Semineul cu tiraj fortat. - Seminee Expert

Semineul cu tiraj fortat.

Semineul cu tiraj fortat.

Publicat de Mugur Mazilu17.07.2012

In acest caz evacuarea fumului se face cu ajutorul unui ventilator extractor, special construit pentru acest scop.

Debitul de gaze calde, evacuate prin cosul semineului, rezulta dintr-un bilant masic ce asigura o temperatura maxima de 200oC a amestecului format din aer cu temperatura incaperii (cca. 22oC) si debitul de gaze calde (cca. 280oC) rezultate din combustia lemnelor de foc.

Ventilatorul se amplaseaza direct in varful cosului de fum prin intermediul unei placi de sustinere, incastrata in zidaria cosului.

Folosirea ventilatorului (extractor) de semineu este obligatorie in cazul in care in cladire (apartament, casa simplex, bloc de apartamente etc.) se folosesc si alte sisteme de ventilare mecanica (evacuare cu ventilator din bucatarii, bai, WC-uri etc.).

Ignorarea acestei recomandari poate conduce la inversari ale circulatiei aerului in cladire, cu efect direct asupra semineului (de ex.: intrare de aer fals pe cosul acestuia).

Dimensionarea corecta a semineului se face de catre un specialist conducand, atat la siguranta in exploatare, cat si la sentimentul unei amplificari rafinate a realizarii unui microclimat reusit in casa.

Alte articole de blog

Semineul : ce aleg si ce primesc! 07.02.2017

Semineul : ce aleg si ce primesc!

Scriem acest articol pentru a veni in intampinarea iubitorilor de seminee, in intampinarea celor care doresc un semineu in casa, pentru a evita unele dintre problemele des intalnite la clienti neferic...

Seminee pe gaz 14.06.2012

Seminee pe gaz

Semineele pe gaz sunt speciale, nu sunt surse alternative de caldura si, in general, se instaleaza acolo unde nu este posibila instalarea unui cos de fum de mari dimensiuni, ele avand o evacuare ca la...