Partenerii Seminee-Expert, prezenţi cu soluţii inovatoare la ISH 2019, cea mai importantă expoziţie internaţională pentru sisteme de încălzire sustenabile
Între 11 şi 15 martie 2019, în Frankfurt, Germania, s-a desfăşurat ediţia din 2019 a Expoziţiei ISH, cel mai important târg comercial din lume axat pe gestionarea responsabilă a apei şi a energiei în clădiri. ISH este locul unde se stabilesc următoarele tendinţe pentru design şi tehnologii sustenabile de încălzire şi climatizare, reprezentând astfel cel mai mare eveniment din industria sistemelor de încălzire la nivel global.
Partenerii Seminee-Expert, expozanţi la ISH 2019 cu soluţii inovatoare pentru un viitor sustenabil
Partenerii alături de care suntem prezenţi în piaţa sistemelor de încălzire în România s-au numărat între expozanţii ISH 2019: companiile Spartherm (Germania), Kalfire (Olanda) şi Hajduk ( Polonia) au participat la expoziţie propunând tehnologii eficiente, design-uri inovatoare şi ecologice pentru sisteme de încălzire cu combustibili regenerabili, acţionând pe această cale ca promotori de soluţii sustenabile pentru un viitor cu mai mare responsabilitate faţă de mediu.
Utilizarea eficientă a energiei a constituit de alftel unul dintre cele mai importante subiecte ale prezentului; de aceea, la ISH 2019, partenerii noştri Spartherm, Kalfire şi Hajduk au prezentat cele mai noi tehnologii și soluții menite să răspundă provocărilor care decurg din responsabilitatea de a proteja clima şi resursele naturale.
ISH a oferit din nou o demonstrație impresionantă importanței pe care o are, atât pentru vizitatori, cât şi pentru expozanții săi internaționali. Realizarea obiectivelor climatice internaţionale este posibilă numai prin interconectarea sistemelor: cu nenumărate soluții avansate în 2019, expoziţia ISH 2019 a generat o mulțime de direcţii inovatoare şi sustenabile pentru viitor.
Numai sobe și seminee “eco-compatibile” în UE începând cu 2022
Caracterul ecologic al al lemnului este incontestabil: acest combustibil regenerabili are un impact substanțial neutru asupra emisiilor de CO2 din atmosferă și permite o reducere cu 95% a emisiilor globale de CO2, în comparație cu utilizarea echivalentă a unui combustibil fosil tradițional, cum ar fi gazul sau motorina (luând în considerare și emisiile asociate cu cultivarea, prelucrarea și transportul combustibilului însuși).
Cu toate acestea, dacă acest combustibil continuă să fie ars în aparate tehnologic depășite, acestea ar putea afecta calitatea aerului, în special în ceea ce privește emisiile de particule și gazele neinflamabile. De aceea, înlocuirea treptată a aparatelor învechite cu şeminee de ultima generație, sobe și boilere ar reduce drastic acest impact negativ.
Acesta este motivul pentru care Uniunea Europeană a decis că va introduce și criterii de proiectare ecologice pentru generatoarele de căldură din biomasă: producătorii vor trebui să se conformeze acestora, lucru ce se va reflecta într-o mai bună performanţă pentru mediu a noilor produse de biomasă lansate pe piața europeană, reducand nivelul emisiilor nocive din atmosferă.
Când intră în vigoare noile reglementări
Regulamentele privind proiectarea ecologică vor intra în vigoare în cele 28 de state membre ale UE și în toate țările EES (Spațiul Economic European) la următoarele date:
- Pentru boilerele pe bază de biomasă, cerința de proiectare ecologică va trebui implementată de la 1 ianuarie 2020 (Regulamentul UE 2015/1189);
- Pentru aparatele de uz casnic de biomasă, adică pentru sobe, seminee și aragaze, cerința de proiectare ecologică va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022 (Regulamentul UE 2015/1185).