Seminee cu 3 laturi/Seminee moderne/ - Seminee Expert

Seminee cu 3 laturi/Seminee moderne/

Seminee cu 3 laturi/Seminee moderne/

Seminee cu 3 laturi/Seminee moderne/

Publicat de Mugur Mazilu12.12.2016

Semineele cu 3 laturi, cu 3 suprafete vitrate sunt cele mai atragatoare modele din gama noastra, atunci cand vine vorba de seminee moderne sau minimaliste.

Linii drepte, simple, cu sau fara deschidere verticala, semineele cu 3 suprafete vitrate pot ajunge punctul de atractie al unei case sau , nefolosite corespunzator, obiectele ce ne pun in dificultate sau pericol.

Semineul cu 3 laturi este semineul pe care toti vor sa il foloseasca si ca vatra deschisa , dar uita sau nu sunt informati corect de catre comercianti cu privire la folosirea corecta ,cu privire la umiditatea maxima a lemnului, cu privire la tipul lemnului recomandat, cu privire la cosul de fum potrivit (diametru si inaltime ), dar si cu privire la faptul ca NICIUN semineu deschis nu trebuie lasat nesupravegheat pe durata functionarii!

Trebuie subliniat faptul ca nu orice comerciant stie sa dimensioneze corect cosul de fum necesar unui astfel de semineu, asta pentru nu multi folosesc programul German de calcul, dar si pentru ca nu orice cos de fum rezista temperaturilor degajate la evacuarea acestor seminee, mai ales cand acestea functioneaza ca vatra deschisa (cu geamul batat pe verticala).

Cand acest tip de semineul functionaza cu geamul inchis, poate avea o eficienta de cca 75-80% si o termperatura a gazelor la evacuare de cca 220-280 grade iar cand functionaza cu geamul ridicat pe verticala, cu geamul deschis, are o eficienta de cca 15-20% si o termperatura a gazelor la evacuare de peste 350-400 grade. Legatura dintre focar si cosul de fum trebuie sa fie stabila si rezistenta la temperaturi de peste 3–350 grade.

Dimensionarea pentru astfel de seminee a dat mari batai de cap specialistilor germani din domeniu, semineul cu 3 laturi intrand in gama semineelor pentru care cosul de fum se dimensioneaza separat ,pentru fiecare semineu in parte, in functie de foarte multi factori. In niciun caz nu poate aplica dimensionarea pentru semineele normale, cu un geam!

Din cauza suprafetei vitrate mari, temperatura la interior este cu mult scazuta fata de un semineu normal (cu un geam) din cauza pierderii temperaturii prin suprafata vitrata. Acest lucru conteaza si pentru  dimensionarea cosului , dar mai ales la lemnul folosit, acesta trebuie sa aiba o umiditate de maxim 20% pentru ca geamurile sa nu se afume agresiv. Mentionam faptul ca pentru auto-curatare(geam-samota) si poscombustie(gazeificare)este nevoie de o temperatura ridicata la interior.

Un alt mare dezavantaj este faptul ca in timpul folosirii cu geamul deschis, consumul de lemn, dar mai ales de oxigen este enorm, priza de aer extern nefiind eficienta in astfel de cazuri. Seminee KALFIRE sunt singurele focare care au implementat un sistem(sistem patentat) care nu consuma oxigen din interior in timpul folosirii cu geamul batat pe verticala.

Focarele cu 3 laturi din gama Seminee Expert sunt focare din otel masiv, placate la interior cu : Samota, Termota, Otel lamelar, Vermiculita, Otel Masiv. Toate focarele din gama Seminee Expert dezvolta fenomenul de postcombustie si au ardere curata; avand eficiente de peste 80%!

Inainte de achzitia unui semineu trebuie sa consultati un specialist din domeniu. Ne mentinem afirmatia ca semineele nu sunt obiectele pe care le putem cumpara cu un click, din spatele calculatorului.

Mai multe detalii aici : www.seminee-expert.ro

 

 

Alte articole de blog

Cum ne montam singuri Semineul Nordpeis 24.05.2017

Cum ne montam singuri Semineul Nordpeis

Mai jos puteti gasi cateva filmulete ce ne arata cat de simplu este sa ne montam semineul Nordpeis. Toate semineele Nordpeis (in peste 50 de variante de seminee complete :focar+parte decorativa) sunt ...