Intrebari si Raspunsuri

1.   In cazul in care vreau sa achizitionez un semineu de la Dvs. veti trimite  colaboratorul Dvs. la mine pentru consultanta?
Am dori sa va rugam sa vizitati biroul nostru din Strada Toamnei Nr 27 Sector 2 BUCURESTI. Acolo va veti face cunoscut cu gama completa de focare, pe care le importam direct. Va aratam si poze din catalogul nostru . In cazul in care sunteti interesat, un specialist din echipa noastra va vizita locuinta sau biroul Dvs. si va lua masuri si alte detalii tehnice absolut gratis.

2. Care este pretul mediu al unui semineu?
Aceasta intrebare are un raspuns relativ. Pretul depinde de modelul focarului , inaltimea si tipul cosului de fum dar si de partea decorativa aleasa.

3. In cat timp poate fi efectuat montajul unui semineu?
Montajul unui semineu standard se poate realiza in maxim 2 zile.


4. Cat costa in medie placarea unui semineu?

Pretul placarii depinde si el de modelul, suprafata dar si de materialul ales.

5. Care este viata medie a unui semineu?
Focarele comercializate de catre Seminee Expert au garantie cuprinsa intre  5 si 10 ani. In cazul in care veti exploata un semineu corect, viata lui devine mult mai lunga.

6. Cui pot sa ma adresez daca am probleme cu cosul de fum? Va puteti ocupa Dvs. de aceste probleme?
Oferim servicii de inspectare si curatare a cosurilor de fum folosind echipamente moderne si personal autorizat.

7. Daca semineul este in termen de garantie si geamul se sparge, veti suporta Dvs. cheltuielile?
Sticla folosita la forcarele importate de societatea noastra  sunt examinate in conditii de laborator la temperaturi de peste 800 de grade. In cazul in care acestea  sunt folosite conform instructiunilor nu vor aparea fisuri. Totusi daca acestea apar, cauza va fi datorata unei lovituri mecanice si in acest caz compania noastra nu este responsabila.

8-Ce cos de fum am nevoie si ce inaltime trebuie sa aiba?

Cosurile de fum recomandate de catre departhermenul tehnic Seminee Expert sunt ceramice: Tona-Germania si din inox :Metaloterm Eontop-Olanda. Toate cosurile de fum trebuie sa fie in conformitate cu regimul de inaltimi in vigoare. Exista si cazuri care fac exceptie, dar solutiile sunt oferite de catre departamentul nostru tehnic/per caz.

9- Ce diamnetru interior am nevoie la cosul de fum?

Diametrul interior difera in functie de inaltimea utila a sistemului de evacuare, de inaltimea utila a cosului de fum, dar si de secificatiile fiecarui producator de seminee sau cazane .

10-Ce focar am nevoie si ce inseamna sursa alternativa de caldura?

Am invatat de-a lungul timpul ca trebuie sa fim buni in domeniul in care activam.Nimic nu "merge si asa"!  Echipa Tehnica Seminee Expert a participat la foarte multe scolarizari si pregatiri la producatorii cu care colaboareaza, producatori care testeaza focarele produse in cele mai exigente centre din Europa. Focarele sunt recomandate in functie de spatiul pe care il doriti incalzit, nici mai mult, nici mai putin. Ideea unui semineu nu este sa creeze disconfort termic, ci sa sustina termic supraata in care este amplasat.
Noi privim semineu ca pe o sursa alternativa de caldura, o sursa independenta, care nu depinde de curent electric sau de gaz si care sustine termic suprafata in care este amplasat.

11- Cate kg de lemn trebuie sa contina o alimentare?

De obicei, fiecare producator are recomandari cu privire la kg lemn/ora . Dar, nu trebuie sa uitam ca un kg lemn  contine 4 kw, in functie de tipul arderii, umiditate, acesta dezvolta un maxim 3,4-3,6kw.

12-Ce este priza de aer proapsat si de ce se recomanda?

Priza de aer proaspat este acel element de la baza semineului, care conecteaza focarul cu exteriorul cladirii. In proportie de 95%,toate focare au adaptata la partea de jos priza de aer. Aceasta trebuie conectata cu o tubulatura flexibila sau fixa la exteriorul cladirii.
Priza de aer are un rol destul de important in ceea ce priveste functionarea semineului. Se recomanda a fi montata pentru a nu consuma oxigenul din casa in timpul arderii.

13-Ce este un termosemineu sau un semineu Tip Centrala?

