cosurilor de Fum si Semineelor

Verificare si Curatarea Cosurilor de Fum si Semineelor

Verificare si Curatarea Cosurilor de Fum si Semineelor

Publicat de Mugur Mazilu07.12.2016

Nu vom zabovi foarte mult pe acest subiect, in Romania exista asociatii de cosari, dar si o legislatie care spune foarte clar si face referire la obligatia verificarii si curatarii cosurilor de fum.

Iarna ne bate la usa si sunetul clopoteilor ce anunta sarbatorile de iarna au inceput deja sa ne bucure si sa ne duca cu gandul la sarbatorile petrecute alaturi de familie si in fata semineului ce lumineaza , incalzeste si ne duce cu gandul in lumi indepartate.

Semineul a devenit “must have-ul” caselor noastre , a devenit obiectul de pret , probabil cel mai interesant, atat pentru copii, dar si pentru adulti. Chiar gasisesm si va povestisem anterior despre descrierea fabuloasa a semineului, descriere gasita pe un site de specialitate din Canada :”I believe you can have a million dollar Picasso beside your fireplace but people will still look at your fireplace first”.

Ce nu trebuie sa uitam atunci cand vrem ca semineul sa ne bucure existenta, dar si sa ne ofere caldura in camin : 

  • orice semineu are sau trebuie sa aiba instructiuni de folosire, semineul trebuie alimentat conform indicatiilor producatorului.
  • orice semineu pe lemn trebui alimentat cu lemn, in niciun caz cu alte obiecte ce ne par combustibile sau bune de aruncat in focar.
  • orice semineu are in specificatiile tehnice distanta fata de materialele combustibile.trebuie respectata.
  • niciun semineu functional nu trebuie lasat cu geamul batat pe verticala sau deschis fara a fi supravegheat.
  • orice semineu trebuie verificat si curatat cel putin o data pe an de catre o firma specializata. solutiile pe care unii comercianti le recomanda pot distruge focarul sau geamul acestuia.
  • orice cos de fum trebuie verificat si curatat cel putin o data pe an de catre o firma specializata.
  • orice semineu/cos de fum prefesional care nu are dovada verificarii de catre o firma specializata isi pierde garantia.
  • orice semineu pe lemn trebuie alimentat cu lemn de esenta tare cu umiditate de maxima 22-25%.

Nu uitati, siguranta este pe primul plan, nu uitati sa verificati semineul si cosul de fum inainte de sezonul rece!

 

www.cosarexpert.ro

www.seminee-expert.ro

 

Alte articole de blog

Sisteme Evacuare Din Inox 26.09.2013

Sisteme Evacuare Din Inox

[gallery columns="7"]   Cu o istorie de peste 50 ani in domeniul sistemelor de evacuare a gazelor arse din inox,Metaloterm Ontop,unul dintre cei mai importanti producatori din Europa,prezen...

Seminee pe gaz 31.08.2012

Seminee pe gaz

Am inaugurat noul nostru site: www.semineepegaz.ro Frumusetea simplitatii Desi veti gasi o gama larga de focare pe gaze, in colectia Element4, toate au un lucru in comun: simplitate. Pentru c...