Ce facem cu soba veche sau semineul nostru deteriorat si cum curatam cenusa?
Iata cateva puncte importante pe care nu le-am gasit in agenda multor profesionisti din Romania. Sunt lucruri pe care tarile civilizate le iau in calcul, mai ales ca s-a ajuns la multe generatii de sobe sau seminee metalice folosite de-a lungul anilor. In Romania, experienta folosirii semineelor/sobelor metalice a ajuns la cca 20 ani, timp la care anumite produse economice sau folosite necorespunzator ar cam trebui schimbate pentru a nu pune in pericol casa sau viata familiei.
SemineeExpert lanseaza la sfarsitul anului, la nivel national sistemul de “buy back”. Acest sistem va fi foarte bine pus la punct, incluzand si analiza produsului deja existent, plus adaptarea unui nou produs, necesar termic adecvat si montajul aferent.
Sistemul buy back semineu/soba va fi valabil si in cazul produselor economice, produselor ce nu au un randament bun si consuma o cantitate prea mare de lemn. In plus, propunem doar produse prietenoase cu mediul incojurator, semine eco, seminee ce emana o cantitate minima de monoxid de carbon.
Analiza va fi valabila si pentru cosul de fum existent, specialistii SemineeExpert vor efectua evaluarea acestuia. Cosurile vechi (fara garantie)pot fi tubate interior, garantia tubarii fiind de 10 ani pentru sisemul din inox si 30 ani pentru sistemul ceramic.
Un prim pas, ulterior acestei schimbarii, va fi si instructajul corect al tuturor beneficarilor acestui buy back, instructaj care va consta in instructiunile corecte asupra folosirii corecte a semineului, in indepartarea cenusei, dar si a lemnului ce trebuie folosit (conditii de depozitare, umiditate,esenta).
Daca in alte articole am scris despre cantitatea si calitatea lemnului pe care ar trebui sa il folosim, am observat ca am omis sa vorbim despre cenusa rezultata folisirii semineului sau a sobei.
Iata cateva detalii:
Cenusa trebuie curatata la cel putin 24 ore dupa stingerea focului. Pentru indepartarea cenusei folositi doar set de ustensile metalice, neinflamabile, este posibil ca in interiorul cenusei sa existe bucati incandescente de carbuni. In cazul in care doriti, puteti folosi aspirator special pentru curatare seminee.sobe. (In niciun caz nu folosiri aspiratorul casnic).
Niciodata nu curatati tot interirul de cenusa, un strat de cenusa este recomandat sa ramana in focar. Cenusa este un foarte bun izolator, in acest fel vom proteja mai bine baza focarului.
Niciodata nu lasati cenusa scoasa din focar lipita de perete exterior la casei. este posibil ca in interiorul cenusei sa exista bucati incandescente de carbuni. Tot timpul folositi doar recipiente metalice pentru depozitarea cenusei.
Speram ca ideea noastra, adaptata dupa modelul Norvegian sa fie pusa in practica de catre toti profesionistii in Romania.
Schimba inspirat!