De ce aceasta intrebare? Pentru ca desi un termosemineu este acelasi lucru cu un semineu tip centrala, ambele  denumiri sunt folosite de cei care doresc un semineu care sa produca  agent termic si apa calda menajera. 
Acestea au rolul sa incalzeasca apa din rezervorul de la partea superioara a focarului si sa o distribuie in toata casa cu ajutorul unor pompe si automatizari.
Pentru cresterea autonomiei se recomanda instalarea unui puffer in camera tehnica.

14-Cat economisesc la costul lunar daca folosesc un semineu pe lemn?

Acest raspuns este relativ. Este foarte importanta izolatia casei cat si tamplaria. Din experienta noastra, in cazul in care casa are incalzire pe curent sau gaz, costul lunar scade la jumatate daca se foloseste un semineu pe lemn de calitate. Nu toate semineele sunt de calitate.


15-Ce materiale trebuie sa folosesc la partea decorativa a unui semineu si cine este recomandat sa o instaleze?

Pentru partea decorativa a unui semineu se recomanda a fi folosite doar materiale de calitate. 
Partile decorative pot fi realizate din piatra, caramida sau materiale izolatoare.
Singurul material izolator si ecologic recomandat pentru constructia semineelor este silicatul de calciu skamotec 225.
Recomandam montarea partilor decorative de catre echipe specializate in domeniul semineelor cu o experienta vasta. 

16-Pot sa imbrac in lemn un semineu?

In cazul in care se doreste imbracarea semineului in lemn, acesta trebuie izolat foarte bine pentru a nu transmite temperatura produsa catre lemn.
Este foarte important de mentionat faptul ca nu se recomanda folosirea lemnului pe langa suprafata vitrata a focarului. 
In cazul in care se monteaza o rama din lemn, aceasta trebuie ignifugata pentru evitarea oricarui risc.

17-Care sunt diferentele intre un semineu pe gaz si un semineu pe lemn?

Aici este mai mult de povestit, dar o sa ne rezumam la diferentele esentiale dintre cele doua produse.
1-Semineul pe gaz este mai practic deoarece functionalitatea lui este controlata de o telecomanda si o automatizare. 
2-Semineul pe gaz poate fi amplasat chiar si intr-un apartament, deoarece nu avem nevoie de un cos de fum ca la semineul pe lemn, ci se poate evacua direct printr-un perete exterior, exact ca la o centrala turbo de apartament.
3-Un semineu pe lemn poate sustine termic o suprafata mai mare decat un semineu pe gaz, in cazul in care acesta este folosit ca o sursa alternativa de calcura.
4- Flacara unui semineu pe lemn este mai atragatoare, mai reala, decat a unui semineu pe gaz, dar, anul acesta au fost implementate semineele pe gaz ce au arzatorul chiar butucul ceramic, astfel incat focul sa para cat mai real.
5- In cazul in care nu s-a tinut cont de semineu inca din faza de  proiectarea a casei iar montarea unui semineu pe lemn nu se poate realiza, mai exista o varianta. Semineul pe gaz!

18-Care sunt diferentele dintre un semineu din fonta si unul din otel, placat la interior cu termota/samota/vermiculita. 

Focarele se impart in mai multe categorii. Pentru a simplifica, o le impartim in focare performante si mai putin performante
Diferentele dintre focarele din fonta si cele din otel placate la interior sunt urmatoarele:

Dezavantajele focarelor din fonta:
- Consum crescut de lemn.
- Eficienta scazuta ( maxim 65/70%).
- Geamul se afuma.
- Autonomie scazuta de la stingerea focului.
- Disconfort termic.
- Durata de utilizare"foc continuu" 10-12 ore.
- Nu prezinta design estetic atragator ( ramele geamului sunt groase)

Avantajele focarelor din otel:
-Posibilitatea functionarii permanente( Non-Stop)
-Eficienta crescuta( peste 80/85%)
-Geamul se autocurata.
-Autonomie de pana la 12 ore de la stingerea focului.
-Design atragator.
- Surse alternative de caldura.


19-Cum se curata un semineu si de cate ori pe an este recomandata mentenanta?

Toate semineele pe lemn sunt racordate la un cos de fum ceramic sau din inox. 
Este recomandat ca racordarea semineelor la cosul de fum sa se faca cu tubulatura flexibila sau fixa din inox.
Datorita depunerilor de la interior( funingine si gudron), este recomandat ca de doua ori pe an sa se faca verificarea si curatarea daca este cazul.
In mod normal, aceasta verificare este obligatorie cel putin o data pe an ( la intrarea in sezon, toamna)
Mentenanta are ca scop principal verificarea focarului si a elementelor din interiorul acestuia, a garniturilor de etansare montate pe usa focarului,a racordului si a cosului de fum. 
In cazul in care legatura la cosul de fum si cosul de fum prezinta depuneri, acestea trebuie curatate cu o perie speciala, destinata fiecarui tip de cos in parte. 

