3 motive pentru care este esențial să cureți primăvara coșul de fum - Seminee Expert

3 motive pentru care este esențial să cureți primăvara coșul de fum

3 motive pentru care este esențial să cureți primăvara coșul de fum

3 motive pentru care este esențial să cureți primăvara coșul de fum

Publicat de Mugur Mazilu21.03.2022

Pe măsură ce se apropie sfârșitul iernii, cu atât de pregătim mai mult de celebra „Curățenia de primăvară”. Unii dintre noi alegem să zugrăvim, alții să spălăm covoarele și geamurile, dar, indiferent de planul nostru, din toată această acțiune nu trebuie să lipsească curățarea și inspecția coșului de fum profesional. 

 

Șemineul și coșul de fum pot arăta excelent din exterior, dar, din păcate, pot exista o mulțime de probleme în interior, iar acestea pot avea un impact negativ asupra siguranței locuinței și a eficienței sistemului de încălzire. Îngrijirea și inspecția coșului de fum profesional la sfârșitul sezonului de ardere îți va oferi suficient timp pentru a rezolva și repara eventualele nereguli .

Eviți incendiile de coș

De fiecare dată când aprinzi focul în șemineu, arderea materialului lemnos va duce la acumularea de creozot pe coșul de fum. Fiind un rezultat al procesului de ardere, acumularea nu poate fi oprită, tocmai de aceea este important să acorzi o atenție sporită curățării coșului de fum. Inspecțiile periodice îți oferă posibilitatea de a preîntâmpina o serie de probleme legate de această substanță, care se depune pe pereții coșului. Așadar, cea mai bună variantă este să apelezi la un coșar autorizat care să verifice sistemul de evacuare, dar si a legaturii dintre focar si cosul de fum.

Observi blocajele

De-a lungul sezonului rece pot apărea anumite blocaje la nivelul coșului de fum. Fie că sunt provocate de depunerile de creozot, de anumite obiecte care intră pe coșul de fum sau chiar cuiburi de păsări, aceste blocaje sunt extrem de periculoase. Inspectarea coșului de fum de către un profesionist autorizat te va asigura că acesta este îngrijit înainte de a provoca o problemă majoră, cum ar fi blocarea fluxului de aer sau un incendiu la coșul de fum. Atât șemineele, cât și sobele produc o varietate de poluanți și produse secundare ale arderii, cum ar fi fumul, dioxidul de carbon și azot, funingine și hidrocarburi. Un coș de fum care funcționează corespunzător asigură evacuarea acestor gaze toxice din casă.

Înlături mirosurile neplăcute

Odată cu acumularea excesivă de creozot, funingine sau alt reziduu, șemineul va emana un miros neplăcut. O astfel de acumulare poate produce mirosuri chiar și atunci când șemineul nu este în funcțiune. Eliminarea oricărei depuneri la sfârșitul sezonului de ardere va reduce semnificativ cantitatea de miros care vine dinspre șemineu în timpul lunilor de primăvară și de vară, crescând în același timp fluxul de aer și îmbunătățind calitatea generală a aerului.

 

În plus, îți va fi mult mai ușor să programezi o curățare și inspecție a coșului de fum pe perioada primăverii pentru că majoritatea proprietarilor de șeminee aleg să facă acest procedeu pe parcursul lunilor de toamnă, perioada in care toti cosarii au un volum mare de lucru si nu va fi tocmai simplu sa gasesti un cosar disponibil.

 

Alte articole de blog

Tona Eco! 17.09.2016

Tona Eco!

Tona Sisteme De Cosuri a lansat sistemul Tona Eco, sistemul tristrat, cu tub interior din samota, vata minerala bazaltica si manta din beton usor, complet accesorizat. Tona Eco este sistemul Tona D...

Carbel -60 Ani de Seminee si Sobe! 18.05.2017

Carbel -60 Ani de Seminee si Sobe!

Anul acesta, producatorul spaniol de seminee si sobe Carbel sarbatoreste 60 ani de existenta! Carbel este unul dintre pionierii din Europa din domeniul productiei de seminee si sobe metalice, semin...

In Dulcele stil Brancovenesc! 30.08.2016

In Dulcele stil Brancovenesc!

De fiecare data cand privesc pozele acestui proiect, am sentimentul de acasa, de special, de altceva, de romanesc, de autentic! Da, este un proiect nou, realizat de catre un om special ce a concepu...