Este Semineul un obiect pe care il putem cumpara on-line? - Seminee Expert

Este Semineul un obiect pe care il putem cumpara on-line?

Este Semineul un obiect pe care il putem cumpara on-line?

Este Semineul un obiect pe care il putem cumpara on-line?

Publicat de Mugur Mazilu04.05.2016

Observand moda cumparaturilor on-line si comoditatea oamenilor de a achizitiona produse  din fata calculatorului, ne simtim obligati sa atragem atentia asupra anumitor aspecte cu privire la seminee, cosuri de fum, dar si a partilor decorative care se adaptaeaza ulterior.

In primul rand si cel mai important pentru orice doritor de “foc  in casa” este faptul ca semineul a devenit si/sau ar trebui sa fie sursa alternativa de caldura a casei, deci, avem nevoie de un necesar termic si de o dimensionare corecta a acestui obiect.Ideea unui semineu (focar) este sa  NU creeze disconfort termic,  sa fie economic (din punct de vedere al consumului) si ecologic (din punct de vedere al emanatilor ) si sa aiba o eficienta ridicata.

Urmatorul pas, dupa alegerea focarului corespunzator spatiului in care dorim sa adaptam semineul in casa este alegerea cosului de fum corespunzator, dar si al diametrului interior/ corect, in functie de puterea in kw a focarului, dar si in functie de inaltimea Utila a cosului de fum.(inaltimea utila a cosului de fum este inaltimea de la racordul cosului de fum pana la evacuare).

In momentul in care primele doua obiecte sunt stiute/achizitionate, urmeaza achizitionarea si/sau adaptarea unei parti decorative. Parte decoprativa ce poate fi clasica, rustica sau moderna,  in functie de asteptarile noastre, dar si de stilul arhitectural dorit.

Pana aici totul este clar si cat se poate de simplu si sunt convins ca orice doritor (necunoscator/profan in ale semineelor crede acelasi lucru si pare convins ca pretul este cel care ar trebui sa dicteze achizitia seminelui,on-line )

Moda, dar mai ales graba si lipsa culturii arderii lemnului in casa ne conduc sa facem alegeri mai putin inspirate, uitand ca Romania a devenit “piata” in care se vinde orice, de calitate sau nu, cu certificari sau nu, recomandate de catre specialisti (specialisti in seminee sunt oameni pe cale de dispartie si foarte greu de gasit) sau nu.Nu stim si nu putem sa raspundem la intrebarea de ce in Romania toate Semineele si Cosurile de Fum au certificari si probabil doar “sistemul” poate raspunde de acest lucru.

Nu credem ca Semineele si Cosurile de Fum se pot comanda On-line, fara un specialist care se recomande si care sa monteze corect aceste produse.Exista norme stricte cu privire la montarea semineelor in case, exista norme stricte cu privire la regimul de inaltimi al cosurilor de fum, distante fata de materiale combustibile, elementele de legatura sigure si recomandate; exista recomandari ale marilor producatori de Seminee cu privire la montarea si exploatarea corecta  acestor obiecte. Exista materiale recomandate pentru partile decorative,materiale care nu sunt combustibile si care nu se dilata la temperatura, materiale care nu emana particule toxice sau particule de praf.

Semineul (mai ales cel pe lemn sau gaz) nu este un televizor.  Semineul este un obiect complex, un obiect in care creeaza temperaturi de peste 500-600 grade, un obiect care se monteaza in conditii speciale, la distante recomandate, de catre specialisti care au o experienta vasta si care sunt scolarizati de catre producatorii de prestigiu din Europa.

Cosul de fum sau hornul este un sistem de evacuare a gazelor arse si nearse rezultate in urma procesului de ardere.Cosul de fum se recomanda a fi perfect etans, sa pastreze distanta corecta fata de materialele combustibile, sa aiba o inaltime optima , cf regimului de inaltimi in vigoare. Diametrul cosului de fum, inaltimea cosului de fum si pozitionarea acestuia se face de catre o firma specializata si acreditata, pentru fecare caz in parte.

Seminee Expert si Tona Sisteme De Cosuri , cu experienta de peste 10 ani in acest domeniu,ofera asistenta tehnica si/sau montarea echipamentelor cu personal calificat si autorizat de care producatorii :Tona -Germania, Metaloterm-Olanda, Kal-Fire-Olanda, Spartherm-Germania, Nordpeis-Norvegia, Hajduk-Polonia,Nordflam-Polonia.

Noi credem ca Semineele si Cosurile de fum NU ar trebui sa fie achizitionate on-line!

Recomandari focare :  https://www.seminee-expert.ro/page/Focare-norvegiene

https://www.seminee-expert.ro/page/Focare-samota

Recomandari Cosuri de Fumhttp://tona.ro/Produse.html

Mentenanta Seminee si Cosuri De Fum :http://www.cosarexpert.ro/servicii.html

Facebook Seminee Expert :https://www.facebook.com/SemineeExpert?fref=ts

 

Alte articole de blog

Cos ceramic Tona din. Prezentare

TONAdin solutia optima pentru evacuarea gazelor arse, provenite de la surse individuale de caldura ce folosesc combustibili solizi si gazosi. Combustibili: lemn, carbuni, gaze naturale Destinatie: sur...