Incepand cu 2016, Seminee Expert a devenit unic importator al produselor Kal-Fire
Fata de produsele cu care am fost obisnuiti, toate focarele/lemn folosesc Otel Corten, nu au rama in partea de jos, toate focarele au manta de convectie si priza de aer incorporata.Reglarea aerului de ardere primara se face automat printr-o valva termica.(sistem patentat)
Focarele pe gaz folosesc un otel cu o grosime de 4mm iar in gama Prestige arzatoarele sunt chiar butucii ceramici din interior, oferind senzatia unui foc real al lemnului.
Avantaje Kal-Fire :
Panorama mai mare asupra interiorul focarului, datorata lipsei ramei inferioare, dar si a dimensiunilor reduse a ramelor laterale.
Proprietatile excelente de etanșare ale focarului permit un control perfect asupra flăcărilor. Puteți regla manual flăcările, astfel încât focul continua să ardă la o capacitate mai mică din combustia secundara, combustia primara fiind reglata automat printr-o valva termica.
“Built-in Window System Clean” va garanta un geam curat, cu condiția umiditatii corecte a combustibilul ars.
Termostatul încorporat controlează aerul de combustie. Aceasta garantează aprindere ușoară a lemnului. Aparitia unui “joc” al flacarilor aproape imediat dupa aprindere.
În cazul în care focarul este folosit cu ușa închisă, atunci sistemul nu utilizează aerul luat din camera. Aceasta înseamnă că încăperea nu este răcită continuu de aerul exterior, așa cum este cazul cu sistemele convenționale. Răcire are loc cu ajutorul unui sistem patentat/ supapa de aer.
Emanatii si emisii reduse/eficienta maxima. Focarele Kal-Fire, au un randament crescut(80-86%), fiind foarte putin poluante.
Mecanismul de închidere este unic si usor de manevrat, permitand sticlei sa fie culisata aproape integral in carena superioara.
Posibilitatea alegerii interiorului, avand 3 variante :Skamolex, Lamella(otel negru) si Design(otel negru)
Design contemporan
Pentru a spori design’ul contemporan al focarului, mecanisme speciale au fost construite si patentate de catre Kal-Fire astfel incat acestea sunt introduse in ansamblul focarului pentru a oferi doar panorama asupra flacarii.
Carena de convectie este construita si conceputa in asa fel incat caldura degajata de focar sa nu solicite si afecteze partea de design.Caldura poate fi directionata prin canale speciale, atat in partea superioara a partii decorative, dar si catre alte incaperi.
Mugur Mazilu