20 -Ce se poate strica la un  semineu si de ce?

Focarele semineelor pe lemn au garantii cuprinse intre 2 si 10 ani, in functie de producator, dar si de calitatea materialelor din care sunt fabricate focarele.
Focarele simple, din fonta, sunt mai expuse aparitiei fisurilor la interior din cauza dilatarilor repetate, dar si a alimentarii eronate. In momentul in care apare o fisura la un focar din fonta acesta trebuie inlocuit, prezentand risc in exploatare. De obicei focarele din fonta au garantie de 2-5 ani si o durata de viata de maxim 9-10 ani.
Focarele pe care le recomandam sunt cele din otel, placate la interior cu termota/samota/vermiculita/skamolex, sunt garantate 5-10 ani si o durata medie de viata de 15-17 ani. Producatorii de seminee au inteles nevoia clientilor care face referire la durata viata, investitia fiind una importanta, focarele avand la interior placi modulare care pot fi schimbate la aparitia fisurilor interiore, nefiind nevoie de schimbarea intregului focar.

Geamurile semineelor se pot sparge doar din cauza socurilor mecanice. In anumite cazuri, la folosirea excesiva a lemnului cu umiditate foarte crescuta, unele geamuri devin mate, panorama asupra flacarilor devenind redusa. De asemenea, geamurile pot deveni mate din cauza utilizarii neadecvate a solutiilor de curatare.Recomandarea producatorilor este curatarea cu o carpa umeda. in cazul geamurilor foarte murdare se recomanda imbibarea carpei umede in cenusa fina din interior.

Garniturile semineelor sunt considerate piese de schimb, costul fiind unul foarte mic, schimbarea acestor garnituri fiind necesara la cca 3-4 ani de folosire.

21-Cum alimentam corect semineele?

Fiecare producator are in specificatiile de utilizare cantitatea recomandata de alimentare/ora. Chiar daca gabaritul semineului ne indeamna la alimentare excesiva, acest lucru poate dauna focarului . Semineul supra-alimentat cu lemn creeaza disconfort termic si prezinta risc in exploatare, atat pentru focar , dar si pentru cosul de fum.
Multi nu stiu faptul ca un kg de lemn uscat contine o putere de 4 kw, in functie de tipul arderii, dar si de calitatea focarului, dintr-un kg de lemn putem produce un maxim de 3,2-3,4 kw. La o alimentare de 10 kg lemn producem disconfort termic, semineele fiind montate in camere de cca 40-50mp.( 1kw sustine termic o suprafata de cca 10 mp).

22 - De ce semineu inchis si nu vatra deschisa?

In ultima perioada, semineele cu vatra deschisa au fost inlocuite cu semineele inchise ( cu focar din otel sau fonta). Aceasta schimbare a fost facuta treptat, datorita necesitatii lumii moderne de a utiliza  caldura produsa in urma arderii lemnului.

Un semineu vatra deschisa prezinta mai multe dezavantaje:

- nu poate fi lasat nesupravegheat.
- consum crescut de oxigen  ( peste 250 mc/h)
- eficienta scazuta ( 15-20%)
- are nevoie de un cos de fum cu un diametru mare ( cost crescut)
- nu incalzeste.

Asadar, acestea sunt doar cateva minusuri pe care le are un semineu vatra deschisa.
Cei care doresc totusi un semineu vatra deschisa  " foc deschis" , pot alege o varianta de focar cu geam relevabil sau tip perdea, ce poate functiona atat deschis cat si inchis, atunci cand se doreste incalzirea spatiului in care este amplasat.


SEMINEE EXPERT
BUCURESTI - ROMANIA

Tel:  +4 0721 280 587
        +4 0784 292 820
        +4 0744 207 437
Fax: +4 031 8169286
Email: office@seminee-expert.ro

SHOWROOM CU SEMINEE FUNCTIONALE
Strada Toamnei, Nr 27, Sector 2, Bucuresti
Tel: +40 21 659 65 19Blog Seminee Expert
Bog CosCeramic.ro

Recomandari

Focare norvegiene

Focare norvegiene

Focare semineu cu samota

Focare samota